Γ. Τσιλιμιδός: «Είχαμε ένα πλούσιο και ποιοτικό σε εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” στο Αργοστόλι, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 15:04

Γ. Τσιλιμιδός: «Είχαμε ένα πλούσιο και ποιοτικό σε εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” στο Αργοστόλι, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού-Αθλητισμού και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός.

 

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» επέστρεψε, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, δυναμικά, στον Δήμο Αργοστολίου το 2021 και ο κ. Τσιλιμιδός επιχειρώντας έναν σύντομο απολογισμό ανέφερε συνοπτικά:

“Ήταν ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι παρότι η αρχή της περιόδου, ιδιαίτερα μέχρι τις αρχές Ιουλίου ήταν απαγορευτική όσον αφορά την διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων όπως ήταν και η περσινή χρονιά καθ’ ολοκλήρου απαγορευτική που είχαν σχεδιαστεί εκδηλώσεις επι προεδρίας στην ΚΕΔΗΚΕ του Σπύρου Πεφάνη.

Φέτος από τα μέσα Ιουλίου και μετά μπορέσαμε να κάνουμε αρκετά σημαντικά πράγματα, τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας.

Κάναμε ποιοτικά πράγματα, τα οποία προσέλκυσαν τον κόσμο.

Η φετινή χρονιά είχε ως κυρίαρχο γεγονός τις επετειακές εκδηλώσεις για το 2021,δώσαμε μια ιδιαίτερη έμφαση σ αυτό γιατί δεν θα ξαναδοθεί η ευκαιρία στις γενιές τις δικές μας να ζήσουμε τέτοιο μεγάλο επετειακό γεγονός και ξεκινήσαμε κάνοντας πράγματα από τις 17 Ιουλίου με την πρώτη μας μεγάλη εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου στο Νάπιερ με τον μεγάλο ιστορικό Θάνο Βερέμη, πλαισιωμένο απο τον Πέτρο Πετράτο και την Δώρα Μαρκάτου.”

Ο κ.Τσιλιμιδός αναφέρθηκε στην συνέχεια στην άκρως επιτυχημένη Εβδομάδα Λαικού Πολιτισμού, στο Αργοστόλι, που έδινε έμφαση στο 2021, στις εκδηλώσεις σε συνεργασία με συλλόγους, στην επιστημονική διημερίδα με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων και ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Αργοστολίου.

”Είχαμε συμμετοχές, είχαμε την παράδοση μας παρούσα, η φιλαρμονική και η μαντολινάτα του Δήμου, έδωσαν το παρών για να μπορέσουμε να δώσουμε το στίγμα των γεγονότων.

Οι εκδηλώσεις για το 1821 δεν έμειναν στον Σεπτέμβρη, καθώς τον Οκτώβριο, είχαμε το τριήμερο για την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που κάναμε με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τους απόδημους μας που στήσαμε και ένα καλλιτεχνικό μνημείο στην πόλη για να τιμήσουμε τους Έλληνες πεσόντες στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου, την επιστημονική ημερίδα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη της οποίας το υλικό θα δημοσιοποιηθεί και θα κλείσουμε τις εκδηλώσεις μας για το 1821 στις 7 Νοεμβρίου με την μεγάλη συναυλία της Λυρικής Σκηνής υπο την καθοδήγηση του σπουδαίου συμπατριώτη μας μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου που θα παρουσιάσει τον Εθνικό Ύμνο”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις συναυλίες του καλοκαιριού και στην μεγάλη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη, λίγο πριν τον θάνατο του και στην συναυλία μνήμης στον μεγάλο μουσουργό με τους αδελφούς Καραβιώτη και την Σοφία Μιχαηλίδη και στην θεατρική παράσταση “Κεφαλονίτικες Ιστορίες” και στις εικαστικές εκθέσεις.

Εξήρε τέλος την συμβολή των στελεχών του Δημοτικού Θεάτρου στην επιτυχημένη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του Βίκτωρα Ρουχωτά και Διονύση Φωκά.

Ενημέρωσε επίσης ότι έχουν ξεκινήσει τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου και ευχήθηκε να ακολουθήσει ένας εξίσου επιτυχημένος χειμώνας, σημειώνοντας ότι θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί για να μπορεί ο ίδιος να απολαμβάνει χωρίς αναστολές και κωλύματα.

Για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ο κ.Τσιλιμιδός είπε ότι λειτουργεί άριστα, έχει μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, αντιμετωπίζει κοινωνικά προβλήματα διαφόρων ομάδων, το Κέντρο Κοινότητας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών που βρίσκονται υπό την εποπτεία της, έχουν πολύ σημαντική δράση με το «Βοήθεια στο σπίτι», επιτυγχάνεται μια πολύ καλή προσέγγιση σε κοινωνικά προβλήματα και για σημαντικά θέματα διοργανώνονται καμπάνιες ενημέρωσης του πληθυσμού.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση δημιουργίας ΚΕΠ Υγείας το οποίο έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα υγείας και την πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

Για τις σχολικές Δομές ο κ. Τσιλιμιδός ανέφερε:

“Στα θέματα τα οποία χειρίζεται ο Δήμος, έχει ξεκινήσει καλά η σχολική χρονιά.Δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα, είχε γίνει η απαιτούμενη συντήρηση και οι όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις απαιτούνταν για να μπορούν να λειτουργούν εύρυθμα και ικανοποιητικά. Παρέχονται οι υπηρεσίες καθαριότητας που πρέπει να παρέχονται και είμαστε δίπλα στις ανάγκες και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολείων. Βέβαια προβλήματα πάντα υπάρχουν και επιλύονται σε μεγάλο βαθμό.

Οφείλω να ομολογήσω ότι η χρηματοδότηση θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη για να μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες οι οποίες απαιτούνται και αυτό είναι υποχρέωση του κράτους. Το κράτος απέναντι στους δήμους θα έπρεπε να είναι πιο πλουσιοπάροχο για να καλύπτονται οι ανάγκες με μεγαλύτερη ευχέρεια. Πρέπει να ικανοποιηθούν και οι ανάγκες που έχει ο δήμος στην ανέγερση κάποιων σχολικών συγκροτημάτων ,γιατί πρέπει να τελειώνουμε κάποια στιγμή με την κατάσταση των ΠΡΟΚΑΤ, η οποία έχει ταλαιπωρήσει πολύ την σχολική κοινότητα και δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα σε μια σύγχρονη χώρα να έχει τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος μας έχει δώσει πλήρη φάκελο στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ για την ανέγερση του 3ου γυμνασίου ,έχουμε συνεχείς υποσχέσεις ότι ξεκινούν την μελέτη και είναι καθαρά ευθύνη του κράτους να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Το εγκαταλελειμμένο σχολείο πίσω απο τον ΟΤΕ, ελπίζω απο την τελευταία επικοινωνία που είχαμε με τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορέσει να δημοπρατηθεί. Στο σχολείο αυτό θα πάει το Εσπερινό Σχολείο, το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο και θα διατεθεί και για τις ανάγκες του Δημοσίου ΙΕΚ. Προφανώς το έχουμε ανάγκη και δεν υπάρχει πρόθεση να στοιβαχτούν εκεί δυο σχολεία όπως στο παρελθόν.

Κάνουμε εν κατακλείδι κατά τη γνώμη μας πάντα, γιατί ο πολίτης είναι ο τελικός κριτής, μια σημαντική δουλειά σε πολλούς τομείς δημοτικής δραστηριότητας και πάντα πρέπει να ανταγωνιζόμαστε τον εαυτό μας, γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.”

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-synenteyxi-7?si=1163a266c99f4c769712e7b25caad3d5}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250