Θ. Γαλιατσάτος: Nα συζητηθεί στο προσεχές ΠΣ το θεμα του Νοσοκομειου Κερκυρας και η σταση του Υπουργου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 09:26

Θ. Γαλιατσάτος: Nα συζητηθεί στο προσεχές ΠΣ το θεμα του Νοσοκομειου Κερκυρας και η σταση του Υπουργου

Το πρωτοφανές περιστατικό που εξελίχθηκε πριν λίγες ημέρες στο νοσοκομείο της Κέρκυρας ,με πρωταγωνιστή τον γνωστό «τηλεοπτικό» υπουργό υγείας Α. Γεωργιάδη, είχε σαν αποτέλεσμα αφ ενός να γίνουν γνωστά στην επικράτεια τα εκρηκτικά προβλήματα του νοσοκομείου και συνολικότερα της παροχής υγείας στο νησί και αφ ετέρου να πιστοποιηθεί για μια ακόμη φορά η εγκληματική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέναντι στο σύστημα δημόσιας υγείας και η απροκάλυπτη προσπάθεια της να συκοφαντηθεί το προσωπικό ως το μόνο και κύριο υπεύθυνο για τις αρρυθμίες και δυσλειτουργίες με στόχο την δημιουργία μονάδων για απόλυση και παράλληλα την απαξίωση των παρεχομένων υπηρεσιών για την ταχύτερη άλωση του από το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α θεωρεί ότι το ΠΣ Ιονίων έχει υποχρέωση να τοποθετηθεί επί των γεγονότων αυτών και λαμβάνοντας υπ όψιν τα συμφέροντα της κερκυραϊκής κοινωνίας και της Ιόνιας περιφέρειας και των μη προνομιούχων πολιτών που έχουν τεράστια ανάγκη να λάβουν τις παροχές ενός αξιόπιστου δημόσιου συστήματος υγείας, οφείλει να καταδικάσει την στάση του υπουργού και να υιοθετήσει το ψήφισμα των 21 φορέων και συλλογικοτήτων της Κέρκυρας , το οποίο και καταθέτει στο προεδρείο του ΠΣ.

Αργοστόλι, 23/10/2013 Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός σύμβουλος

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγείλουμε σε όλους τους πολίτες την αήθη φασιστική και μεθοδευμένη από τον Υπουργό υγείας επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας με την βοήθεια της "υψηλής" και "ανεξάρτητης" δημοσιογραφίας. Η επίθεση αυτή αποτελεί ένα ακόμα δείγμα ..

...αυταρχικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όχι μόνο εναντίον των εργαζόμενων στο νοσοκομείο άλλα συνολικότερα απέναντι στο κερκυραϊκό λαό.

Αφού ο υπουργός υγείας συκοφάντησε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο ότι έδειραν, κλείδωσαν , κυνήγησαν και εμπόδισαν επιθεωρητές να επιτελέσουν έλεγχο, τους απέδωσε κομματική ταυτότητα και τους απέλυσε δια τηλεοράσεως.

Τα παραπάνω αποτελούν αναπόσπαστη συνέχεια των διώξεων των πολιτών στις Σκουριές, των μαθητών που αγωνίζονται για το μέλλον τους, των καθηγητών που επιστρατεύονται επειδή αντιδρούν στις απολύσεις των συναδέρφων τους. Είναι μια ενορχηστρωμένη επίθεση που σκοπό έχει την εκπαίδευση της κοινωνίας στην υπακοή των αντιδημοκρατικών νόμων, στην στρατιωτική πειθαρχία

Καλούμε τον κερκυραϊκό λαό τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς να εντείνουν τη δράση τους στο επόμενο διάστημα και :

· Να καταδικάσουν την επίθεση και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κέρκυρας

· Να απαιτήσουν να ανακληθεί η ΕΔΕ και να μην γίνει καμιά δίωξη

· Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις του νοσοκομείου με μόνιμη σχέση εργασίας

· Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς το νοσοκομείο τα κέντρα υγείας και ο ΕΟΠΠΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό

· Να καταργηθούν τα χαράτσια των 5 και 25 ευρώ των πολιτών στο νοσοκομείο

· Να απαιτήσουν αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο τον λαό

Είναι καθήκον όλων μας να αντισταθούμε στις επιθέσεις ενός καθεστώτος που εκφασίζεται ραγδαία προσπαθώντας να καταστείλει κάθε φωνή διαμαρτυρίας κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται.