Αντιστέκεται! Νέο «όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου στις προσπάθειες εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων και βιομηχανικής εξέδρας στην Λαγκάδα Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 21:30

Αντιστέκεται! Νέο «όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου στις προσπάθειες εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων και βιομηχανικής εξέδρας στην Λαγκάδα Αργοστολίου

Νέο «όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου στις προσπάθειες εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων και βιομηχανικής εξέδρας στην Λαγκάδα Αργοστολίου.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, για μια ακόμη φορά λέει «Όχι» και εναντιώνεται στις προσπάθειες που γίνονται από εταιρία, για εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων, αλλά και βιομηχανικής εξέδρας στην Λαγκάδα Αργοστολίου.

Πιο συγκεκριμένα το θέμα ήρθε στην σημερινή συνεδρίαση ως: «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έκδοση ΠΟ για το έργο "Μονάδα αποθήκευσης υγρών καυσίμων χωρητικότητας 2.499 τόνων, με συνοδά έργα αντλητικές εγκαταστάσεις και αγωγούς μεταφοράς καυσίμων, της εταιρείας ΙΟΝΙΑΝ ΟΙΛ ΑΕ που θα εγκατασταθεί στη θέση "Λαγκάδα" (εντός ΖΟΕ 5Β), ΔΕ Αργοστολίου του Δήμου Αργοστολίου ΠΕ Κεφαλληνίας» και το εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Μινέτο ότι «η εταιρία επιμένει και ζητάει τροποποίηση της συγκεκριμένης άδειας και μαζί επιδιώκει να εγκαταστήσει και βιομηχανική εξέδρα. Υπάρχουν διάφορα τεχνικά ζητήματα. Το σημαντικότερο είναι πως η βιομηχανική εξέδρα, είναι σαν αυτές που βλέπουμε στον Ασπρόπυργο με σωλήνες που μεταφέρουν ρευστά. Στην περιοχή 1 οικιστικού ελέγχου που εμπίπτει, απαγορεύεται ρητά η χρήση βιομηχανικών εξεδρών. Είναι ευαίσθητος ο κόλπος του Αργοστολίου και θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Κρουαζιέρα και στον θαλάσσιο τουρισμό» ήταν τα λόγια του κ. Μινέτου.

Το δημοτικό συμβούλιο αντιστέκεται σθεναρά και μάλιστα θα καλέσει για άλλη μία φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να πάρει και πάλι θέση επί του ζητήματος.

Αλλωστε, πριν από ένα χρόνο είχε εκδώσει το ψήφισμα το οποίο τότε ανέφερε πως:

"To Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, είναι αντίθετο στην αδειοδότηση και υλοποίηση του έργου της μεταφοράς και αποθήκευσης καυσίμων στον κόλπο του Αργοστολίου. Θεωρεί ότι το συγκεκριμένο έργο είναι μη συμβατό με τις υφιστάμενες οικονομικές και κοινωνικές χρήσεις στο θαλάσσιο και στο εγγύς χερσαίο αστικό και εξωαστικό περιβάλλον της πόλης του Αργοστολίου.

Είναι βέβαιο ότι τυχόν υλοποίηση του, θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική οικονομία της περιοχής του Αργοστολίου και κυρίως την εξέλιξη και ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, ενώ ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις και στο φυσικό περιβάλλον.

Καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να συνταχθεί με την παρούσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να γνωμοδοτήσει αρνητικά για την υλοποίηση του έργου.

Κάθε άλλη εξέλιξη αντίθετη με την βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και κάτ’ επέκταση με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, θα μας βρει όλους μαζί σθεναρά αντίθετους τόσο σε νομικό επίπεδο, όσο και σε αγωνιστικό, για να ακυρωθεί η υλοποίηση της επένδυσης".

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ την δική της πρόταση ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

 1DSC 0002DSC 0006DSC 0008DSC 0011DSC 0012DSC 0013DSC 0014DSC 0015DSC 0019DSC 0022DSC 0026DSC 0027DSC 0028DSC 0029DSC 0030DSC 0031DSC 0035DSC 0037DSC 0038DSC 0039DSC 0045DSC 0046DSC 0050




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250