Ο Διονύσης Γασπαρινάτος στον COSMOS 96,5 μετά την ανεξαρτητοποίηση του

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 15:22

Ο Διονύσης Γασπαρινάτος στον COSMOS 96,5 μετά την ανεξαρτητοποίηση του

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου Διονύσης Γασπαρινάτος και μίλησε σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του από την παράταξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» και την πρόθεση του να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου και να συνεχίσει να ασκεί  τα καθήκοντά του ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

«Με επικεφαλής τον Γεράσιμο Φόρτε ως παράταξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» είχαμε κατέβει στις εκλογές και έτσι μπήκα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά την παραίτηση του κ. Φόρτε  του οποίου την θέση πήρα εγώ πριν από τρείς μήνες, υπάρχει άλλος επικεφαλής στην παράταξη , ο Σπύρος Πεφάνης. Επέλεξα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή μετά από ένα τρίμηνο που άφησα για να δω πως μπορούμε να συγχρωτιστούμε ως παράταξη , όμως δυστυχώς δεν θα μπορούσαμε  να συμπλεύσουμε με τους δύο συναδέλφους, να ανεξαρτητοποιηθώ.  Οι δύο συνάδελφοι έχουν κάνει την επιλογή τους, συμπλέουν με τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο από την αρχή της θητείας τους , εγώ δεν μπορώ να ανέβω στο άρμα του Θεόφιλου Μιχαλάτου γιατί ο κόσμος με εξέλεξε επειδή ήμουν σε μία διαφορετική παράταξη».

Ο κ Γασπαρινάτος σταχυολόγησε εν τάχει τις διαφωνίες του με την Δημοτική Αρχή: «Είναι πάρα πολλές οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις που έχουμε όσον αφορά την διαχείριση του Δήμου μας ,όσον αφορά τα έργα και το πώς πρέπει να βαδίζει ο Δήμος για να μπεί σε ένα καλύτερο μέλλον. Δεν βλέπω να υπάρχει η ανάλογη παραγωγή έργου με εκείνη που τουλάχιστον εμείς θα προσμέναμε. Δεν έχω δει κάποιο μεγάλο έργο, κάποιες καίριες παρεμβάσεις για επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη με χαρακτηριστικότερο το κυκλοφοριακό. Έχει προκυρηχθεί η κυκλοφοριακή μελέτη , έχει γίνει η παρουσίαση της , όμως ουσιαστικά ο πολίτης δε βλέπει τίποτε. Πολύς κόσμος στήριξε την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου γιατί κατηγορούσε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Παρίση ότι στα εννιά χρόνια παρουσίας του εγκατέλειψε την περιφέρεια , όμως σήμερα δεν είναι καλύτερη η εικόνα της περιφέρειας από ότι ήταν πριν. Έχουν τρία χρόνια παρουσίας στον Δήμο, μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και ακόμα ακούμε ότι θα γίνουν  έργα. Μακάρι να γίνουν, το εύχομαι , γιατί θα είναι προς όφελος όλων μας.

Εγώ θα λειτουργήσω ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και θα προσπαθήσω όλα αυτά που πιστεύω να τα περάσω. Γι αυτά που θα φέρει στην πορεία προς ψήφιση η παράταξη του Δημάρχου θα με βρεί δίπλα της, αρκεί να είναι στην σωστή κατεύθυνση και να είναι προς το συμφέρον των συνδημοτών μας».

Για την εμπλοκή του στις επόμενες εκλογές ανέφερε: « Στις επόμενες εκλογές δεν ξέρω ακόμη πως θα πορευτώ, όμως μετά την Πρωτοχρονιά θα παραχωρήσω συνέντευξη τύπου ,στην οποία θα εξηγήσω και τους λόγους που με ανάγκασαν στην ανεξαρτητοποίηση μου  και  το πώς θα πορευτώ στο επόμενο χρονικό διάστημα. Υπάρχει κόσμος που στέκεται δίπλα μου και στο διάστημα των τριών μηνών με ωθούσε στην ανεξαρτητοποίηση μου. Με όλους αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να βρούμε έναν κοινό βηματισμό , για να βαδίσουμε στις επόμενες εκλογές. Ο χώρος ο πολιτικός ο οποίος με εκφράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τον στηρίζω και η όποια πολιτική ανάμιξη μου θα αφορά την Αυτοδιοίκηση».

Για τις υπάρχουσες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, σημείωσε: « Δεν θα έλεγα ότι με εκφράζει κάποια παράταξη που αυτή τη στιγμή είναι στην αντιπολίτευση του Δήμου για όλα όσα εγώ πιστεύω, όμως σαφώς υπάρχουν συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην αντιπολίτευση που σε πολλά θέματα έχουμε την ίδια άποψη και  αυτό θα κριθεί στο μέλλον και με την παράταξη του Δημάρχου. Περισσότερο βέβαια με τους ανθρώπους που λειτουργούν  στην αντιπολίτευση συγκλίνουν σε πολλά θέματα οι απόψεις μου, όπως με το πρόβλημα που προέκυψε με το ΣΤΕ ,που έκρινε ως αντισυνταγματική την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Οικονομική Επιτροπή και στην Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, όπως και στον τρόπο συγκρότησης τους μετά τις εκλογές. Σ αυτό το θέμα,όλη η αντιπολίτευση συμφωνήσαμε να διαμαρτυρηθούμε και να εκφράσουμε μια κοινή άποψη όπως και το κάναμε. Υπάρχουν τέτοια θέματα που με την παράταξη του κ. Παντελειού θα συμβαδίσουμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250