"STOP" του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αργοστολίου στην υπεραγορά της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 10:04

"STOP" του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αργοστολίου στην υπεραγορά της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ

Την απόρριψη κατασκευής υπεραγοράς λιανικού εμπορίου στην Κρανιά από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου, σε  έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη.

Η εταιρεία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να κατασκευάσει υπεραγορά συνολικού εμβαδού 5.200 τ.μ. , γεγονός που απαιτεί ειδικές άδειες, καθώς στο νησί απαγορεύεται η ανέγερση καταστημάτων με εμβαδό μεγαλύτερο από 600 τ.μ. στο σύνολο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συντάχθηκε με τις εισηγήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής επιτροπής , σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν τα εξής ζητήματα στο φάκελο του αιτήματος:

Α) Δεν προσκομίζεται άδεια της αρμόδιας αρχής για την περιβαλλοντική αδειοδότηση

Β) Δεν προσκομίζεται βεβαίωση συμβατότητας με τα σχέδια πλημμυρών που ισχύουν στην περιοχή

Γ) Δεν προσκομίζεται  σύμφωνα με τις  ισχύουσες  πολεοδομικές  διατάξεις, η κατά παρέκκλιση άδεια ανέγερσης κτιρίων υπεραγοράς εμβαδού 2.600 τ.μ. 

Δ) Δεν προσκομίζονται στοιχεία συμβατότητας του έργου με τα υπό κατασκευή έργα ή της υπό εκπόνηση μελέτες δημοσίων έργων στην εν λόγω περιοχή

Παράλληλα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής επαναφέρει μια παλαιότερη απόφαση της το 2015, όταν υπήρχε ανάλογο αίτημα από την LIDL και είχε ομοίως απορριφθεί.

Διαβάστε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν εδώ 

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250