Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Σημαντικό! Νέα πριμοδότηση σε γιατρούς που θα έρθουν στην Κεφαλονιά – 500 ευρώ ανά μήνα, πλέον του μισθού, για σίτιση – στέγαση!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 09:22

Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου: Σημαντικό! Νέα πριμοδότηση σε γιατρούς που θα έρθουν στην Κεφαλονιά – 500 ευρώ ανά μήνα, πλέον του μισθού, για σίτιση – στέγαση!

Σημαντική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, όσον αφορά τους γιατρούς που σκοπεύουν να έρθουν στην Κεφαλονιά, με βάση την τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψή τους στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Το αίτημα από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μαρτίνη, οποίος ζήτησε να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς που θα έρθουν στην Κεφαλονιά.

Στο ζήτημα υπερθεμάτισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος προέτρεψε το Σώμα να εγκρίνει το αίτημα, όπως άλλωστε είχε γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν με άλλη προκύρηξη για το ΓΝ Κεφαλονιάς.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, κ. Μαρτίνης τόνισε πως: «Είναι ένας αγώνας που πρέπει να κάνουμε όλοι και να γίνει γνωστή η επιδότησή για να πείσουμε τους γιατρούς να στελεχώσουν το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Και η προηγούμενη απόφαση απέδωσε και οφείλεται στην απόφαση που είχατε πάρει τότε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την δική της πρόταση), να δοθεί το κίνητρο, πλέον του μισθού, για επιδότηση σίτισης (200 ευρώ) - στέγασης (300 ευρώ) σύνολο 500 ευρώ, ανά μήνα, για δύο χρόνια στους γιατρούς που θα αποδεχθούν τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη αφορά την πλήρωση επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στις παρακάτω ειδικότητες: Διευθυντή Εσωτερικής Παθολογίας, Επιμελητή Β΄ Εσωτερικής Παθολογίας, Διευθυντή Αναισθησιολογίας, Επιμελητή Β΄ Μαιευτικής- Γυναικολογίας, Διευθυντή Ακτινολογίας, Επιμελητή Β΄ Ακτινολογίας, Επιμελητή Β΄ Καρδιολογίας και Επιμελητή Β΄ Ιατρικής - Βιοπαθολογίας – Εργαστηριακής Ιατρικής.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και καταληκτική ημερομηνία είναι η 2η Σεπτεμβρίου 2022.

Ευχόμαστε, με αυτή την κίνηση του το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, να συμβάλει στο να μπορέσουν να έρθουν νέοι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και να ενισχύσουν τον υποστελεχωμένο τομέα της Υγείας στο νησί μας.

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0172DSC 0184DSC 0185DSC 0186DSC 0190DSC 0192DSC 0195DSC 0197DSC 0198DSC 0199DSC 0201DSC 0204




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250