Σπυρίδων Διον. Ματιάτος: Με τον Θεόφιλο, γιατί ''Πετύχαμε πολλά! Συνεχίζουμε!''

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 11:03

Σπυρίδων Διον. Ματιάτος: Με τον Θεόφιλο, γιατί ''Πετύχαμε πολλά! Συνεχίζουμε!''

Και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί, με τη Δημοτική Συμπολιτεία και το Θεόφιλο Μιχαλάτο, αν θέλουμε το καλό του Δήμου μας και του νησιού μας.   Έδωσε εξετάσεις για Δήμαρχος και πέρασε με άριστα. Και αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε όλοι. Με το Θεόφιλο είδαν φώς και τα ξεχασμένα μέχρι πρότινος χωριά μας. Δίδαξε ότι ο δήμος δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα.   Και αυτό είναι συγκινητικό.

Στην πραγματικότητα δεν βρήκε τίποτα έτοιμο. Έστησε το Δήμο απ’ την αρχή, μετά την διάσπαση του δήμου Κεφαλονιάς σε τρείς ανεξάρτητους δήμους. Τέσσερα χρόνια πολύ δύσκολα, κρίσιμα, πιεστικά με πολλές απαιτήσεις και αγχώδεις καταστάσεις, γιατί έπρεπε να λειτουργήσει ο νέος Δήμος Αργοστολίου. Αλλά τόσο ο Θεόφιλος όσο και όλα τα στελέχη της Δημοτικής Συμπολιτείας δεν φοβούνται τη δουλειά. Με εργατικότητα, συνέπεια, διαφάνεια, νομιμότητα ,σωστή οργάνωση και προπάντων σεβασμό στον πολίτη, που τους εμπιστεύτηκε την τύχη του, όχι μόνο κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δύσκολες αυτές καταστάσεις, αλλά και να υλοποιήσουν ένα τεράστιο έργο, για το οποίο θα πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι.

Καθοριστικό ρόλο, όμως, παίζει και ο χαρακτήρας του επικεφαλής της Δημοτικής Συμπολιτείας.   Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος σαν άνθρωπος διακρίνεται για το ήθος του, τη συνέπειά του, τον ακέραιο χαρακτήρα του, τα δημοκρατικά του πιστεύω, τον σεβασμό του στον άνθρωπο, το οργανωτικό πνεύμα του, την εργατικότητά του, αλλά ιδιαίτερα για την καλοσύνη του και την μεγάλη αγάπη του για την Κεφαλονιά μας. Ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, που αγαπά τον τόπο του και δημιουργεί σ’ αυτόν, αγαπά τους συντοπίτες του, κάτι που δεν παύει να το δείχνει καθημερινά με τις πράξεις του.

Η Δημοτική Συμπολιτεία είναι μια ανεξάρτητη παράταξη, που δεν είναι αγκυλωμένη σε κανένα είδους χρώμα και κόμμα. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Αντίθετα μας ενώνει ο ιερός σκοπός μας, που είναι μόνο, η ανάπτυξη, η ευημερία του Δήμου μας, του νησιού μας και των συμπατριωτών μας. Ξέρω ότι ζούμε μια διαβρωμένη εποχή χωρίς πολιτικές αξίες και ιδεολογίες. Κυριαρχούν πολλά και περίεργα πράγματα τα οποία απομακρύνουν την κοινωνία από την πολιτική και τους πολιτικούς. Όμως, θα ήταν ολέθριο λάθος ο Δήμαρχος και Δήμος, γενικότερα, σαν θεσμός, να μη συνεργάζεται με την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση, και τον εκάστοτε εκλεγμένο βουλευτή, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, για να πετύχει ότι το καλύτερο για τον τόπο του. Και ο Θεόφιλος έτρεξε, το κυνήγησε και το πέτυχε. Με πολλή δουλειά, σωστό σχεδιασμό και πολλές πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, κατάφερε να εξασφαλίσει πιστώσεις 62 εκατομμυρίων ευρώ, για έργα ανάπτυξης από τα οποία κάποια έχουν ολοκληρωθεί, κάποια υλοποιούνται και κάποια δημοπρατούνται.

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες.

Συμπορεύομαι για μία ακόμη φορά, με την Δημοτική Συμπολιτεία και τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και ζητώ την ψήφο σας, ως έμπρακτη στήριξη στην επιθυμία μου να συμμετάσχω με ειλικρίνεια, ακεραιότητα, αφοσίωση και ανθρωπιά στα κοινά του Δήμου μας. Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω από την πρώτη γραμμή, για να συνεχίσει η ευημερία, η ανάπτυξη και η πρόοδος, του δήμου Αργοστολίου και ιδιαιτέρως των χωριών μας.

Πετύχαμε πολλά! Θα πετύχουμε περισσότερα! Συνεχίζουμε!

Σπύρος Ματιάτος

Απόστρατος Αξιωματικός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.




00 inkefalonia general ad 300X250