Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: «Όπου μιλούν τα πράγματα, τα στόματα σωπαίνουν!!!»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 09:34

Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: «Όπου μιλούν τα πράγματα, τα στόματα σωπαίνουν!!!»

Με την πολιτική στάση της αποχής από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου η Δημ. Αρχή (Ν.Δ.) καθώς και οι παρατάξεις του κ. Αραβαντινού-Ρουχωτά (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), απαξίωσαν το πολύ σοβαρό θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού που επιδιώκει νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. στα πλαίσια της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ (2018/2001 και 2019/944) που προωθεί την «απελευθέρωση» του νερού κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά.

Στην έκτακτη συνεδρίαση που εισηγήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση και που τελικά προσχηματικά προκάλεσε η Δημ. Αρχή προκειμένου το Δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση ενόψει της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή την Τρίτη 21/3/2023, οι παραπάνω παρατάξεις απουσίασαν προκλητικά. Κρατώντας τα προσχήματα με την προσέλευση ελάχιστων συμβούλων τους που όμως δεν συνιστούσαν απαρτία, έστειλαν ουσιαστικά το μήνυμα στους πολιτικούς τους εκπροσώπους, στους επενδυτές και στα κόμματα που τους στηρίζουν. Αυτό το μήνυμα δεν είναι άλλο από το ότι, όχι μόνο είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νερού που προωθείται, αλλά είναι και υπέρ της συνέχισης της σκανδαλώδους επιχειρηματικής διαχείρισής του μέχρι σήμερα. Μιας διαχείρισης που αναγκάζει το λαό του Δήμου μας να κάνει χρήση ακατάλληλου, πανάκριβου και ανεπαρκούς νερού χρυσοπληρώνοντάς το μέσα από τους πανάκριβους λογαριασμούς, την ίδια ώρα μάλιστα, που χαρίζονται ουσιαστικά στους επιχειρηματίες – κακοπληρωτές, χρέη εκατ. ευρώ.

Είναι τελικά συνεπής και απόλυτα συμβατή αυτή η στάση τους με την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων αλλά και των κυβερνήσεων που επιδιώκουν το νερό από δημόσιο αγαθό, να το μετατρέψουν σε επιχειρηματικό πόρο για μεγαλοεπενδυτές τύπου ΟΣΕ. Με την σκόπιμη απάθειά τους και την άρνησή τους ουσιαστικά να πάρουν θέση για το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, ανοίγουν τον δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και σε τοπικό επίπεδο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για άλλη μια φορά τονίζει ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας. Για αυτό χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και τις ιδιωτικοποιήσεις. Νερό, μονάδες επεξεργασίας, δίκτυα και άρδευση δεν μπορεί να είναι εμπορεύματα. Η διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει απαλλαγή από τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Προϋποθέτει επίσης εκτός των άλλων και την αλλαγή του συσχετισμού σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο ώστε να αποδυναμωθούν οι παραπάνω δυνάμεις και παρατάξεις που ανοίγουν την κερκόπορτα της εμβάθυνσης της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης στο νερό.                    

 Η  ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 




00 inkefalonia general ad 300X250