Αντ. Καλλιβωκάς: "Μεγάλο μας στοίχημα να διαχειριστούμε σωστά τον αυξημένο φέτος τουρισμό στο νησί μας"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 14:08

Αντ. Καλλιβωκάς: "Μεγάλο μας στοίχημα να διαχειριστούμε σωστά τον αυξημένο φέτος τουρισμό στο νησί μας"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Σάμης Αντώνης Καλλιβωκάς, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στις εκδηλώσεις του Δήμου Σάμης το καλοκαίρι του 2022: «Είναι το πρώτο καλοκαίρι που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλη την έκταση του Δήμου Σάμης. Η οργάνωση και η πραγματοποίηση δράσεων πολιτισμού, δεν είναι εύκολη υπόθεση, θέλει προγραμματισμό και χρόνο ,ωστόσο κάνουμε πράξη ότι είναι δυνατόν στις ιδιαίτερες οικονομικές, κοινωνικές και υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε, με βασικό μας επιχείρημα ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη. Μετά από τόσο καιρό ο κόσμος το έχει πραγματικά ανάγκη. Έχουμε φροντίσει να κάνουμε εκδηλώσεις σε όλες τις Δημοτικές μας ενότητες, με σχήματα ντόπια, αλλά και εκτός Κεφαλονιάς. Περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα , από θέατρο για μικρούς και μεγάλους μέχρι συναυλίες σε τρείς ενότητες. Σε συνεργασία με την ΠΕΔΙΝ είχαμε την συναυλία για την «Σμύρνη του 22» στα Μεσοβούνια, πρόκειται να γίνει 25 Ιουλίου στην Αγία Ευφημία συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με την Ειρήνη Καράγιαννη και 2 Αυγούστου έχουμε την συναυλία στην Σάμη με τον Δημήτρη Μπάση. Θα γίνει φέτος η «Saristra» που κλείνει φέτος δέκα χρόνια και τα τελευταία δύο λόγω πανδημίας δεν έγινε, που είναι από τα καλύτερα στο είδος του σε πανελλαδικό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι εφάμιλλο με τα καλύτερα φεστιβάλ, οι διοργανωτές είναι από την περιοχή μας, αναμένεται να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, πέρα από τα ντόπια συγκροτήματα θα υπάρχουν και δέκα περίπου ξένοι καλλιτέχνες, θα προβληθεί και η ταινία «Μαγνητικά Πεδία» που γυρίστηκε πρόσφατα στην Κεφαλονιά και θα υπάρχουν δραστηριότητες και για παιδιά. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, εμείς ως Δήμος στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται στα παλιά Βλαχάτα και μακάρι να είχαμε την δυνατότητα όλοι οι Δήμοι τα παλιά χωριά να τα αναδεικνύαμε με δράσεις. Επιπλέον θα γίνει στην Σάμη η 20η Πανελλήνια Σπηλαιολογική Συνάντηση, η οποία διοργανώνεται από την Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος, συμμετέχει ο Δήμος, η Περιφέρεια και θα γίνουν πολλές δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Θα συμμετέχουν πάνω από 200 άτομα που ασχολούνται με τον Σπηλαιολογικό τουρισμό από την Ελλάδα και την Ευρώπη και θα γίνει 31 Αυγούστου με 4 Σεπτέμβρη».

Στην τουριστική κίνηση στην Σάμη: «Η τουριστική κίνηση είναι σε πολύ καλό επίπεδο, η πληρότητα είναι πολύ μεγάλη και είναι ένα στοίχημα, να μπορεί ο επισκέπτης να εξυπηρετηθεί από την στιγμή που υπάρχει έλλειψη εργαζομένων στον τουρισμό. Η καλύτερη διαφήμιση προς τα έξω, είναι ο ίδιος ο επισκέπτης. Κάνω έκκληση για δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η Κεφαλονιά, το νερό και την καθαριότητα. Θα πρέπει να μην γίνεται άσκοπη σπατάλη νερού και όσον αφορά τα σκουπίδια, υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Οι συμπολίτες μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να βγάζουν ογκώδη αντικείμενα ανεξέλεγκτα στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε όλη την Κεφαλονιά, δίνουν πραγματικά μεγάλο αγώνα , αλλά θα πρέπει και ο πολίτης να συνεργάζεται. Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και από τους τρείς Δήμους στον τομέα της προβολής του τοπικού προϊόντος, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, πρέπει όλοι να έχουμε μια καλή συμπεριφορά και να προσέχουμε το περιβάλλον , που στην Κεφαλονιά είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε φέτος τα νούμερα του 2019 και αυτό είναι ένα στοίχημα επαναλαμβάνω, για το πώς θα διαχειριστούμε αυτά τα νούμερα».

Στην υποψηφιότητα του Φισκάρδου στον Διεθνή διαγωνισμό για το καλύτερο τουριστικό χωριό: « Ο Δήμος Σάμης και το Φισκάρδο είναι μέσα στις τρείς υποψηφιότητες στον Διεθνή διαγωνισμό για το καλύτερο τουριστικό χωριό, που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. Υπήρξε μια συντονισμένη ενέργεια με το τμήμα «Μέσων και Επικοινωνίας» του Ιονίου Πανεπιστημίου και με μέριμνα του υπουργείου Τουρισμού και της Υφυπουργού κ. Ζαχαράκη την οποία ευχαριστούμε, τρείς υποψηφιότητες προτάθηκαν , το Φισκάρδο, η Αρναία Χαλκιδικής κι η Πέρδικα Θεσπρωτίας».

Στο δίκτυο μονοπατιών του Δήμου Σάμης: « ο Δήμος μας έχει έτοιμο ένα δίκτυο 30 χιλιομέτρων σε μονοπάτια με σήμανση και με εφαρμογές. Πριν λίγες μέρες μας κοινοποιήθηκε πρόσκληση να συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Συνέδριο πεζοπορίας που θα γίνει στη Σκιάθο 26 με 30 Σεπτεμβρίου. Το διοργανώνει το Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών και μάλιστα είχαμε και προσωπική επιστολή από τον πρόεδρο Galeo Saintz, για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να μιλήσουμε. Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα θετικό πρόσημο, όχι μόνο για τον Δήμο Σάμης, αλλά για όλη την Κεφαλονιά. Το δίκτυο των 30 χιλιομέτρων είναι ενεργά και μάλιστα στην δορυφορική απεικόνιση φαίνονται ήδη πάρα πολλές εκδρομές και οργανωμένες από επαγγελματίες. Το Ainos Mountain θα γίνει και φέτος και είναι ένα από τα θετικά πρόσημα. Πέρα από τη δορυφορική κάλυψη, εμείς δεν είμαστε μέλη των μονοπατιών του κόσμου, προφανώς από τις εφαρμογές μας βρήκαν και ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτό. Και οι άλλοι Δήμοι κάνουν προσπάθεια , έχουν κι αυτοί το δικό τους το δίκτυο μονοπατιών, και πιστεύω είναι θέμα χρόνου και αν το συνδυάσουμε και με το Γεωπάρκο, θα έχουμε ένα πολύ θετικό πρόσημο όσον αφορά την προβολή της Κεφαλονιάς».

Κλείνοντας ο κ. Καλλιβωκάς σημείωσε: «Για τις εκδηλώσεις θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά θα πρέπει και οι πολίτες να ακολουθούν όσο μπορούν τις προφυλάξεις τις υγειονομικές. Θέλει μεγάλη προσοχή , μπορεί ο κόσμος δύο χρόνια κλεισμένος, να έχει ανάγκη να βγεί και να διασκεδάσει, αλλά με λίγη προσοχή όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-antonis?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250