Θεόφιλος: "Το στέγαστρο στην παραλία Αργοστολίου θα μπει, αλλά πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι απολύτως ασφαλές"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 19:39

Θεόφιλος: "Το στέγαστρο στην παραλία Αργοστολίου θα μπει, αλλά πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι απολύτως ασφαλές"

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Νησί 93,9 και στην εκπομπή "Το Βήμα του Πολίτη" με τον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για ζητήματα της επικαιρότητας

Ο κ. Μιχαλάτος τόνισε μεταξύ άλλων για την επίσκεψη του Υφ. Περιβάλλοντος στην Κεφαλονιά Γιώργου Αμυρά και τον καθαρισμό στο Περιαστικό Δάσος Αργοστολίου:

«Ήταν πολύ σημαντικό που άκουσε το αίτημα ο υπουργός ο κ. Αμυράς ήρθε στην Κεφαλονιά και παράλληλα έγινε και ένας ουσιαστικός καθαρισμός στο περιαστικό δάσος που είχε να καθαριστεί πολλά χρόνια και δεν μπορούσε να γίνει απο τα συνεργεία του Δήμου».

Για την προσπάθεια να ενταχθούν νέα έργα:

«Συνέχεια είμαστε σε προσπάθεια να εντάξουμε νέα έργα για την Κεφαλονιά. Προχωράει η αλλαγή του αμιάντου στις σωλήνες νερού σε όλα τα σημεία του δήμου μας και επίσης πολύ σημαντικό πλέον έχουμε ανάδοχο για να φτιαχτούν οι δρόμοι στο Αργοστόλι».

Για την κριτική από τον κ. Ανουσάκη για τις απευθείας αναθέσεις

«Το έχουμε πει εδώ και καιρό ότι ο κ. Ανουσάκης, προσπαθεί μην έχοντας άλλα επιχειρήματα και μην έχοντας ουσιαστικά πολίτικό λόγο να εκφράσει, να φανατίσει και να διχάσει την κοινωνία μας. Ολοι αντιλαμβανόμαστε με ποιο τρόπο θέλει να πολιτευτεί και να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, όμως δεν έχει δίκιο για τις απευθείας αναθέσεις. Θα ήθελα να του πω ότι εμείς επιλέγουμε τον τρόπο που μας λέει το Υπουργείο Εσωτερικών το Υπουργείο Οικονομικών να διαχειριζόμαστε τις προμήθειες του δήμου. Όταν π.χ. λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε λάμπες, εμείς δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε με όλες τις κεφαλονίτικες εταιρείες που πουλάνε λάμπες στην Κεφαλονιά και που πουλάνε τεχνολογικό εξοπλισμό. Εμείς μοιράζουμε τα χρήματα σε όλους τους επαγγελματίες".

Γιατί επιλέγει να μην απαντάει σε όσα του καταλογίζουν μέσα από εφημερίδες και ιστοσελίδες: «Με ρωτούν και συνεργάτες μου, γιατί δεν απαντάς και γιατί δεν βγάζει ο δήμος ανακοίνωση απάντησης σε όσα μας καταλογίζουν; Όμως αν εγώ ασχολούμουν κάθε μέρα με τα δημοσιεύματα που βγάζουν κάποια μέσα που με έχουν κάθε μέρα πρωτοσέλιδο, δεν θα έπρεπε να κάναμε κάτι άλλο και θα έπρεπε να καθόμαστε κάθε μέρα να απαντάμε σε όσα μας καταλογίζουν. Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας ως Δημοτική Αρχή, γιατί ο κόσμος είναι έξυπνος και καταλαβαίνει τι γίνεται και όταν θα έρθει η ώρα θα πάμε πόρτα-πόρτα και χωριό χωριό, να δείξουμε τα έργα μας και τι έχουμε κάνει αυτά τα χρόνια και αφήνουμε στους άλλους να τις κραυγές και τις ανακοινώσεις».

Για το στέγαστρο στην παραλία Αργοστολίου που έφυγε απο τον αέρα: 

«Όλοι αυτοί που λένε φτιάξτε όπως όπως ένα στέγαστρο και κάντε μια ανάθεση, παίρνουν την ευθύνη ότι στο μέλλον δεν θα γίνει κάποιο ατύχημα και να κινδυνέψει κόσμος; Οι αρχιτέκτονες του δήμου Αργοστολίου, φτιάξανε ένα ωραίο σχέδιο και πλέον δόθηκε για να βγει στατική Μελέτη του. Οτι αυτό δηλαδή θα αντέχει σε οποιοδήποτε άνεμο. Βγήκανε οι αδειοδοτήσεις και έχει δοθεί στον κατασκευαστή να το φτιάξει και θα το έχουμε την επόμενη εβδομάδα. Αυτή η καθυστέρηση στην εγκατάστασή του έχει γίνει προς όφελος των πολιτών, για να μην κινδυνεύσει κάποια ζωή. Και ζητάω την κατανόηση από τους πολίτες που περιμένουν το φέρι, αλλά πάνω από όλα είναι να κατασκευαστεί κάτι εκεί που θα είναι ασφαλές, εκτός από το να προστατεύει από τον ήλιο και την βροχή. Λίγες μέρες υπομονή όμως, πρέπει να σεβόμαστε τη διαδικασία για να μην έχουμε κανένα ατύχημα από εδώ και στο εξής».

Για τα σημαντικά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας:

«Την Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι μία σημαντική μέρα για μένα γιατί είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τον αείμνηστο Κώστα Βαρτελάτο, δίνοντάς το όνομά του στο γήπεδο των Διλινάτων. Ένας άνθρωπος που έβαλε την σφραγίδα του στην ζωή του τόπου μας.

Επίσης έχουμε και ένα άλλο σπουδαίο θέμα που έχουμε είναι να εγκρίνουμε την συγκοινωνιακή μελέτη του Αργοστολίου που αν περάσει θα είναι μια μεγάλη μέρα γιατί το Αργοστόλι θα αποκτήσει μία μελέτη που θα το βοηθήσει να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Παρακάτω το ηχητικό:

{https://soundcloud.com/user-46829938/nisi-93-9-synenteyxi-815030866?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250