Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων για τον θάνατο της Μυρτούς - Αναμένεται η απόφαση (UPD)
Ξεκίνησε στις 10 το πρωί η διαδικασία απολογίας των τριών κατηγορουμένων για τον θάνατο της 18χρονης Μυρτούς, μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει έντονη κοινωνική αναστάτωση.
Οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, καθώς διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος της νεαρής κοπέλας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η σημερινή τους παρουσία ενώπιον των δικαστικών αρχών θεωρείται καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, εισαγγελέας και ανακριτής αναμένεται να αποφασίσουν για την ποινική τους μεταχείριση και συγκεκριμένα αν θα κριθούν προφυλακιστέοι ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Έξω από τα δικαστήρια της Κεφαλονιάς επικρατεί πρωτοφανής κινητοποίηση, με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων που καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις. Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης παραμένει αμείωτο, ενώ η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί έντονα συναισθήματα και ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη της 18χρονης.
Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι κρίσιμες, καθώς οι αποφάσεις των δικαστικών αρχών θα καθορίσουν την πορεία μιας υπόθεσης που έχει ήδη αφήσει βαθύ αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
- Λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί προσήλθε στο δικαστήριο ο πρώτος κατηγορούμενος, προκειμένου να απολογηθεί.
{https://youtu.be/Yb3G9NRAKZE/}

- Λίγο πριν τις 11 προσήλθαν μαζί και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι
{https://youtu.be/A4bxkL94zXQ/}


- Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των τριών κατηγορουμένων και πλέον η υπόθεση περνά στο στάδιο της κρίσης των αρμόδιων αρχών. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί έως το βράδυ, οπότε και θα κριθεί η περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς και το αν θα προφυλακιστούν ή όχι.
Δηλώσεις του του δικηγόρου του 23χρονου, Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου
Ο δικηγόρος του 23χρονου κατηγορούμενου, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος περιέγραψε τη μέρα ως ιδιαίτερα φορτισμένη, καθώς η απολογία των κατηγορουμένων συνέπεσε με τοτελευταίο αντίο στη Μυρτώ, και επανέλαβε την ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες της επίμαχης νύχτας.
Υποστήριξε ότι η 19χρονη μεταφέρθηκε ζωντανή στο νοσοκομείο, εκφράζοντας σοβαρά ερωτήματα για την απουσία άμεσης ιατρικής παρέμβασης και την καθυστερημένη παρουσία εξειδικευμένων γιατρών.
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ασάφειες σχετικά με τοτι ακολούθησε μετά τη μεταφορά της, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να δώσουν σαφείς απαντήσεις. Υπερασπίστηκε τον 23χρονο κατηγορούμενο, τονίζοντας ότι δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και αμφισβητώντας τη βαρύτητα τωνκατηγοριών που του αποδίδονται.
Τέλος, κατήγγειλε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων του νεαρού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες και στοιχεία από το κινητό του, γεγονός που –όπως είπε– οδηγεί στον διασυρμό του.
{https://youtu.be/AoZYZnHxQO8/}
Δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Αλετρά, δικηγόρου του 22χρονου
{https://youtu.be/tmemjuQB-sk/}
Δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας της Μυρτούς (και Δημάρχου Σάμης) Παναγή Δρακουλόγκωνα
{https://youtu.be/RvlFCmXomKQ/}
Εικόνες / Video : Neil Jackson
















![Έφυγαν από κοντά μας [17/4/2026]](/media/k2/items/cache/4617e1c0c05d902eb27fce2540f7a863_M.jpg)






