Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στην τουριστική έκθεση στο RΙΜΙΝΙ της Ιταλίας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 10:45

Συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στην τουριστική έκθεση στο RΙΜΙΝΙ της Ιταλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετείχε με επιτυχία στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Ιταλίας, που διεξήχθη στο Ρίμινι από 17 έως 19 Οκτωβρίου 2013. Ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από τον υπάλληλο και προϊστάμενο του Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Πεβεράτο. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Κεφαλλονιάς συμμετείχε στο περίπτερο του έργου «Valorization of the common Identity around the Stone – V. I. S» ή «Αξιοποίηση της κοινής ταυτότητας γύρω από την πέτρα- VIS» που αποτελεί μέρος του ευρύτερου Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013». Στο περίπτερο συμμετείχαν επίσης ιταλοί συνεργάτες του προγράμματος από τους Δήμους Μιτζιάνο, Γκαλιάνο, Μάλιε και Καπράρικα της Επαρχίας Λέτσε της Ιταλίας, σε μια προσπάθεια για κοινή προβολή της Ελλάδας και της Ιταλίας μέσα απο τον πολιτισμό και την πέτρα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Ιταλούς και όχι μόνο εκθέτες, στους οποίους παρουσιάσθηκε και δόθηκε υλικό από το τουριστικό προϊόν του νησιού μας (εγκεκριμένο από το Υπ. Τουρισμού διαφημιστικό υλικό του Δήμου Κεφαλλονιάς & της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς & Ιθάκης), το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό.

Οι φυσικές ομορφιές του νησιού μας, οι περιβαλλοντικές ιδιαιτερότητές του, οι αμέτρητες παραλίες μας, οι αρχαιολογικοί χώροι, η μοναδική ιδιαιτερότητα του να συναντά κανείς σε ένα νησί παραλίες αλλά και εθνικό δρυμό, τα ιδιαίτερης γεωλογικής σημασίας και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σπήλαια της Κεφαλλονιάς, τα μοναστήρια, το καθαρό φυσικό περιβάλλον, η ασφάλεια που διακρίνει το νησί μας, αποτελούν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μαγεύουν και συγκινούν τον δυνητικό επισκέπτη και τον καλούν να το ανακαλύψει από κοντά.

Ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού
Ευάγγελος Κεκάτος
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ