Ο Σταύρος Τραυλός για το έργο των διαγραμμίσεων και την Πανεπιστημιακή Έδρα Σεισμολογίας στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:47

Ο Σταύρος Τραυλός για το έργο των διαγραμμίσεων και την Πανεπιστημιακή Έδρα Σεισμολογίας στο Αργοστόλι

O αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια.

Διαγραμμίσεις

«Οι διαγραμμίσεις θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες. Τώρα τελειώσαμε όλο τον δρόμο Αργοστόλι- Πόρος. Έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά και θα βοηθήσει πάρα πολύ στην οδική ασφάλεια. Ο κόσμος το ζητούσε επιτακτικά, όπως ζητάει και σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου, τα οποία τα ξέρουμε και θα προχωρήσουμε και εκεί. Και στην Κρανιά ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και νέα έργα και για τον δρόμο Αργοστόλι – Πόρος τα οποία θα τα προυσιάσουμε».

Συνάντηση με την τοπική κίνηση πολιτών Φάρος, για την δημιουργία Πανεπιστημιακής Έδρας Σεισμολογίας - Γεωλογίας στο Αργοστόλι.

«Συναντηθήκαμε και συμφώνησα με τις προτάσεις τους. Μάλιστα του έδωσα και συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες τους. Τους είπα ότι η πρόταση για τον προσεισμικό έλεγχο είναι στα σκαριά, για να βγάλουμε μέσα από το ΕΣΠΑ ένα μεγάλο έργο για όλα τα Ιόνια με δική μας πρωτοβουλία. Έχουμε κάνει και μια επιτροπή με τους καλύτερους επιστήμονες και πρόκειται να προβούμε σε έλεγχο όλων των σχολείων -  κάτι που θέλω εδώ και πολύ καιρό – και των δημόσιων κτιρίων»

«Θα διεκδικήσουμε μια Πανεπιστημιακή έδρα Σεισμολογίας με επικεφαλής τον κο Τσελέντη. Θα τον βάλουμε μπροστά μήπως και καταφέρουμε να πάρουμε την έδρα, που τόσο πολύ δικαιούται η Κεφαλονιά  σαν πιο σεισμογενείς περιοχή της Ευρώπης. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε όραμα και  να προσπαθήσουμε για αυτό. Χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται τίποτα».




00 inkefalonia general ad 300X250