Δρακουλόγκωνας στον COSMOS 96,5: «Δεν υπάρχει πλέον χρηματοδότηση για τον δρόμο Καραβόμυλος – Αγία Ευφημία»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 17:45

Δρακουλόγκωνας στον COSMOS 96,5: «Δεν υπάρχει πλέον χρηματοδότηση για τον δρόμο Καραβόμυλος – Αγία Ευφημία»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Δήμαρχος του Δήμου Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας , ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στον Δήμο Σάμης

Όσον αφορά θέμα της επάρκειας νερού στον Δήμο Σάμης και στα όσα συζητήθηκαν σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης της 17ης Φεβρουαρίου ανέφερε:

«Είναι δεδομένη η ανομβρία και φέτος είναι ακόμα ποιο έντονη, συνεπώς υπάρχει η εκτίμηση ότι αφού πέρυσι ήταν οριακά το νερό, φέτος θα είναι κάτω από το οριακά. Γίνονται λοιπόν κάποιες ενέργειες  και ήρθε και προς συζήτηση από την παράταξη «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχει συναίνεση   και εκτίμηση μας είναι ότι κάποια από αυτά που συζητήθηκαν σε σχέση με την ύδρευση θα γίνουν και θα μπορέσει η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ  να ανταποκριθεί και κάποια άλλα θα ίσως πάνε γι αργότερα.

Για κάποια ζητήματα που δεν αφορούν αυτόν καθ αυτόν τον Δήμο Σάμης  και είναι  ζητήματα που αφορούν την ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ ο Δήμος είναι διατεθειμένος όπου ζητηθεί η συνδρομή του και η βοήθεια του να την παράσχει. Υπάρχει συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο να δημιουργήσουμε δική μας υπηρεσία ύδρευσης. Είναι κάτι το οποίο το θέλουμε, δύσκολο μεν αλλά θα το προσπαθήσουμε».

Ο κ Δρακουλόγκωνας στάθηκε και στην ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης για την Έρισο για το ερχόμενο καλοκαίρι  έως ότου κατασκευαστεί η μονάδα αφαλάτωσης που έχει ήδη δρομολογηθεί και στο έργο της υδροδότησης της Σάμης που έρχεται ως συνέχεια από την π. Δημοτική Αρχή.

Για τον δρόμο Αγία Ευφημία –Καραβόμυλος  κατέθεσε: « Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει πλέον η χρηματοδότηση  7.200.000 ευρώ που είχε εξασφαλιστεί από την Περιφερειακή Αρχή του Θόδωρου Γαλιατσάτου  και σ αυτό το ποσό από τον Υπουργό τότε κ. Χαρίτση είχαν προστεθεί και 2 εκατομμύρια για τια απαλλοτριώσεις, πράγμα που σπανιότατα γίνεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Δεν λέω ότι είναι ευθύνη της παρούσας Περιφερειακής Αρχής , προφανώς είναι ευθύνη της προηγούμενης της Κ. Κράτσα. Δικιά μας θέση ως Δήμος Σάμης είναι ότι αυτό το έργο είναι απαραίτητο και πρέπει η Περιφέρεια να το ξαναβάλει στις προτεραιότητες της. Ο Δήμος Σάμης είναι στην διάθεση της Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει σε συνεργασία μαζί της για οτιδήποτε μας ζητηθεί, ακόμα και στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων. Η ενημέρωση μας είναι ότι τα χρήματα που προορίζονταν γι αυτό τον δρόμο , θα πάνε προφανώς σε κάποιους άλλους χρήσιμους δρόμους και η χρηματοδότηση του δεν υφίσταται πλέον. Ούτε και το νέο ΕΣΠΑ έχει πρόγραμμα οδοποιίας κα ευχής έργον είναι εάν ξαναενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να ενταχθούν μαζί και τα χρήματα των απαλλοτριώσεων. Έχω την διαβεβαίωση και από τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Κουρή, ότι ο δρόμος αυτός είναι στις προτεραιότητες τους , το εύχομαι και το ελπίζω».

Για τον καθαρισμό του λιμανιού της Αγίας Ευφημίας, έκανε αναφορά στην εργολαβία που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα και  δήλωσε ότι αν παραστεί ανάγκη να καθαριστεί περαιτέρω θα υπάρξει μέριμνα από τον Δήμο Σάμης. 

Τέλος ο κ Δρακουλόγκωνας επανέλαβε ότι η Δημοτική Αρχή θα δουλέψει με σύνεση και αποφασιστικότητα και με την απαιτούμενη ταπεινότητα προς τους συμπολίτες της  για να στηρίξει το περιβάλλον, να αναδείξει τον πολιτισμό και να στηρίξει την οικονομία του τόπου. Για τα απαραίτητα έργα θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να πραγματοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό.

Συμπληρωματικά, ενημέρωσε ότι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Άσσου προχωρά  και  ο Δήμος επίσης επιμελείται τα της αποκατάστασης του κτηρίου που βρίσκεται στους πρόποδες του Κάστρου της Άσσου, όπως και άλλων δύο κτηρίων του Φισκάρδου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250