Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Μέτρο κατά της ηχορύπανσης - Αποφάσισε τον περιορισμό της μουσικής σε εξωτερικούς χώρους κατά μία ώρα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 14:25

Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Μέτρο κατά της ηχορύπανσης - Αποφάσισε τον περιορισμό της μουσικής σε εξωτερικούς χώρους κατά μία ώρα

Σε μια σημαντική απόφαση που βοηθά στον περιορισμό της ηχορύπανσης, προχώρησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, μετά από συνεχόμενες καταγγελίες, αλλά και μετά από ένα γενικευμένο αίτημα πολιτών και παραγωγικών τάξεων.

Αποφάσισε λοιπόν, τον περιορισμό της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους των υγειονομικών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης, κατά μία ώρα.

Από τις 2 μετά τα μεσάνυχτα που ίσχυε ως τώρα, η μουσική θα κλείνει στους εξωτερικούς χώρους στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Αυτό το μέτρο δεν συνεπάγεται πως το μαγαζί ακυρώνει την δραστηριότητά του, καθώς η διασκέδαση θα μπορεί να συνεχιστεί εντός των εσωτερικών χώρων του εκάστοτε καταστήματος, κανονικά και ως τις 3 μετά τα μεσάνυχτα όπως ισχύει σήμερα.

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ‘’Υπάρχουν καταγγελίες για ηχορύπανση από ξενοδοχεία που βρίσκονται στην παραλία, αλλά και στην περιοχή της Λάσσης και αφορά παράπονα που δέχονται από τους πελάτες τους για ηχορύπανση κατά τις βραδινές ώρες’’.

Σε αυτό το πλαίσιο της κουβέντας, τονίστηκε από τους αντιδημάρχους του Δήμου Αργοστολίου, ότι ο περιορισμός του ωραρίου μουσικής στους εξωτερικούς χώρους θα είναι ένα μέτρο που δεν θα επηρεάσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, τουναντίον μάλιστα αν υπάρχουν επισκέπτες που δεν θα ενοχλούνται από ηχορύπανση, τότε σίγουρα ωφελημένα θα είναι και για τα μαγαζιά, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναζητήσουν ησυχότερα καταλύματα πιθανότατα εκτός νησιού!

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου που πέρασε κατά πλειοψηφία, θα πάει στην αποκεντρωμένη και θα είναι εκτελεστέα όταν εγκριθεί από εκεί.




00 inkefalonia general ad 300X250