«Το ΔΣ Αργοστολίου έδειξε ωριμότητα!» - Διεξοδική συζήτηση και συναίνεση στην συνεδρίαση για τις λύσεις στο ζήτημα της πρόσβασης στο Κορώνι (Video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 23:33

«Το ΔΣ Αργοστολίου έδειξε ωριμότητα!» - Διεξοδική συζήτηση και συναίνεση στην συνεδρίαση για τις λύσεις στο ζήτημα της πρόσβασης στο Κορώνι (Video)

Για μία ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον δήμο, έδειξε ωριμότητα, συναίνεση και υψηλό επίπεδο.

Σε μία διεξοδική συνεδρίαση και συζήτηση, για να βρεθεί λύση όσον αφορά τον τρόπο πρόσβασης στην παραλία το Κορώνι, το Σώμα, αποφάσισε την πορεία των ενεργειών που έχει να κάνει από εδώ και στο εξής, με μοναδικό στόχο την ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία.

Την εισήγηση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Ισχυρή Κεφαλονιά» κ. Γιάννης Λυκούδης, ο οποίος μαζί με ακόμα 11 συμβούλους της αντιπολίτευσης, είχαν προκαλέσει την συζήτηση του θέματος.

Μετά από σχεδόν τρείς ώρες συζήτησης, πέρασαν κατά σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία (μόνο οι δύο σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κουρούκλης και Γρηγορόπουλος κατέθεσαν και ψήφισαν την δική τους πρόταση) τα αιτήματα της πρότασης που κατατέθηκε από τον κ. Λυκούδη.

«Είμαστε όλοι μαζί, προσπαθώντας να βρούμε λύσεις, ώστε να υπάρχει πρόσβαση προς την παραλία το Κορώνι» επανέλαβε πολλές φορές ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος στην 19λεπτη τοποθέτησή του επί του ζητήματος, έκανε και μία ιστορική αναδρομή πώς, πότε και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτηση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου.

{https://www.youtube.com/watch?v=1N7QWvRaCgY}

Προηγουμένως, ο δικηγόρος του Δήμου Αργοστολίου στην συγκεκριμένη υπόθεση, κ. Θανάσης Αυγερινός, εξήγησε απολύτως κατανοητά κάποια νομικά ζητήματα της υπόθεσης.

Παρακάτω η τοποθέτηση του κ. Αυγερινού

{https://www.youtube.com/watch?v=TvMBUNIN7Kw}

Ακολούθησαν πολλές και σημαντικές τοποθετήσεις, όλες στην κατεύθυνση του πώς θα βρεθεί λύση και θα ανοίξει η παραλία.

Ιδιαιτέρως συναισθηματική ήταν και η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου του Δήμου Αργοστολίου, Γιώργου Τσιλιμιδού, ο οποίος κατάγεται από την συγκεκριμένη περιοχή, ενώ ο κ. Διονύσης Μινέτος, αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου υποστήριξε πως : «Ο Δήμος δεν εκβιάζεται και συνεχίζει να αναζητεί μια λύση για το καλό της περιοχής».

Παρακάτω η τοποθέτηση του κ. Τσιλιμιδού

{https://www.youtube.com/watch?v=Ek0FEWZQWro}

H πλευρά του ιδιοκτήτη του οικοπέδου που έχει κλείσει την πρόσβαση στην παραλία, υποστήριξε, μέσω του δικηγόρου της ότι ο δρόμος αυτός ανοίχτηκε στο παρελθόν παράνομα. Και πρότεινε να ανοιχτεί δρόμος από την άκρη του χωραφιού.

Στην γενική πάντως, ομοφωνία για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Δήμους, ακούστηκαν και δυο διαφοροποιήσεις από τον κ. Παρίση και τον κ. Ανουσάκη, οι οποίοι πρότειναν την μετακύληση του δρόμου, ώστε να σταματήσουν τα δικαστήρια.

Στην συνεδρίαση βρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλεριάνου κ. Γεράσιμος Πετράτος, κάτοικοι της περιοχής, καθώς και οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων. Στην συνεδρίαση το παρών έδωσε και μίλησε και ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης.

Η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Γιάννης Λυκούδης και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα, αναφέρει τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου αποφασίζει:

  • Να επαναβεβαιώσει την απόφαση της 16ης Σεπτεμβρίου 2020 με τις θέσεις του, ότι η οδός που οδηγεί προς την παραλία Κορώνι είναι κοινόχρηστη.
  • Να δηλώσει το συμβούλιο αλληλέγγυο στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για το άνοιγμα του δρόμου και της πρόσβασης στην παραλία 
  • Να αποφασίσει την άσκηση ενδικου βοηθήματος, είτε με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, μαζί με κατοίκους της περιοχής με αίτημα να απαγορευτεί η παρεμπόδιση χρήσης της συγκεκριμένης οδού, σε συνεργασία με τον δικηγόρο των 8 κατοίκων που έχουν υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γιώργος Χαλαβαζής 

11 21 334567891011121313 214151617




00 inkefalonia general ad 300X250