Μήνυμα ισχυροποίησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τη συγκέντρωση στο Ληξούρι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 08:46

Μήνυμα ισχυροποίησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τη συγκέντρωση στο Ληξούρι

Μήνυμα ισχυροποίησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τη συγκέντρωση στο Ληξούρι.

Να ισχυροποιήσει ο λαός τη θέση του και με την ψήφο του κάλεσαν οι Αλ. Μπαλλού και Δημ. Μαντζουράτος.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, μαχητικότητας και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο Ληξουρίου και την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσής της παντού.

Η κεντρική πλατεία της πόλης, γέμισε από λαϊκό κόσμο κάθε ηλικίας το βράδυ της Τετάρτης, όπου μίλησαν η Αλεξάνδρα Μπαλλού, υποψήφια περιφερειάρχης και ο Δημήτρης Μαντζουράτος, υποψήφιος δήμαρχος, καλώντας, μέχρι το τελευταία στιγμή, να μη χαθεί λεπτό, ώστε να πέσουν στην κάλπη όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφοδέλτια με τα γαρύφαλλα.

Για να βγούνε μπροστά τα λαϊκά συμφέροντα

lasu2lasu3

Σημειώνοντας την ανάγκη, να δοθεί αποφασιστική απάντηση για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού την Κυριακή, με την αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και αναφερόμενη στη στάση των υποψηφίων των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Αλεξάνδρα Μπαλλού είπε, μεταξύ άλλων:

«Όλοι τους, στηρίζουν την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της περιφέρειας και των δήμων, την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες και όλων των έργων σε εργολάβους. Στηρίζουν μια ανάπτυξη που έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων. Τη βαφτίζουν πράσινη αλλά στην πραγματικότητα είναι μαύρη για τις ζωές μας και για το ίδιο το Περιβάλλον.

Υπηρετούν πιστά την πολιτική "κόστους - οφέλους" για τους επιχειρηματικούς ομίλους που οδηγεί στην έλλειψη σημαντικών έργων υποδομής και πολιτικής προστασίας, στην παράδοση "φιλέτων γης" στα μεγάλα συμφέροντα. Γι' αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, στα ίδια ψηφοδέλτια να βρίσκονται αγκαλιά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

Πανελλαδικά και τοπικά υπάρχει ένας τέτοιος συμβιβασμός ανάμεσα στα επιτελεία των αστικών κομμάτων που κατέληξαν σε συμπράξεις στελεχών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με τέτοιον τρόπο που "χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα". Και κάνει... αόρατα τα "σύνορα" ανάμεσά τους».

Κάλεσε τον λαό να κάνει τη διαφορά, να σκεφτεί ποιοι θα βρίσκονται, όπως έπρατταν και προηγούμενα, στο πλευρό του σε κάθε του αγώνα και πάλη για βελτίωση των συνθηκών ζωής του και υπογράμμισε: «Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αποτελεί συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, εκφράζει ένα ρεύμα συμπόρευσης, αμφισβήτησης και ανατροπής μπαίνει μπροστά για να αποκρουστεί αυτή η λαίλαπα.

Απευθύνουμε κάλεσμα, είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας να πάρει θέση σε αυτήν τη μάχη. Ιδιαίτερα, όλοι όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί και τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα παρακολουθούν τις εξελίξεις σε αυτό το κόμμα πιθανώς με ένα αίσθημα έκπληξης ή αμηχανίας, ας κάνουν τώρα την επιλογή. Δεν υπάρχει χρόνος για αυταπάτες για άλλα χαμένα χρόνια».

Να φέρουμε τα κάτω... πάνω!

Σχετικά με το δίλημμα των εκλογών και στο Ληξούρι, ο Δ. Μαντζουράτος, στάθηκε στο τι πραγματικά συμφέρει τον λαό και μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μπορούν να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο πραγματικά φιλολαϊκό έργο οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι των κομμάτων που δεσμεύονται από φανερά και αθέατα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως είναι του Κατσιβέλη και του Μεσσάρη, πνίγοντας τις ανάγκες του λάου για τα κέρδη των λίγων;

Μπορούν να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο πραγματικά φιλολαϊκό έργο οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" και της "επιχειρηματικότητας"; Μπορούν να ασκήσουν πολιτική υπέρ των συμφερόντων του λαού οι υποψήφιοι που είναι υπέρμαχοι των "πόλεων-τουριστικων προϊόντων" αφήνοντας απ’ έξω τις λαϊκές ανάγκες;

Υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το κράτος, οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι που συμφωνούν ότι η χρηματοδότηση των δήμων και περιφερειών θα γίνεται όλο και περισσότερο με ίδια έσοδα, δηλαδή στην πράξη με επιπλέον φορολεηλασία του λαού;

Για τους παραπάνω λόγους ο λαός της Παλικής πρέπει να πάει στην κάλπη, μη ξεχνώντας τον μαύρο χάρτη από τις στάχτες στον Έβρο, στη Στερεά, στην Πάρνηθα, στη Ρόδο, κ.α., έχοντας στο μυαλό του τα Τέμπη, την Κεφαλονιά και την Παλική των σεισμών του 2014, του "Ιανού", και του "Μπάλλου", αλλά και πολλών ακόμη σύγχρονων εγκλημάτων που δεν έχουν όπως μας λένε την αιτία τους στην κλιματική κρίση, αλλά στην πολιτική και τη διοίκηση που μας αφήνει απροστάτευτους και εκτεθειμένους απέναντι σε κάθε φυσικό φαινόμενο.

Είναι ανάγκη ο λαός της Παλικής να πει ένα φτάνει στο "πάμε και όπου βγει" και στην αυτοδυναμία της εγκληματικής πολιτικής που τον έχει κρατήσει πίσω, που στερεί στα παιδιά του το δικαίωμα και την προοπτική να ζήσουν στον τόπο τους και να απαιτήσει σύγχρονες υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας από τις πυρκαγιές τις πλημμύρες τους σεισμούς, σύγχρονες υποδομές Υγείας στελεχωμένες με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, σύγχρονα σχολεία και εκπαίδευση, φθηνό και καθαρό νερό, σύγχρονη επεξεργασία των απορριμμάτων και λυμάτων χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπορευματοποίηση, επαρκείς ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες, σύγχρονες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές για τον πρωτογενή τομέα κ.α.».

Στέλνοντας μήνυμα ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη και η «Λαϊκή Συσπείρωση» να είναι στον β’ γύρο, δήλωσε πως «ο λαός χρειάζεται περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους στο πλευρό του, όπως τον σύντροφο Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, στον αγώνα του συνολικά ενάντια στην πολιτική που τον πνίγει στις λάσπες της ανασφάλειας και της φτώχειας».

Και κατέληξε: «Η ελπίδα είναι στην ήττα της απογοήτευσης και στην ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής. Ξέρουμε και μπορούμε. Με πράξεις και όχι με λόγια, μαζί με τον λαό στους αγώνες, να φέρουμε τα πάνω κάτω».

lasu4




00 inkefalonia general ad 300X250