Βαγγέλης Μαζαράκης: «Είμαι άρρωστος με την Κεφαλονιά»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 14:31

Βαγγέλης Μαζαράκης: «Είμαι άρρωστος με την Κεφαλονιά»

Στο πλαίσιο της κλήρωσης των πρωταθλημάτων, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Βαγγέλης Μαζαράκης μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου που έδωσαν το παρών στην κλήρωση και σίγουρα είχε πολλά και ενδιαφέροντα να μας πει. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής


- Για την πρωτιά του στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΟ

«Ήταν μία απρόσμενη πρωτιά. Περίμενα πως θα είμαι ψηλά, ωστόσο δεν περίμενα ότι θα είμαι τόσο ψηλά, ωστόσο και η αντιπολίτευση με ψήφισε και η συμπολίτευση. Θεωρώ ότι πήρα ψήφο ευθύνης, καθώς σε μένα πέφτει το βάρος.

Θεωρώ ότι είναι επιβράβευση γιατί με τους προέδρους των Ενώσεων δεν έχω τις τριβές που έχω με τα εδώ σωματεία και πολλές φορές που μιλάμε δεν τους δίνω μόνο θετικές απαντήσεις, αλλά και αρνητικές. Εκτίμησαν λοιπόν ότι αυτό που τους λέω ισχύει και γι΄ αυτό με τίμησαν με την ψήφο τους.
Ενδιαφέρομαι για τα προβλήματα των άλλων Ενώσεων, τα οποία είναι περισσότερο οικονομικά. Η Σάμος είχε πολλά προβλήματα οικονομικά και υπάρχουν Ενώσεις πάρα πολύ μικρές που κάνουν αγώνα για να πληρώσουν το μισθό του υπαλλήλου, το ρεύμα το νερό τη τηλέφωνο. Είμαι και γνωστός από τη διαιτησία, έχω και καλή σχέση με όλο τον κόσμο και αυτό θεωρώ ότι μέτρησε. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρα τόσους πολλούς ψήφους και από τις δύο παρατάξεις».

- Για την ανοδική του πορεία και στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια
«Χθες ήρθε το μήνυμα ότι θα είμαι στο παιχνίδι Αιτχόβεν - ΑΙΚ Στοκχόλμης. Έχω πάρει παιχνίδια ξεκινώντας από την Αλβανία, πήγα στην Τσεχία, στην Ελβετία και τώρα πάω στην Ολλανδία. Νομίζω ότι είναι σαφής η ανοδική πορεία».

- Για την κλήρωση του πρωταθλήματος ΕΠΣΚΙ και τα προβλήματα του τοπικού μας ποδοσφαίρου
«Έγινε η κλήρωση για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚΙ, αλλά έχουμε πάρα πολλά προβλήματα. Πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό και μόλις την τελευταία στιγμή κατάφερε και δήλωσε συμμετοχή ο Ηρακλής Πρόννων. Μας χρειάζεται σκέψη, μας χρειάζεται άνοιγμα. Τα σωματεία πρέπει να γίνουν ευρύτερης συμμετοχής για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά.

- Για το αν θα είναι ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα
«Εκ των πραγμάτων θα είναι πιο ανταγωνιστικό, ωστόσο πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς όπως είναι η διαιτησία. Ελπίζω η διαιτησία να ακολουθήσει. Αν δεν ακολουθήσει όμως η διαιτησία δεν κάνουμε τίποτα».

- Για το επίπεδο της διαιτησίας στην Κεφαλονιά


«Έχουμε αρχίσει και φέτος άσχημα με τη διαιτησία, ήδη δύο τρεις διαιτητές είναι προς ποινή. Αλλά και αυτοί έχουν τα δίκια τους. Έχουν μπροστά τους το μέλλον και ο μόνος που τους φταίει είναι ο εαυτός τους, το μυαλό τους και η υστεροβουλία τους και μιλάω για τους διαιτητές. Η διαιτησία δεν είναι σε καλό επίπεδο και αυτό πρέπει να αλλάξει».

- Για τους στόχους και τις επιδιώξεις του


«Θέλω να τονίσω ότι αυτά που γράφονται για την αντιπροεδρία της ΕΠΟ δεν ισχύουν. Το καλό είναι να είσαι στην πεντάδα και στην εκτελεστική γραμματεία. Η δύναμη που πήρα από την ψήφο των άλλων, μου δίνει το δικαίωμα να ζητήσω ό,τι θέλω, αλλά εγώ δεν θέλω πολλά. Εγώ δεν θέλω με τίποτα να φύγω από το νησί μου, είμαι άρρωστος με την Κεφαλονιά. Θα μπορούσα να είχα κάνει μεγαλύτερη καριέρα στο ποδόσφαιρο αν είχα μετοικίσει στην Αθήνα ή στην Ευρώπη.


Εγώ θέλω να βγαίνω στο μπαλκόνι μου και να βλέπω το Δράπανο, να πηγαίνω στον Άγιο Ελευθέριο και να ψάλω οπότε μπορώ, να παίζω, να γελάω ,να κάνω πλάκα με τον Καγκελάρη, να πηγαίνω στο Θέμη να πίνω τον καφέ μου Σάββατο πρωί, αυτά θέλω και να γελάω με όλους τους μουρλούς που κυκλοφορούν και ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ».