Σοφία Αράβου-Παπαδάτου: Γιατί είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Αργοστόλι, με τη ''Δημοτική Συμπολιτεία-Θεόφιλος Μιχαλάτος''

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 09:11

Σοφία Αράβου-Παπαδάτου: Γιατί είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Αργοστόλι, με τη ''Δημοτική Συμπολιτεία-Θεόφιλος Μιχαλάτος''

Σοφία Αράβου-Παπαδάτου. Γιατί είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Αργοστόλι, με τη Δημοτική Συμπολιτεία-Θεόφιλος Μιχαλάτος

Από κεφαλής άρξασθε.

Διότι ο επικεφαλής σημερινός και αυριανός Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, είναι ένας επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Με καλοστημένες, λειτουργικές και καλόγουστες επιχειρήσεις.

Υπεύθυνη σε μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων είναι η σύζυγός του, αποδεικνύοντας στην πράξη και όχι στα λόγια, την εφαρμοσμένη Ισότητα των Φύλων. Μία εικόνα δυναμικής γυναίκας που δεν βρίσκεται πίσω από τον επιτυχημένο σύζυγο, αλλά δίπλα του.

Στα ράφια των διατροφικών προϊόντων που προωθεί, φιγουράρουν οι ετικέτες των ντόπιων παραγωγών, από αβγά, γαλακτοκομικά, μέλι, κρασί, έως φρούτα κλπ. στηρίζοντας την τοπική παραγωγή.

Εκτός από τις ατομικές επιχειρήσεις, συμμετέχει στο Συνεταιρισμό Κρασιού που παράγεται στο νησί, ενδυναμώνοντας αυτό που συμβαίνει στην Κεφαλονιά σε αντίθεση με άλλα ελληνικά νησιά: αποτρέποντας την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού που έχει εξαφανίσει επαγγελματίες, τεχνίτες και παραγωγούς στους κορεσμένους τουριστικούς προορισμούς.

Διότι στήριξε τις εκδηλώσεις για την Κλιματική Κρίση, επί ένα μήνα πέρυσι, με αντίστοιχη καλλιτεχνική, εικαστική πλαισίωση. Με τις καταστροφές που παρατηρούμε στη χώρα μας, φωτιές, πλημμύρες, πανδημίες κλπ. αντιλαμβανόμαστε την αξία της ευαισθητοποίησης για όλον τον πλανήτη.

Διότι στηρίζει και λειτουργεί Αθλητικά Φεστιβάλ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κεφαλονιάς, που προσελκύουν κοινό και καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας.

Διότι στηρίζει την Παράδοση, αλλά και την Μοντέρνα Τέχνη, με τρανό παράδειγμα το εγκεκριμένο και σε εξέλιξη Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου, του διεθνούς αναγνώρισης Κεφαλονίτη Γλύπτη.

Διότι για πρώτη φορά είδαμε ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα προς υλοποίηση,  για το Κυκλοφοριακό Πρόβλημα του Αργοστολίου. Τώρα που γίναμε πολλοί, που αυξήθηκαν τα αυτοκίνητα και οι τουρίστες, ήταν καιρός να δούμε μια σοβαρή μελέτη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Με στόχο να αυξηθεί ποιοτικά και με μέτρο η τουριστική περίοδος, συνυπολογίζοντας τη φέρουσα ικανότητα και βελτιώνοντας τις υποδομές, σε όλη την έκταση του δήμου Αργοστόλι-Λειβαθώς-Ομαλά-Ελειός Πρόννοι.

Με στόχο η Κεφαλονιά να αποτελέσει πόλο έλξης για μόνιμη εγκατάσταση, νέων ανθρώπων και οικογενειών με μικρά παιδιά, η Δημοτική Συμπολιτεία έχει δώσει σοβαρά δείγματα γραφής ότι μπορεί να το καταφέρει. Μπορεί να συμβάλλει ενεργά σε θέματα Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Ενέργειας και Στέγης, απαραίτητες συνθήκες για την Περιφερειακή και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Διότι η στήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων  συμπολιτών μας, αποτελεί προτεραιότητα.

Διότι οι υπερκομματικές συνεργασίες οδηγούν σε μεγάλο και σοβαρό έργο, μακριά από μικροκομματική πολιτική που σπαταλά ενέργεια σε διαπληκτισμούς εντυπωσιασμού.

Καταθέτω λοιπόν αυτόν το «Σταυρό» των τεσσάρων (4) σημείων, σταχυολογώντας και όχι εξαντλώντας, το «Έργο Γνώμης» σαν επικοινωνιακό και δημιουργικό Debate:                                                            

  • Το προφίλ του επικεφαλής Θεόφιλου Μιχαλάτου (1)
  • Οι κοντινές του σχέσεις (2)
  • Οι υγιείς σχέσεις  με διάφορες ομάδες συμπολιτών μας (3)
  • Η Εφαρμοσμένη Ιδεολογική Τοποθέτηση στα τοπικά και παγκόσμια προβλήματα (4)

Αυτοί είναι οι ενδεικτικοί λόγοι που πρέπει να επανεκλεγεί πρώτη και με διαφορά η Δημοτική Συμπολιτεία, αυτός είναι ο λόγος που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Αργοστολίου, προσφέροντας το καλύτερο που μπορώ.

-------------------------------------------------

  • Η Σοφία Αράβου-Παπαδάτου είναι Οδοντίατρος, Msc Κοινωνική Οδοντιατρική και Δρ Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ & Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εικαστικός, συγγραφέας και αρθρογράφος. Μέλος του ΟΟΛΚ, Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών Καλλιτεχνών. Έχει δύο κόρες και τέσσερις εγγονούς.



00 inkefalonia general ad 300X250