Γερ. Λιγνός: «Υπήρξαν άνθρωποι που με αμφισβήτησαν – Ήθελα όμως να αποδείξω, όχι σ’ αυτούς, αλλά στον εαυτό μου, ότι πραγματικά αξίζω»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 09:22

Γερ. Λιγνός: «Υπήρξαν άνθρωποι που με αμφισβήτησαν – Ήθελα όμως να αποδείξω, όχι σ’ αυτούς, αλλά στον εαυτό μου, ότι πραγματικά αξίζω»

Ο Γεράσιμος Λιγνός έβαλε τα όνειρα σε ένα σάκο, πήρε το σάκο με τα όνειρα στον ώμο και προχώρησε με το χέρι της μάνας και προπονήτριας του να τον κρατά σφιχτά στην διαδρομή και με άγρυπνο βλέμμα να τον ακολουθεί.

Προσάρμοσε το σώμα και το πνεύμα του σ όλα αυτά που τον επιβεβαίωναν, τον κατοχύρωναν, συχνά το βάρος των καταστάσεων τον λύγιζε όμως δεν δίστασε και επιτέλους έφτασε στο στόχο του, έναν στόχο υπεράνω κάθε μέσου όρου, απογειωτικό για το τώρα και το μετά.

Ο Γεράσιμος Λιγνός στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ 2 με 4 Ιουλίου με συμμετοχή 184 αθλητών κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια και βρίσκεται πλέον αγκαλιά με τους Παραολυμπιακούς Αγωνες του Τόκιο.

Μίλησε στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή,  για την μεγάλη αυτή επιτυχία του.

“Ήταν ένας αγώνας που εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά, ήταν αυτό που χρειαζόταν αυτή τη στιγμή, όταν αρχίζουν να στενεύουν τα περιθώρια, η τα παρατάς ,η δείχνεις ποιος είσαι και πόσο έχεις δουλέψει.

Αυτό είπα στον εαυτό μου, αυτό προσπάθησα να κάνω και δόξα το Θεό όλα πήγαν καλά.

Έπρεπε να δείξω ότι είμαι εδώ και ότι πραγματικά πρέπει να ζήσω αυτό το όνειρο, όλη αυτή η προπόνηση που κάναμε τόσο καιρό ήταν προγραμματισμένη να βγει σε κάποιους αγώνες και ένας από αυτούς ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που πάντα θέλω να κερδίζω.

Είναι μια σημαντική διοργάνωση για μένα, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και σε μια πισίνα που έχουν κολυμπήσει άπειροι κολυμβητές από το Αθήνα 2004 οπότε όλα αυτά σου δίνουν κίνητρο για να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο.

Η λίστα για το Τόκιο είναι προγραμματισμένη να βγει στις 20 Ιουλίου, τότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα και επίσημα, μπορεί και ο ίδιος να γνωρίζω ποιο είναι το αποτέλεσμα, μπορεί και να το ‘χω πεί με τα δικά μου λόγια, ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι εννοώ, το μόνο που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι είμαι πολύ πιο ήρεμος απο το Ρίο το 2016 και πιο συγκεντρωμένος στον στόχο.”

“5 χρονιά πόνεσα, έκλαψα, έπεσα 100 φορές και σηκώθηκα 101 αυτη είναι και η μεγαλύτερη μου νίκη! Σας ευχαριστώ για την στήριξη στο ονειρό μου… ,ήταν το μήνυμα του Γεράσιμου στο Instagram μετά την επιτυχία του και ο ίδιος το αναλύει περισσότερο:

“Εγώ αυτά τα 5 χρόνια, μπορεί εσείς να βλέπατε τις επιτυχίες και όλα αυτά, δούλεψα πάρα πολύ, πολλές φορές ταλαιπωρήθηκε το σώμα μου, άλλες φορές έβγαλα προβλήματα υγείας που υπάρχουν ακόμα μέχρι σήμερα, πολλές φορές υπήρχαν άνθρωποι που με αμφισβήτησαν μέσα από το χώρο και ήθελα να αποδείξω όχι σ αυτούς, αλλά στον εαυτό μου, ότι πραγματικά αξίζω να είμαι σ αυτό το επίπεδο και άμα είμαι στην 2η Παραολυμπιάδα για μένα θα είναι ό,τι πιο σημαντικό.

Ο καθένας μπορεί να πεί, “έλα μωρέ, έτυχε να είσαι σε μια παραολυμπιάδα” όμως σίγουρα δεν τυχαίνει και όταν είσαι και σε μια δεύτερη είναι πραγματικά εκκωφαντικό χωρίς να μιλάω για τον εαυτό μου, για τον οποιονδήποτε αθλητή.”

Δεν παρέλειψε στην συνέχεια να συγχαρεί τον Μάριο Χατζηκυριάκο του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς για την πρόκριση του στους Παρολυμπιακούς του Τόκιο στην επιτραπέζια αντισφαίριση αναγνωρίζοντας την πολύ καλή προετοιμασία του και την πολύ καλή δουλειά του προπονητή του Χρόνη Πολίτση ,χαρακτηρίζοντας ως δικαίωση την πρόκριση του

Όσον αφορά το πρόγραμμα προετοιμασίας του για την επικείμενη πρόκριση του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Γεράσιμος Λιγνός ενημέρωσε σχετικά;

“Με το που τελείωσε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχουμε αρχίσει τον προγραμματισμό για το Τόκιο, αυτό περιμένουμε, για μένα είναι σαν να έχει βγει ήδη η λίστα, έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσεις και να είσαι έτοιμος.

Το κολυμβητήριο στο Αργοστόλι για μένα είναι παράδεισος, μου δίνουν την δυνατότητα να κολυμπάω ότι ώρες θέλω, ότι ζητήσω μου το δίνουν τη μία και αλίμονο αν έλεγα ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για μένα.

Ειλικρινά είμαι ευγνώμων γι αυτό και θα τα πω όταν χρειαστεί, όταν έρθει εκείνη η στιγμή να πω ότι αποχωρώ, θα ευχαριστήσω τους πάντες και τα πάντα γιατί έχω μάθει να μην ξεχνάω κάποια πράγματα.

Το κολυμβητήριο φυσικά έχει θέματα, όμως δουλεύουν καθημερινά και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και αυτό είναι το σημαντικό.

Πρέπει όλα τα παιδιά να έχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να γεννηθεί και ο αυριανός πρωταθλητής σε οποιοδήποτε άθλημα και αν είναι αυτό.”

Για τούς προσωπικούς οδηγούς και τις αλήθειες του ανέφερε:

“Είναι ένα δύσκολο διάστημα για μένα, πρέπει να υπερβώ για άλλη μια φορά τον εαυτό μου, έχω πραγματικά τρομερή κόπωση και πρέπει αυτό σιγά-σιγά- να φύγει απο μέσα μου, να καθαρίσω, να ηρεμήσω και να καταφέρω να είμαι δυνατός και έτοιμος ώστε αν μου δοθεί η πρόκριση να δώσω το 200%.”

Κλείνοντας αναφερόμενος στους υγειονομικούς περιορισμούς και τις απαγορεύσεις είπε:

Όταν έχεις ένα τόσο μεγάλο χρονικά διάστημα αποχής είναι πάρα πολύ δύσκολο, έχω πεί πολλές φορές ότι αλίμονο άμα μιλάμε κι εμείς όταν όλη η οικονομία καταστρέφεται, αλλά και για μας τους αθλητές ήταν πάρα πολύ δύσκολο, είχε πάρα πολλές επιπτώσεις, σωματικά έχανα κιλά, ψυχολογικά ήμουν κουρασμένος.

Ψυχολογικά πιστεύω όλος ο κόσμος έχει επηρεαστεί, βλέπουμε καταστάσεις οι οποίες δεν είναι ωραίες, να φοβάσαι να μιλήσεις σε έναν άνθρωπο, να φοβάσαι να αγγίξεις έναν άνθρωπο, πραγματικά είναι ότι πιο δύσκολο.

Το σημαντικό είναι να το ξεπεράσουμε και η κάθε οικογένεια να προστατεύσει τα παιδιά της ώστε να μην τους αφήσει ιδιαίτερα θέματα αυτή η κατάσταση η οποία όσο προχωράει ο καιρός μόνο προς το καλό δεν πάει.”

Τέλος, ο ίδιος πιστεύει ότι ο σκοπός είναι να δίνεις κίνητρο για τους άλλους ανθρώπους και ότι πρέπει να παλέψεις κι ας αποτύχεις.

“Ο καθένας πρέπει να παλεύει στον δικό του τομέα, να μην τα παρατάει, κανένας δεν θα του χαρίσει τίποτα, εγώ πάντα αυτή τη συμβουλή δίνω στα παιδιά όταν κάνουν το οτιδήποτε.”

Και τώρα που οι ρόλοι άλλαξαν, απλώνουμε όλοι το χέρι στον Γεράσιμο και έχουμε τον ίδιο στόχο, την ίδια επιθυμία...το Τόκιο και την εκεί διάκριση κι επιτυχία του.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/lignos-892}

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου




00 inkefalonia general ad 300X250