Αλεξάνδρα Μπαλού: "Μαχητικά με τον νου και την καρδιά «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 09:54

Αλεξάνδρα Μπαλού: "Μαχητικά με τον νου και την καρδιά «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού"

2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μαχητικά με τον νου και την καρδιά «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού

Γιατί «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων; Γιατί σε ένα εχθρικό για τον λαό κράτος, τμήμα του οποίου είναι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του.

Τόσο η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ, όσο και οι υπόλοιποι εκλεγμένοι σύμβουλοι των αστικών κομμάτων, συμπλέουν στην προώθηση της πολιτικής της κυβέρνησης, της στρατηγικής της Ε.Ε., της «επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας».

Συντάσσονται στον στόχο της ανάπτυξης, που υπηρετεί τα κέρδη των ομίλων σε βάρος των δικαιωμάτων, των αναγκών της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.
Από εδώ ακριβώς προκύπτει και το βασικό δίλημμα των εκλογών. Αν θα συνεχίζεται δηλαδή η ίδια αντιλαϊκή πολιτική με ενισχυμένες τις δυνάμεις που υπηρετούν αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης, ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμους, που οι εργαζόμενοι και οι βιοπαλαιστές της περιοχής αναγνωρίζουν ως τη γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση για τα τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν άνθρωποι τίμιοι, που στάθηκαν μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο στον πλευρό των εργαζομένων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εμποροϋπάλληλων, των ανθρώπων του πολιτισμού, των εκπαιδευτικών, των γονέων, του αθλητικού κινήματος, των υγειονομικών, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Λευκάδας, στα Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ.
Βρέθηκαν στο πλευρό των κατοίκων για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής τους, ενάντια στην άλωση των βουνών από τα μονοπώλια της Ενέργειας, ενάντια στην εμπορευματοποίηση των παραλιών και στην κατάληψή τους από τους ξενοδοχειακούς ομίλους. Ήταν παρόντες όταν η εγκληματική πολιτική έκαιγε ή σκέπαζε με λάσπη τα χωριά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου και της Λευκάδας. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν δεσμεύονται από επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έγιναν χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής και των παρατάξεων που στήριξαν αυτήν την πολιτική μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημέρωσαν, κατήγγειλαν, αποκάλυψαν, πάλεψαν, κατέθεσαν προτάσεις, Επερωτήσεις, ζήτησαν Ειδικές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Για την Υγεία, τη σχολική στέγη, την προστασία του περιβάλλοντος, τις αθλητικές υποδομές, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τη στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, για κάθε αγωνία και πρόβλημα του λαού. Δεν τους αφήσαμε «σε χλωρό κλαρί».
Τίποτα θετικό δεν κέρδισε ο λαός από Περιφερειακές Αρχές προστάτες των κερδών και υπηρέτες των αντιλαϊκών κατευθύνσεων.
Τι κέρδισε, για παράδειγμα, από τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, χρημάτων που προέρχονται από τη δική του φοροληστεία του και των λαών της ΕΕ, όταν η μερίδα του λέοντος κατευθύνεται στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων; Οταν όσα διαφημίζονται πως είναι τάχα για τον λαό, έρχονται με ...συνοδεία την ανταποδοτικότητα και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και κοινωνικών δομών, που τις ξαναπληρώνουμε;
Το θαύμα της τουριστικής ανάπτυξης εκφράζεται με άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. Τα απαρχαιωμένα σχολεία, χωρίς προσεισμικό έλεγχο, τα κοντέινερ, η ανεπαρκής στήριξη των ΑμεΑ, το τσακισμένο περιφερειακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, η ανεπάρκεια και επικινδυνότητα του νερού, των αθλητικών υποδομών, η εγκατάλειψη του κτιριακού, μνημειακού πολιτισμού είναι μερικά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι η ανάπτυξή τους δεν είναι «για όλους». Αυτή η πραγματικότητα απαιτεί ανατροπή! Για να μπορεί ο λαός να ζει με βάση τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης, τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες.

Ο λαός των Ιονίων έχει κάθε λόγο να μαυρίσει τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή της κ. Κράτσα.

Επέδειξε απόλυτη πειθαρχία στην κυβερνητική υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των υπηρεσιών, εγκληματική αδιαφορία για λήψη μέτρων αντισεισμικής - αντιπυρικής - αντιπλημμυρικής θωράκισης. Καθυστερούν την καταβολή αποζημιώσεων και ούτε στον μακρινό ορίζοντα δεν υπάρχει η εκπόνηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης και προστασίας από νέους κινδύνους σε περιοχές που τα προηγούμενα χρόνια χτυπήθηκαν από καταστροφές, όπως τα αντιπλημμυρικά σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Λευκάδα. Είχε όμως να δώσει 4,5 εκατ. ευρώ για πλατφόρμες ψηφιοποίησης.
Υλοποίησε την πολιτική της «πράσινης μετάβασης» και την εγκατάσταση ΑΠΕ, σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, πρωτοστάτησε στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Εκχώρησε τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες με «προίκα» 110 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ενώ οι χωματερές συνεχίζουν να βρωμίζουν τη ζωή μας και τα χαράτσια να ακολουθούν.
Καμία έγνοια για την ενίσχυση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας στην Περιφέρεια. Μηδέν προϋπολογισμός για σύγχρονες ασφαλείς σχολικές και αθλητικές υποδομές, για τη στήριξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αντίθετα, απλόχερα δίνονται 3 εκατ. ευρώ για τουριστική προβολή, 142 εκατ. επιχορηγήσεις στους μεγαλοξενοδόχους, υπόσχεται 300 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης μόνο για μια τουριστική επένδυση τύπου Dubai στη νότια Κέρκυρα.

Φιέστες και φωτογραφίσεις με τους ξενοδόχους, διώξεις και μηνύσεις σε συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Ο λαός μας όμως δεν έχει κανέναν λόγο να εμπιστευτεί και τις άλλες δυνάμεις που εμφανίζονται είτε ως νέοι «σωτήρες», είτε όπως η ΑΝΑΣΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ως μετανιωμένοι για τα λάθη τους την προηγούμενη τετραετία. Όσο και αν «τρώγονται» ή αλληλοκατηγορούνται σήμερα, δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Αρμονικά συνεργάζονται στη διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο συνδυασμός που στηρίχθηκε επίσημα από την ΝΔ (Κράτσα), ο δήθεν «αντάρτης» της ΝΔ (Σπύρου) και ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ (Αλεξάκης).

Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΝΑΣΑ) στήριξαν αντίστοιχα όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια των κυβερνήσεων τους. Μαζί ψήφισαν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, την απελευθέρωση της Ενέργειας και την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, τη διαχείριση και αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και εκτάσεων, των δασών και ακτών από επιχειρηματικά συμφέροντα, την παράδοση γης οικοσυστημάτων στις ορέξεις του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου ΕΡΗΜΙΤΗΣ, Club Med, μαρίνες.
Μιλιά δεν έβγαλαν για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αναπαράγουν την πολιτική υποστελέχωσης των υπηρεσιών, διευκολύνοντας έτσι και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, με εργολαβίες και αναθέσεις, ενώ οικοδομούνται και συντηρούνται παντός είδους μηχανισμοί εξαγοράς.

Όλοι τους υπηρετούν τα κέρδη των λίγων! Δεν μπορούν να δώσουν λύση στα οξυμένα προβλήματα του λαού μας που οι ίδιοι δημιούργησαν. Δεν μπορεί να ακουμπήσει ο λαός σε αυτές τις δυνάμεις.
Η πείρα και η οργή να γίνουν όπλο και στις εκλογές! Ο λαός με την πάλη του και ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, να φέρει τα πάνω - κάτω. Η ελπίδα βρίσκεται στην ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που θα συνεχίσει από θέσεις 100% μαχητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης να στέκεται απέναντι στο σημερινό εχθρικό αστικό κράτος, απέναντι σε μια εγκληματική πολιτική που αφήνει τον λαό απροστάτευτο για να υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.

Τώρα να κάνουμε την έκπληξη, να στείλουμε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων ακόμα πιο ψηλά. Κάνουμε τη διαφορά, με περισσότερους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους στα Ιόνια Νησιά. Μπορούμε και θέλουμε μαζί με τον λαό να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Της Αλεξάνδρας ΜΠΑΛΟΥ*

  • Η Αλεξάνδρα Μπαλού είναι υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»



00 inkefalonia general ad 300X250