Euro 2012: Καθάρισε με Γκόμεζ η Γερμανία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 00:30

Euro 2012: Καθάρισε με Γκόμεζ η Γερμανία

Σε ένα παιχνίδι με μέτριο ρυθμό, ο Μάριο Γκόμεζ χρειάστηκε μία φάση για να πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, δίνοντας τη νίκη με 1-0 στη Γερμανία απέναντι στην Πορτογαλία.

 

Γνωρίζοντας πως η Δανία είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη νωρίτερα, Γερμανία και Πορτογαλία ήθελαν μόνο τη νίκη για να μην μείνουν πίσω στη «μάχη» της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Από την αρχή ο νικητής θα γινόταν το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου.

Οι δύο ομάδες, μπήκαν πολύ νωθρά στον αγωνιστικό χώρο του «Αρένα Λβιβ» θέλοντας προφανώς να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνά τους. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς πολλές συγκινήσεις. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, σημειώθηκε στο 44' όταν ο Πέπε από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νόιερ.

Στην επανάληψη, τα «πάντσερ» μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Γιόακιμ Λεβ σκεφτόταν να αλλάξει τον επιθετικό κορυφής του, και ο Μάριο Γκόμεζ αποφάσισε να σκοράρει πριν βγει από τον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι στο 73' με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και έδωσε μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα οι Ίβηρες πήραν τον έλεγχο και στο 85' ο Νάνι έκανε τη σέντρα σουτ με την μπάλα να πηγαίνει και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία ευκαιρία για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, χάθηκε στο 89΄όταν ο Βαρέλα απέναντι στον Νόιερ, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με τους Γερμανούς να παίρνουν τη νίκη με 1-0 και να γίνονται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Πηγή: onsports.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ