Μήνυμα Τραυλού: Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, Εθνική και Θρησκευτική, για το Ελληνικό Έθνος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 09:45

Μήνυμα Τραυλού: Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, Εθνική και Θρησκευτική, για το Ελληνικό Έθνος

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Τιμούμε όλοι τον αγώνα και τη θυσία, των αγωνιστών του ΄21 που ύψωσαν τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Οι Έλληνες του ’21 όρθωσαν το ανάστημά τους, διεκδίκησαν την ελευθερία τους και νίκησαν γιατί περίσσευε η ατσαλένια θέληση, το πάθος και η πίστη. Πάλεψαν με ενότητα, αυταπάρνηση και δύναμη, με πίστη στον αγώνα τους, στην ελευθερία, στην ορθόδοξη πίστη και στην ισοπολιτεία.

Το μήνυμα της «25ης Μαρτίου» πάντα επίκαιρο, μας καλεί να προχωρήσουμε ενωμένοι στους σύγχρονους αγώνες για την ευημερία του τόπου μας. Μας καλεί να φανούμε άξιοι απόγονοι αυτών που αγνόησαν τον φόβο, περιφρόνησαν την τυραννία και έδειξαν αυταπάρνηση και αυτοθυσία για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Με την σκέψη ότι το μέλλον της Πατρίδας μας απαιτεί την ενότητα και την συμπόρευση όλων, σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, με απόσπασμα από τον Λόγο του Γέρου του Μοριά στην Πνύκα, πολύτιμη εθνική παρακαταθήκη για τους νέους μας : «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, διά να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την φρόνιμον ελευθερία».

Χρόνια Πολλά Κεφαλονιά και Ιθάκη !

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ  Π. ΤΡΑΥΛΟΣ
   


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250