Βασίλης Ρουχωτάς: "Σχετικά με την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής στην εκτέλεση των έργων"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 07:47

Βασίλης Ρουχωτάς: "Σχετικά με την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής στην εκτέλεση των έργων"

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής στην εκτέλεση των έργων στην περιοχή της Παλικής αλλά και γενικότερα στην Κεφαλλονια, καθώς και αμετροεπείς δηλώσεις και συγγραφές συγκεκριμένου αξιωματούχου της Δημοτικής Αρχής περί της νομιμότητας των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής τόσο στον τομέα της εκτέλεσης των έργων, όσο και στη νομιμότητα σύνταξης αλλά και εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου, θέλω να παρατηρήσω τα ακόλουθα.

H Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν είχε ιδέα και όρεξη για παραγωγή έργων, αλλά αντίθετα, καταστροφολογόντας πριν αναλάβει καν τα καθήκοντα της, ηδονίστηκε ακόμη και με την πιθανότητα της απένταξης του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού της Σκάλας.
Μάλιστα από την πρεμούρα τους για την απένταξη του έργου είχαν συμπεριλάβει στον κατάλογο των οφειλών που θα παρελάμβανε απο τους πρώην Δήμους και την δαπάνη για ταυτό το έργο.

Ευτυχώς για εμάς έμειναν με την "εικονική" ηδονή.
Είναι επίσης γεγονός ότι τρία χρόνια τώρα όχι μόνο δεν έχουν δρομολογήσει ούτε ένα δικό τους έργο, αλλά δεν στάθηκαν ικανοί να εκμεταλλευτούν ούτε και όσες μελέτες βρήκαν έτοιμες.

Βεβαίως επιδόθηκαν σε μια βιομηχανία απ ευθείας αναθέσεων πρακτική για την οποία κατηγορούσαν συλλήβδην όλους τους πρώην Δημάρχους!!!
Με αυτά τα μυαλά λοιπόν η Δημοτική Αρχή, και με αποδιοργανωμένη την τεχνική υπηρεσία του Δήμου από τις ευφυέστατες επιλογές του κ Δημάρχου, αντιμετώπισαν και την "Αναπαλαίωση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι" και την "Αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου Ύδρευσης Ληξουρίου" αλλά και το σύνολο της παραγωγής των έργων σε όλη την έκταση του Δήμου.

Σαν αποτέλεσμα λοιπόν των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής η αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι έχει σταματήσει εδώ και τρείς μήνες.

Όπως με πληροφόρησε η Τεχνική Υπηρεσία είναι αναγκαία η ανάθεση σε νέο μελετητή της σύνταξης νέας μελέτη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε αύξηση της δαπάνης και χρονική καθυστέρηση για ένα έργο που δημοπρατήθηκε με τυμπανοκρουσίες και που θα αναθέσουν τώρα σε νέο μελετητή να τους πει πώς να προχωρήσουν.
Επίσης φαίνεται ότι και η μελέτη για την αντικατάσταση των σωλήνων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Ληξούρι είναι στον αέρα γεγονός που τους είχα επισημάνει από τον Φεβρουάριο του 2012.

Επομένως μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός οτι ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν είχε ούτε μία ολοκληρωμένη μελέτη για να ανταποκριθεί στην πρόταση του Υπουργείου "Ένα μεγάλο έργο για κάθε Δήμο".

Βεβαίως σύντομα θα επανέλθουμε, τόσο για την Αποκατάσταση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στο Ληξούρι όσο και για την νομιμότητα των έργων του κυκλώματος ύδρευσης άρδευσης.

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Κεφαλλονιάς




00 inkefalonia general ad 300X250