Αλ. Μπαλού: "Ακόμα πιο δυνατοί και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 13:30

Αλ. Μπαλού: "Ακόμα πιο δυνατοί και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων"

Δηλώσεις της Αλεξάνδρας Μπαλού, υποψήφιας Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με την Λαϊκή Συσπείρωση για το αποτέλεσμα των εκλογών

Είμαστε εδώ ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι και μαχητικοί για να υπερασπιστούμε από αύριο κιόλας τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κατοίκων των Ιονίων νησιών.

Χαιρετίζουμε όσους και όσες στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ιδιαίτερα όσες και όσους έκαναν για πρώτη φορά το βήμα και εμπιστεύτηκαν τη Λαϊκή Συσπείρωση, όλες και όλους που έδωσαν τη μάχη στο πλάι μας συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στο θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους εκείνους που συμπορεύτηκαν για πρώτη φορά μέσα από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, που με τη δράση τους έφτασαν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περισσότερο κόσμο κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων συνδυασμών η εκλογική μάχη να περάσει στα βουβά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στα Ιόνια νησιά κατέγραψε σαφή άνοδο σε ψήφους και σε ποσοστά από 11.99% και 13.117 ψήφους το 2019 ,άγγιξε το 14% το 2023 (13,77) με 14.725 ψήφους.

Αναδείχτηκε 2η δύναμη στην Ιθάκη με ποσοστό 22,77%. Κατέκτησε την 3η θέση στην Κέρκυρα, στην Ζάκυνθο και στην Λευκάδα από την 4η που είχε το 2019 ενώ στην Κεφαλονιά αύξησε ποσοστά και ψήφους και διατήρησε την 4η θέση που είχε το 2019.

Πρόκειται για ένα θετικό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα αφού επιβεβαιώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική και εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο ΚΚΕ, στους αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους των νησιών μας, και που εκφράστηκε σε όλη την Ελλάδα με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού η οποία στην Αττική είναι 3η δύναμη, μέσα σε έναν συνολικό αρνητικό συσχετισμό.

Στον Β' γύρο των Περιφερειακών  εκλογών που έχουμε μπροστά μας καλούμε τους ψηφοφόρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και όλο τον λαό στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να μην εμπιστευτεί ούτε τον συνδυασμό του κ. Τρεπεκλή ούτε της κας Κράτσα.

Οι τσακωμοί στο εσωτερικό της γαλάζιας οικογένειας δεν αφορούν στα προβλήματα του λαού. Όσο και να μάχονται για το ποιος τελικά θα υπερισχύσει, το βέβαιο είναι ότι και οι δύο μαζί θα μάχονται το επόμενο διάστημα για τα επιχειρηματικά συμφέροντα υπηρετώντας πιστά την πολιτική της κυβέρνησης, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Καλούμε το λαό να ψηφίσει άκυρο ή λευκό και να στείλει μήνυμα καταδίκης εκείνων των κομμάτων και των συνδυασμών -όπως κι αν ονομάζονται- που κινούνται στην ίδια γραμμή και υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως “μακρύ χέρι” του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Απέναντι στην επόμενη Περιφερειακή Αρχή, όποια σύνθεση κι αν έχει, θα υπάρχουν οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που ο λαός εμπιστεύτηκε τα ψηφοδέλτιά της στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για μαχητική και ουσιαστική αντιπολίτευση.

Δεσμευόμαστε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να βγαίνει μπροστά ακόμη πιο αποφασιστικά για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού για να διεκδικήσει τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας .

                                                                                                              10.10.2023




00 inkefalonia general ad 300X250