Νίκος Ανουσάκης: «Διευκρινίσεις για το ζήτημα της παραχώρησης ή μη δημοτικού κτιρίου σε άστεγη οικογένεια»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 07:44

Νίκος Ανουσάκης: «Διευκρινίσεις  για το ζήτημα της παραχώρησης ή μη δημοτικού κτιρίου σε άστεγη οικογένεια»

Θεωρώ αναγκαίο τώρα που κατακάθησε ο «κουρνιαχτός» των δηλώσεων «ανησυχούντων παραγόντων... μήπως και βρούν προσωρινή στέγη έξι ανήλικα παιδιά» να διευκρινίσω τα εξής σε σχέση με την υποτιθέμενη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου : • Η συζήτηση έλαβε χώρα με την διαδικασία του κατεπείγοντος ακριβώς επειδή τέθηκε θέμα από τον αντιδήμαρχο Παλικής Ευάγγελο Θεοφιλάτο ότι «έξι ανηλικα παιδιά δεν είχαν που να κοιμηθούν το συγκεκριμένο βράδυ όπως και η οικογένειά τους» κάτι που ενεργοποίησε τα ανθρωπιστικά «αντανακλαστικά» μεγάλης μερίδας των παρόντων δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξιες

• Μια σημαντική πλειοψηφία εκ των παρόντων δημοτικών συμβούλων προερχόμενη από όλες τις παρατάξεις ( δημοτική Αρχή, παράταξη Κοτσιλίνη, παράταξη Θεοφιλάτου , «Λαϊκή Συσπείρωση» ) έκρινε ως βασική προτεραιότητα « ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΊΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο ψήφισε την προσωρινή και μόνο παραχώρηση δημοτικού κτιρίου στην συγκεκριμένη άστεγη πολυμελή οικογένεια με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης μέχρι να βρεθεί εναλλακτική και πλέον κατάλληλη λύση για την στέγασή της , δηλαδή για έξι μήνες.

• Δεδομένου ότι το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης απαιτούνταν αυξημένη πλειοψηφία , δηλαδή 21 θετικές ψήφοι στην πρόταση του αντιδημάρχου Παλικής, κι όχι απλή πλειοψηφία επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων οπότε δεν υφίσταται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου επί του συγκεκριμένου θέματος καθώς δεν εξασφαλίσθηκαν οι 21 απαιτούμενες θετικές ψήφοι .

• Αποφάσεις των δημοτικών Συμβουλίων είναι αυτές που εκδίδονται και δημοσιεύονται από το γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου με τις υπογράφες και τις σφραγίδες κατόπιν του απαιτούμενου ελέγχου και διασταύρωσης των φερομένων ψήφων κι όχι αυτές που τεκμαίρονται από την ερασιτεχνική και χωρίς την συμμετοχή των αρμόδιων υπηρεσιών απομαγνητοφώνηση βίντεο του διαδικτύου . Άρα κάποιοι με τις ανακοινώσεις τους «έβαλαν το κάρο μπροστά από το άλογο» στην βιασύνη τους να δημιουργήσουν θέμα καθώς δεν ανέμεναν την έγκυρη επεξεργασία και διασταύρωση των φερόμενων ψήφων από τις υπηρεσίες του γραφείου του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αλλά βασίστηκαν σε πρόχειρη απομαγνητοφώνηση από το Διαδίκτυο που ουδεμία αποδεικτική αξία έχει από μόνη της. Προτού λοιπόν κρίνουμε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου καλό είναι πρώτα αυτές να εκδίδονται ώστε η κριτική να είναι επί των πραγματικών εγγράφων και επί των πραγματικά καταγραφέντων σ΄αυτές.

• Είναι δείγμα του Επτανησιακού Πολιτισμού να μην επιτρέπουμε να υπάρχουν άστεγοι στο νησί μας και πολύ περισσότερο ανηλικά παιδάκια οπότε θα καταβληθούν προσπάθειες να βρεθεί λύση άμεσα επί του συγκεκριμένου ανθρωπιστικού θέματος .

Τέλος παρακαλώ να επικρατήσει ψυχραιμία σε όλες τις πλευρές ώστε να μην μετατραπεί περαιτέρω το τόσο ανθρώπινο αυτό θέμα σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης . Ας βρούμε κάτι άλλο για «να βγάλουμε κορώνες» και «να λύσουμε τις διαφορές μας»...

Νίκος Ανουσάκης
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς




00 inkefalonia general ad 300X250