Έκκληση Θεόφιλου για παράταση στην προθεσμία για τα κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου οικόπεδα – 2.500 οι αιτήσεις (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 14:51

Έκκληση Θεόφιλου για παράταση στην προθεσμία για τα κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου οικόπεδα – 2.500 οι αιτήσεις (COSMOS 96,5)

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την επιστολή που έστειλαν από κοινού με τους Δημάρχους Σάμης, Ληξουρίου και Ιθάκης, αναφορικά με το πρόβλημα της υποστελέχωσης στην Υπηρεσία Δόμησης.

«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υποστελέχωση που έχουν οι Δήμοι. Εγώ το 2019 παρέλαβα τον Δήμο με 186 υπαλλήλους και τώρα έχουν μείνει 130. Συνεχώς φεύγουν άτομα και δεν γίνονται προσλήψεις. Τίθεται το θέμα, πως μπορούν να λειτουργήσουν οι Δήμοι χωρίς να έχουν προσωπικό. Πιέζουμε ώστε να γίνουν προσλήψεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που έχει ο Δήμος.

Όταν θέλουμε σε μια περιοχή να έχουμε ανάπτυξη και να γίνονται επενδύσεις, χρειάζεται οι ΥΔΟΜ να μπορούν να εκδίδουν οικοδομικές άδειες. Έχουμε λοιπόν μια πολεοδομία που έχει έναν Διευθυντή και 4 υπαλλήλους και αυτή η υπηρεσία πρέπει να καλύψει τα αυθαίρετα (2 υπάλληλοι) και υπάρχουν και 2 μηχανικοί που βγάζουν άδειες. Η Κεφαλονιά πάει πολύ καλά και γίνονται επενδύσεις και οι 2 υπάλληλοι πρέπει να εκδίδουν άδειες για κατοικίες, για ξενοδοχεία και έρχεται και αυτό που σταματάει την δόμηση για τα κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου οικόπεδα και αυτή την στιγμή υπάρχουν 2.500 αιτήσεις και πρέπει να καλυφθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να συνδράμουν την ΥΔΟΜ και οι Δήμοι Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης δεν μπορούν να βοηθήσουν. Οπότε δεν μας μένει τίποτα άλλο, από τα να ζητάμε παράταση, θα χρειαστούμε χρόνια για να καλύψουμε αυτές τις αιτήσεις. Γι’ αυτό συναντηθήκαμε οι 4 Δήμαρχοι μαζί με τον Βουλευτή στο γραφείο μου και πήραμε την απόφαση να στείλουμε την επιστολή στον Πρωθυπουργό, για να δοθεί έστω μια παράταση στην Κεφαλονιά, ενός χρόνου για να μην χαθούν οι περιουσίες των πολιτών που έχουν κάνει αίτημα για να βγάλουν οικοδομική άδεια.

Ο Βουλευτής συμφωνεί, αλλά δεν ξέρω αν θα δοθεί λύση γιατί βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο της Βουλής. Μας αρκεί να υπάρξει και η δέσμευση ότι θα υπάρξει στήριξη του αιτήματός μας. Αυτή την στιγμή υπάρχει βέβαια και το άλλο μεγάλο θέμα με τα οικόπεδα που πρέπει να έχουν πρόσωπο στον δρόμο. Έτσι πάλι θα γεμίσει η πολεοδομία με επιπλέον άδειες που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί. Ζητάμε να δοθεί λύση».




00 inkefalonia general ad 300X250