Π. Ιονίων Νήσων-υποψηφιότητες: Στο «τραπέζι» πάλι η Γκερέκου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 14:26

Π. Ιονίων Νήσων-υποψηφιότητες: Στο «τραπέζι» πάλι η Γκερέκου

Σε «γρίφο» για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι υποψηφιότητες για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά και την πολιτική «μετακόμιση» που αποφάσισε να κάνει η νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, σε υψηλόβαθμο πόστο ευρωπαϊκού θεσμού (αναλαμβάνει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διεθνή πολιτιστικό οργανισμό ΟΥΝΕΣΚΟ).

Τα νέα «δεδομένα» για τη ΝΔ φέρνουν ξανά στο προσκήνιο την Άντζελα Γκερέκου, με το σκεπτικό να αφήσει τον ΕΟΤ και να πάει στην Περιφέρεια.

Κάτι βέβαια που δεν είναι απόλυτα «δεμένο», καθώς η ίδια φέρει παρελθόν… έχοντας εκλεγεί και αποχωρήσει το 2015 από τη συγκεκριμένη περιφέρεια, κάτι που της καταλογίζουν σε τοπικό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα, ένα σενάριο που κυκλοφορεί είναι τεθεί επικεφαλής συνδυασμού στις περιφερειακές εκλογές ο βουλευτής, Στ. Γκίκας.

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλογές αυτή τη στιγμή είναι δυο. Από τη μία, ακούγεται το όνομα του  πρ. βουλευτή Κώστα Παυλίδη και από την άλλη, του Νικόλα Φαραντούρη, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Κεφαλονιά, με τη δεύτερη περίπτωση να θεωρείται “επικρατέστερη”.

Στο ΠΑΣΟΚ, ακόμη είναι σε σκέψεις, με κάποιες πληροφορίες να λένε ότι μία εκ των επιλογών μπορεί να είναι ο  Δημήτριος Μπιαγκής, βουλευτής του κόμματος.

aftodioikisi.gr




00 inkefalonia general ad 300X250