Τάσος Τζωρτζάτος: «Μήνυση και αγωγή σε όσους με συκοφαντούν – Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια στα Διλινάτα»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 09:32

Τάσος Τζωρτζάτος: «Μήνυση και αγωγή σε όσους με συκοφαντούν – Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια στα Διλινάτα»

 Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτο, για θέματα του χωριού του, αλλά και για να αποσαφηνίσει κάποια πράγματα σε σχέση με κάποια δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Ξεκινώντας ο κ. Τζωρτζάτος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα που αφορά τον πρώην πρόεδρο και νυν τοπικό σύμβουλο των Διλινάτων Βαγγέλη Γασπαράτο ότι έχει κάνει καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος για ένα έργο πλακόστρωσης το οποίο έχει ήδη εκτελεστεί στην θέση "Καλαματιανού" στα Διλινάτα.

Αφού χαρακτήρισε την εννιάχρονη θητεία του κ Γασπαράτου ως προέδρου των Διλινάτων ως την επιτομή της απραξίας, δήλωσε ότι κάποιος άλλος κρύβεται πίσω απο αυτά τα δημοσιεύματα και άφησε αιχμές για τον κ. Ανουσάκη.

Ενημέρωσε επίσης ότι έχει κλητευθεί απο τον Εισαγγελέα Κεφαλονιάς και δήλωσε:

“Είμαι υποχρεωμένος για να διαφυλάξω τον εαυτό μου, την ορθή λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά και τους ανθρώπους   που συνεργάζομαι και έχουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου ,να προβώ σε μήνυση αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση στον κ. Γασπαράτο.”

Ο κ Τζωρτζάτος επέκρινε έντονα τον κ. Γασπαράτο για την στάση του στο Τοπικό Συμβούλιο Διλινάτων και προστρέχοντας στο παρελθόν στάθηκε στην επι προσωπικού αντιπαράθεση που είχαν για την μη ορθή λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου που ο ίδιος είχε καταγγείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος και για τα χρήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που επί 3 χρόνια δεν αποδίδονταν στην κοινότητα και ότι ο κ. Γασπαράτος συγκάλυπτε τότε ως πρόεδρος την Δημοτική Αρχή Παρίση.

Κατά την γνώμη του θεωρεί ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η καταγγελία εναντίον του έγινε στις 3 Νοεμβρίου, την ίδια μέρα που άνοιξαν απο την Δημοτική Αρχή οι φάκελοι της νέας δημοπρασίας της Δημοτικής οδοποιίας, και ότι ενοχλούνται κάποιοι που μέσα σε δύο χρόνια εκτελούν πληθώρα έργων στα Διλινάτα.

Ενημέρωσε ότι το προσεχές διάστημα θα βγεί κοινό ανακοινωθέν απο την παρούσα Δημοτική Αρχή και την Τοπική κοινότητα Διλινάτων γιατί:

“Θα πρέπει να καταλάβουν ποιος είναι ο ρόλος μας και αυτή τη στιγμή αν γίνονται κάποια πράγματα, αυτό οφείλεται όχι μόνο στην δική μας προσπάθεια, αλλά κυρίως στην παρούσα Δημοτική Αρχή. Η Δημοτική Αρχή έχει όνομα και λέγεται Θεόφιλος Μιχαλάτος.”

Απαρίθμησε στην συνέχεια τις ενέργειες και τα έργα τα οποία έχουν ήδη γίνει και όσα είναι σε εξέλιξη στα Διλινάτα και τα οποία όπως είπε προκαλούν τις παραπάνω αντιδράσεις.

Ο κ. Τζωρτζάτος στην συνέχεια σταχυολόγησε τα της λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου και την στάση του κ. Γασπαράτου:

“Κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή το γραφείο Δημάρχου και το Τμήμα Προγραμματισμού μας στέλνουν ένα έγγραφο με το οποίο ουσιαστικά καλούν όλα τα τοπικά συμβούλια και τους προέδρους των μονομελών να προβούμε σε ψήφιση τεχνικού προγράμματος. Είμαστε τοπικά συμβούλια γνωμοδοτικού χαρακτήρα και οι προτάσεις μας πρέπει να αφορούν μόνο τεχνικά έργα που δύνανται να χρηματοδοτηθούν απο τους ΚΑΠ, την πρώην ΣΑΤΑ. Κάναμε τοπικό συμβούλιο για να συντάξουμε τις προτάσεις μας και ο κ. Γασπαράτος αποχώρησε γιατί δεν του είχαμε δώσει αναλυτικές απαντήσεις σ αυτά που αναφέρεται στην καταγγελία του.”

Αφού ανέλυσε καταστάσεις και σχετικές συμπεριφορές κατέληξε:

“Θα κάνουμε ένα απολογιστικό συμβούλιο τέλος του χρόνου και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες θα καλέσω και τα ΜΜΕ, όχι για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, σίγουρα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, πάντα μπορεί να πράξεις το καλύτερο.

Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, είμαι πάρα πολύ υποχρεωμένος στους συνεργάτες μου Φωή και Κουνάδη με τους οποίους είμαι σε πλήρη συνεννόηση και αυτό θα ήθελα να συμβαίνει και με τους άλλους δύο συμβούλους, όμως δυστυχώς έχουν διαλέξει έναν άλλο δρόμο. Ο καθένας θα κριθεί απο τις πράξεις του.

Είμαι επίσης υποχρεωμένος κυρίως στην παρούσα Δημοτική Αρχή, στον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος συμμερίζεται τις δικές μας αγωνίες, τις αποφάσεις του δικού μας συμβουλίου για αυτά τα οποία θέλει η κοινωνία η οποία ζούμε και αντιπροσωπεύουμε απο τον μικρό αυτό βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτοί ήταν εννιά χρόνια και εμείς είμαστε δύο χρόνια και κάτι μήνες, νομίζω αυτό τα λέει όλα.”

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-124051069?si=4b817df59936433ea98090fbccd1eeba}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250