Επιστολή Ηλία Μπεριάτου για το αναπτυξιακό συνέδριο της ΠΙΝ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 18:52

Επιστολή Ηλία Μπεριάτου για το αναπτυξιακό συνέδριο της ΠΙΝ

Ο κ. Η. Μπεριάτος απέστειλε στις 9 Απριλίου την ακόλουθη επιστολή προς την ηγεσία της Περιφέρειας και το Π.Σ. Κύριε Περιφερειάρχη,Κύριοι ΑντιπεριφερειάρχεςΚύριε πρόεδρε του ΠΣ, Αγαπητοί συνάδελφοι Σχετικά με το προσεχές Αναπτυξιακό Συνέδριο (πολύ σημαντικό ζήτημα για να το προσπεράσουμε) θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση και να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα συμμετοχής από Συμβούλους αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο. Υπάρχει σαφώς πρόβλημα οργάνωσης...

Κατ' αρχάς η διεξαγωγή του συνεδρίου και κυρίως το πρόγραμμα ανακοινώθηκε πολύ καθυστερημένα με αποτέλεσμα να μην έχουμε το χρόνο να το 'βάλουμε' έγκαιρα μέσα στο πρόγραμμά μας και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Αφήνω κατά μέρος το ζήτημα των εισηγήσεων..

Ο χρόνος που δίνεται για συζήτηση είναι λίγος (στους επικεφαλής των συνδυασμών 5 λεπτά) λόγω του ότι όλα πρέπει να γίνουν σε μια ημέρα. Αλλά αυτή η διαδικασία χρειάζεται διάλογο και άνεση χρόνου. Επίσης ουσιαστική συμμετοχή του Π. συμβουλίου αφού ο αναπτυξιακός σχεδιασμός είναι η κυριότερη αρμοδιότητά του.

Θα μπορούσε το συνέδριο να γίνει το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου ώστε να συμμετέχουν και όσοι εργάζονται στις καθημερινές όπως οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Το γνωστό επιχείρημα ότι οι εισηγητές δεν μπορούν να έλθουν αργίες αλλά μόνο εργάσιμες δεν είναι ούτε λογικό ούτε δίκαιο. Διότι αυτοί έρχονται στο χρόνο και στο πλαίσιο της δουλειάς τους ενώ εμείς οι περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να αφήσουμε τη δουλειά μας Ας θυσίαζαν και αυτοί (με το αζημίωτο) το ΣΚ τους όπως εμείς. Η δε Περιφέρεια ας αποζημίωνε όλους ανεξαιρέτως (ντόπιους και μη) για τις μετακινήσεις και τη διαμονή τους ακόμη και για τις τυχόν υπερωρίες τους από χρήματα που έχει το ΙΔΙΟ το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για εκδηλώσεις δημοσιοποίησης.

Επί της ουσίας των θεμάτων επιφυλάσσομαι να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του

Ηλίας Μπεριάτος

Ιόνιο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ