Η Ρόδη Κράτσα στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ναύπακτο για τα 450 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία της Ναυπάκτου (Lepanto)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 16:35

Η Ρόδη Κράτσα στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ναύπακτο για τα 450 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία της Ναυπάκτου (Lepanto)

  –  Αναδεικνύεται για πρώτη φορά η συμμετοχή των Ιονίων Νήσων στο ιστορικό γεγονός του 1571

Παρούσα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα 8, 9 & 10 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο και τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και πρέσβεις χωρών που συμμετείχαν στην ιστορική ναυμαχία

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα προβληθεί για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «1571, Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Η μεγαλωτάτη βιτωρία των Χριστιανών στο Ιόνιο», του οποίου την παραγωγή ανέλαβε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Θα συμμετάσχει με ειδική συναυλία η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας, ως ένδειξη της συμμετοχής των Επτανησίων στην ιστορική ναυμαχία του 1571

Στη Ναύπακτο, όπου το τριήμερο 8-10 Οκτωβρίου 2021 κορυφώνονται οι -εκεί- εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 450 χρόνων από την ιστορική ναυμαχία του Lepanto, βρίσκεται η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Με την παρουσία της Περιφερειάρχη στις εν λόγω εκδηλώσεις, αναδεικνύεται -για πρώτη φορά στην πραγματική διάστασή της- η συμμετοχή των Επτανησίων στο μεγάλης ιστορικής σημασίας γεγονός του 1571, όταν οι Χριστιανικές Δυτικές Δυνάμεις κατέγραψαν λαμπρή νίκη έναντι του στόλου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στο Ιόνιο πέλαγος και συγκεκριμένα στις Εχινάδες Νήσους της Κεφαλονιάς, όπου ήρθαν αντιμέτωποι οι στόλοι των Χριστιανών και των Οθωμανών.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος Μπότσαρη, το απόγευμα του Σαββάτου 9/10, ενώ στον ίδιο χώρο, την προηγούμενη (8/10), θα προβληθεί για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «1571, Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Η μεγαλωτάτη βιτωρία των Χριστιανών στο Ιόνιο», του οποίου την παραγωγή ανέλαβε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με στόχο την προώθηση προς κάθε κατεύθυνση της ιστορικής πραγματικότητας της συμμετοχής των Επτανησίων στη ναυμαχία της Ναυπάκτου με πλοία, κυβερνήτες, πληρώματα, πολεμοφόδια και ελπίδα για τη διατήρηση του πολιτισμού τους και την απόκρουση των Οθωμανών.

Στις εκδηλώσεις της Ναυπάκτου θα συμμετάσχει, με ειδική συναυλία, η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» της Κέρκυρας, ως ένδειξη της συμμετοχής των Επτανησίων στην ιστορική ναυμαχία του 1571.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας, θα τιμήσει με την παρουσία της, την Κυριακή (10/10) η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η προβολή της συμμετοχής των Επτανησίων στην ιστορική ναυμαχία, όπως και η ανάδειξη του Ιονίου ως ηρωικός τόπος της ιστορικής νίκης των Χριστιανικών Δυτικών Δυνάμεων ενάντια στον επεκτατισμό των Οθωμανών, θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα (11/10) στην Κέρκυρα, καθώς για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει στην Κέρκυρα επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της κυβέρνησης, εκπροσώπων ξένων χωρών και πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού μας, το οποίο θα κατευθυνθεί στην Κέρκυρα στη συνέχεια των εκδηλώσεων της Ναυπάκτου, αφού περάσει και απονείμει φόρο τιμής από την θαλάσσια περιοχή των Εχινάδων Νήσων.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ