Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 14:30

Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου

ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2024

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

Σε μια συνεδρίαση παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου, η Δ. Αρχή Κατσιβέλη (ΝΔ), μεθόδευσε ουσιαστικά να ψηφίσει «άρον - άρον»  το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για την επόμενη χρονιά (2024),  με τις λιγοστές  ψήφους  των (5)  Συμβούλων της συμπολίτευσης και  αυτή  της  κ. Λουκέρη  πρόσφατα προσχωρήσασας συμβούλου στην παράταξή του.

Η Δ. Αρχή, αφού ομολόγησε δια στόματος Δημάρχου, ότι αυτό το πρόγραμμα «…αποτελείται μόνο από συνεχιζόμενα έργα …αλλά και κάποια νέα…» αποκάλυψε  πόσο «γυμνός είναι ο βασιλιάς». Αποκάλυψε δηλαδή το «όραμα» και το περιεχόμενο του προγράμματός   της  που εδώ και χρόνια έχει παραπέμψει  τις οξυμένες  λαϊκές ανάγκες στις ελληνικές καλένδες.

 Πάντα συντονισμένη στην εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων θέλησε να δώσει τον τόνο, στέλνοντας το μήνυμα ότι το πρόγραμμα αυτό ψηφίζεται σήμερα τυπικά και πρόχειρα αλλά παράλληλα ότι «…είναι δυναμικό…», εννοώντας ότι το επόμενο διάστημα θα εμπλουτιστεί με τις προτεραιότητες του κεφαλαίου για την περιοχή.  Άλλωστε τις προτεραιότητες αυτές τις περιέγραψε και σε πρόσφατες δηλώσεις του στον τύπο (…επισκεψιμότητα της «Πλατιάς Άμμου» με κατασκευή αναβατορίο, η αφαλάτωση κ.α, ). 

Η υποβάθμιση της συγκεκριμένης συζήτησης, εκτός των άλλων, περιελάμβανε και  την αποστολή της συγκεκριμένης εισήγησης στους δημοτικούς συμβούλους πέντε ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου !!!. Ασφαλώς αυτή η μεθόδευση δεν ήταν τυχαία αλλά μεθοδευμένη ώστε να περάσει τυπικά και με συνοπτικές διαδικασίες το τεχνικό πρόγραμμα.  Ουσιαστικά δηλαδή, για μια ακόμη χρονιά να «συρθούν» κάποια έργα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα οι οξυμένες λαϊκές ανάγκες της αποκατάστασης των δημόσιων υποδομών, της αντισεισμικής- αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής – οδικής ασφάλειας και προστασίας, οι ανάγκες στην παιδεία, την υγεία την κοινωνική πρόνοια, οι αναγκαίες υποδομές στον αθλητισμό τον πολιτισμό κ.α,  να παραμείνουν στα αζήτητα.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγείλαμε την παραπάνω μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής που εκτός των άλλων αποτελεί και προκλητική περιφρόνηση σχεδόν του συνόλου της αντιπολίτευσης, ενώ για άλλη μια φορά αναδεικνύει την έπαρση και την αλαζονεία της.

Καλούμε το λαό της Παλικής να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα και μέσα από την οργάνωση του στους φορείς του λαϊκού κινήματος, να ορθώσει τείχος αντίστασης στις επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής.

 Επιδιώξεις  που υποθηκεύουν τις δικές του ανάγκες «αβαντάροντας» εκείνες των μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή και τον Δήμο μας

ΛΗΞΟΥΡΙ 12/12/2023                                                               Η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ




00 inkefalonia general ad 300X250