Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 18:00

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 Περιφερειάρχες

Σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου 

Το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την Προεδρεία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και με την συμμετοχή των 13 Περιφερειαρχών της χώρας. Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και πολυπληθές Κυβερνητικό κλιμάκιο.

Η σύσκεψη περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη αξιοποίησης στο έπακρο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, του ταμείου συνοχής, του ταμείου ανάκαμψης και του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο την μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

εικόνα 2024 02 08 1

Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συντονισμού των δράσεων και στενής συνεργασίας με τα αρμόδια Υπουργεία και τους συναρμόδιους φορείς. Επισημάνθηκε δε με έμφαση ότι η αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων αυτών αποτελεί πρόκληση και ευκαιρία για την χώρα μας να εκσυγχρονίσει το παραγωγικό μοντέλο και να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και η ανθεκτικότητα των Περιφερειών.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επεσήμανε την αναγκαιότητα να αυξηθούν οι διαθέσιμοι πόροι προς την Περιφέρεια και να υπάρξει προσαρμογή των διαδικασιών σε ένα πλαίσιο ευέλικτων διαδικασιών σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Ο Πρωθυπουργός τέλος επεσήμανε ότι δημιουργείται μια δημόσια βάση δεδομένων συνεχούς παρακολούθησης των έργων με δυνατότητα επικαιροποίησης ανά δίμηνο ή τετράμηνο και δυνατότητα εξαγωγής ειδικών αναφορών.

εικόνα 2024 02 08 2

 




00 inkefalonia general ad 300X250