Δήλωση Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου για την αποχώρηση της ελάσσονος πλειοψηφίας από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 15:16

Δήλωση Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου για την αποχώρηση της ελάσσονος πλειοψηφίας από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με αφορμή την δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2013 μέσω τηλεδιάσκεψης, μια διαδικασία που αποτελούσε αίτημα πολλών Περιφερειακών Συμβούλων από την αρχή της θητείας της Περιφερειακής Αρχής. Αξιοποιήσαμε την σύγχρονη τεχνολογία, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τις μετακινήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων σημειώνοντας ότι αρκετοί Περιφερικοί Σύμβουλοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, και δεύτερο μειώνονται αισθητά οι δαπάνες της Περιφέρειας μας. Όμως η Ελάσσονα Αντιπολίτευση του κ. Καλούδη, του κ. Γουλή, του κ. Γαλιατσάτου, της κ. Λαχανιώτη καθώς και η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δαγκλή, έμειναν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων και ανέμεναν να μην υπάρξει απαρτία και να μην συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όταν έχασαν αυτή την ευκαιρία προσήλθαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανα μία ολιγόλεπτη δήλωση και αποχώρησαν.

Απέφυγαν να συζητήσουν σημαντικά θέματα που και οι ίδιοι είχαν εισηγηθεί και προτίμησαν να καταγγείλουν την πλειοψηφία αλλά και την μείζονα αντιπολίτευση του κ. Μπεριάτου που συμμετείχε στη συνεδρίαση, κι αυτό γιατί δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τις δικές τους αίολες απαιτήσεις.

Για ενημέρωση των πολιτών, το άρθρο 9 του Ν. 4072/2012 αντικατέστησε το τελευταίο εδάφιο της πρώτης παρ. του άρθρου 107 του Ν. 3852/.2010 ως εξής:
«Στις Νησιωτικές Περιφέρειες το Συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει και μέσω τηλεδιάσκεψης σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Το ίδιο ισχύει και για τις λοιπές Περιφέρειες σε κατεπείγουσες μόνο περιπτώσεις ».

Επομένως η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης προβλέπεται σαφώς από τον Νόμο.

Έτσι προτίμησαν να ακολουθήσουν τον δρόμο των καταγγελιών, τον δρόμο των εντυπώσεων, με απρεπής χαρακτηρισμούς, γιατί έχασαν την ευκαιρία να ακυρώσουν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να κάνουν άλλο ένα σόου εντυπώσεων .

Η Ελάσσονα Αντιπολίτευση παραμένει κολλημένη στο ένδοξο της παρελθόν και νομίζει ότι με μονολόγους, με λαϊκισμούς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και κραυγές, θα ακύρωναν την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, και θα καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες σε όσους τους πιστεύουν ακόμη, θέλοντας να διαγράψουν την διαχρονική δική τους πολιτική ευθύνη για την κατάντια του τόπου μας .

Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι αρένα για την δημιουργία εντυπώσεων, αλλά όργανο πολιτικό, συλλογικό, και δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.
Κάνουν δε μεγάλο λάθος εάν νομίζουν ότι οι πολίτες αλλά και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεν αντιλαμβάνονται τις μεθοδεύσεις τους.

Ας σταματήσουν να οδύρονται και να κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων τους.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο λειτουργεί δημοκρατικά και με κανονισμούς και δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Είναι αλήθεια ότι το πάλεψε η Ελάσσονα Αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 13 Αυγούστου 2013, να δημιουργήσει προβλήματα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250