‘’Κοινός στόχος η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και περιοχών’’ – Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΠΙΝ, Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Ιθάκης και ''Εύδημος ΑΕ''

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 14:19

‘’Κοινός στόχος η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και περιοχών’’ – Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΠΙΝ, Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Ιθάκης και ''Εύδημος ΑΕ''

Ως μια καλή και σημαντική στιγμή, χαρακτηρίστηκε από τους παρευρισκόμενους η σημερινή υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΙΝ – Π.Ε. Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης, του Δήμου Αργοστολίου, του Δήμου Ιθάκης, του Δήμου Ληξουρίου και της ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε. – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την υλοποίηση σημαντικών έργων στις αθλητικές υποδοχές των νησιών μας.

Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση των έργων συνολικού ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ αφορά τα εξής έργα: Αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής», Γήπεδο ποδοσφαίρου 8χ8 στα Ομαλά, Αντικατάσταση του υφιστάμενου συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Φαρακλάτων, Εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα γήπεδο Βαθέως Ιθάκης και Αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου παρκέ στο κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου.

Το παρών στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, έδωσαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Σαμούρης, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ληξουρίου Γεράσιμος Γαλανός, καθώς και ο έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης.

DSC 0139

Από όλους ακούστηκαν καλά λόγια για τα έργα που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές υποδομές των δύο νησιών.

‘’Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γιατί η Κεφαλονιά θα γίνει το κέντρο σημαντικών διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που αξίζει να έχει. Κοινός στόχος η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και μαζί και των περιοχών’’ τόνισε η κα Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ενώ ο κ. Τραυλός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προέκυψαν: ‘’Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί δεν ήταν μία εύκολη περιφερειακή θητεία. Παρουσιάζουμε μια αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Το ταρτάν του στίβου που θα τοποθετηθεί στο Στάδιο Αργοστολίου, θα είναι διεθνών προδιαγραφών και θα κοστίσει 800.000 ευρώ’’.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε ο Δήμος Αργοστολίου για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεών του: ‘’Είναι μία καλή μέρα σήμερα, γιατί η υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες που έχει κάνει ο Δήμος Αργοστολίου, ο οποίος έχει δαπανήσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, για να αναβαθμίσει το Κολυμβητήριο Αργοστολίου, το Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου, το γήπεδο των Κεραμειών, το γήπεδο των Διλινάτων, το στάδιο των Κουρκουμελάτων. Αυτά όλα είναι μια επένδυση για την νεολαία μας’’.

Ο αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου κ. Σπύρος Σαμούρης τόνισε πως: ‘’Αποδείχθηκε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις που παραλάβαμε όταν αναλάβαμε είχαν τεράστιο πρόβλημα και έπρεπε να βρεθούν οι τρόποι ώστε αυτές να αναβαθμιστούν ’’.

Ο αντιδήμαρχος Δήμου Ληξουρίου κ. Γεράσιμος Γαλανός τόνισε πως: ‘’Είναι μεγάλη ικανοποίηση για τον Δήμο Ληξουρίου, γιατί ήταν μεγάλη ανάγκη να καλύψουμε τα κενά που υπήρχαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου’’, ενώ ο έπαρχος Ιθάκης κ. Θανάσης Λιβιτσάνης επεσήμανε πως: ‘’Είμαι χαρούμενος γιατί η Ιθάκη είχε μεγάλο πρόβλημα και κυρίως μετά τον ‘’Μπάλλο’’ που το Δημοτικό Στάδιο είχε σχεδόν εκχερσωθεί!’’.

Οπως ειπώθηκε, όλα τα έργα είναι πολύ πιθανό να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς! 

Γιώργος Χαλαβαζής 

Παρακάτω ό,τι ειπώθηκε κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης:

{https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/6424826270899475}

DSC 0142DSC 0145DSC 0147DSC 0151DSC 0153DSC 0159DSC 0165DSC 0171




00 inkefalonia general ad 300X250