Ο Δ. Μινέτος παρουσιάζει όλο το σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής - Δημόσιο "ευχαριστώ" στο ΝΟΑ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 10:43

Ο Δ. Μινέτος παρουσιάζει όλο το σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής - Δημόσιο "ευχαριστώ" στο ΝΟΑ

Το σημαντικό έργο για την ανάπλαση της παραλιακής από το άγαλμα του Καββαδία έως το Λιμεναρχείο παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Διονύσης Μινέτος, μιλώντας στον COSMOS 96,5.

"Θεωρώ πως είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση, ο στόχος μας είναι να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα του έργου, το ποιο επίκαιρο τμήμα του έργου που είναι μέχρι το φέρυ, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, δηλαδή πριν από την 1/5, να έχουν τελειώσει τα γουλόστρωτα και όλες οι διαμορφώσεις.

Αυτό το έργο έχει συνολικό μήκος περίπου 650 μέτρα , έχουμε κάνει τα πρώτα 100 μέτρα , έχουν μπει τα βοτσαλόστρωτα και αυτή τη στιγμή είμαστε στο χώρο του ΝΟΑ.

Εκεί έχουμε έρθει σε επαφή με το ΝΟΑ, είχαμε διαβούλευση, θα μείνει στο Σύλλογο το κεντρικό κτίριο επιφάνειας 300 τετραγωνικών, το οποίο ανήκει στο λιμενικό ταμείο και χρησιμοποιείται όλες αυτές τις δεκαετίες από το ΝΟΑ, θα μείνουν γύρω στα 30 σκάφη του ΝΟΑ, τα οποία χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του , θα μπορεί να χρησιμοποιεί το λιμανάκι (παλιό κολυμβητήριο) τις εξέδρες κλπ, αλλά όλες οι υπόλοιπες κατασκευές θα απομακρυνθούν.

Ήδη έχουν φύγει αρκετά πράγματα , ένα μέρος των χρήσιμων πραγμάτων, σε συνεργασία με το ΝΟΑ έχει αποθηκευτεί στην παλιά πυροσβεστική και είμαστε σε επαφή που θα πάμε τα υπόλοιπα ώστε να είναι στη διάθεση τους τα υλικά και να τα χρησιμοποιούν, όποτε χρειαστεί.

Θα ανοίξει πολύ ο χώρος, θα είναι μια άλλη γειτονιά, ένα διαφορετικό παράκτιο μέτωπο , από την πλάκα μέχρι το λιμεναρχείο.

Θα τοποθετηθεί το κλασικό γουλόστρωτο το οποίο έχει ταιριάξει στην πόλη, είναι μια πολύ σημαντική και επίκαιρη διαδρομή, διότι, είναι το παράκτιο μέτωπο με μια σειρά από δραστηριότητες, μαγαζιά κλπ , το χρησιμοποιούν και οι κάτοικοι της πόλης και οι επισκέπτες για τη βόλτα τους και είναι η είσοδος των επισκεπτών της κρουαζιέρας προς το εσωτερικό της πόλης.

Θέλαμε να αναβάθμιση αισθητικά τη διαδρομή και να την κάνουμε πιο λειτουργική και παράλληλα, να μην μείνουμε στις πλακοστρώσεις, αλλά και να τοποθετήσουμε σε δυο σημεία τα 18 κεραμικά της Έφης Σπηλιώτη, τις «Ωκεανίδες» τις οποίες είχε αγοράσει ο Δήμος Αργοστολίου πριν από 20 χρόνια και τα οποία δεν έχουν εκτεθεί σε δημόσιο χώρο.

Η κα Σπηλιώτη έχει συμφωνήσει στα σχέδια και τις θέσεις που θα τοποθετηθούν.

Μια από τις θέσεις είναι απέναντι από την οδό Γερασίμου Φωκά, όπου εκεί θα τοποθετηθούν 9 από τα κεραμικά.

Κάνουμε μια ανάπλαση και προσπαθούμε να βάλουμε στοιχεία από την ταυτότητα μας, ώστε οι αναπλάσεις να γίνουν πιο ενδιαφέρουσες, τις ζωντανεύουν και δείχνουν και ποιοι είμαστε, άλλωστε  το νησί μας έχει σπουδαίους ανθρώπους του Πολιτισμού.

Οι χώροι στάθμευσης θα παραμείνουν θα γίνει αναμόρφωση , κυρίως του χώρου που είναι μπροστά από το Λινεναρχείο αυτό τον ανακατασκευάζουμε προκειμένου να ενσωματώσει και δυο θέσεις για τα τρενάκια,  τα οποία θα φύγουν από το δρόμο και θα ξεκινούν από μέσα.

Παράλληλα, πέρα από την πεζή διαδρομή θα περνάει και ποδηλατόδρομος, και θα φθάνει μέχρι το λιμεναρχείο.

Θα υπάρχει καινούργιος φωτισμός, παγκάκια , εμφυτεύσεις δένδρων και όλα όσα συνοδεύουν μια ανάπλαση.

Τα παγκάκια που έχουμε παραγγείλει τα οποία είναι από σκυρόδεμα, με κόκκους  γρανίτη και εκεί που κάθεσαι έχει σανίδια από PVC με εγγύηση αποχρωματισμού για 50 χρόνια , τα οποία δεν θα θέλουν συντήρηση και θα «αντιστέκονται» στα στοιχεία της φύσης (αλμύρα , αποχρωματισμός κλπ).

Και για να είμαι δίκαιος, θέλω να ευχαριστήσω το ΝΟΑ για τη συνεργασία που επέδειξε και επιδεικνύει μέχρι τώρα για την εκτέλεση του έργου.

Είμαι υποχρεωμένος να τους ευχαριστήσω, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το ΝΟΑ , το έχει υποσχεθεί και ο Δήμαρχος και θα αρχίσει μια νέα εποχή για το ΝΟΑ".




00 inkefalonia general ad 300X250