Αγγίζει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ η Εθνική μετά το 3-1 επί της Ρουμανίας

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 00:03

Αγγίζει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ η Εθνική μετά το 3-1 επί της Ρουμανίας

Ενα ακόμη βήμα για την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 έκανε η εθνικής Ελλάδας. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος νίκησε με σκορ 3-1 τη Ρουμανία στο Γ.Καραϊσκάκης και έχει το «πάνω χέρι» για να πάρει το εισιτήριο για τη σπουδαία διοργάνωση του επόμενου καλοκαιριού.

Η ρεβάνς την επόμενη Τρίτη στο Βουκουρέστι θα είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα οι παίκτες της ελληνικής εθνικής ομάδας έχουν τις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Ειδικά αν είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο στο πρώτο ματς, όταν αξιοποίησαν τον παράγοντα έδρα, πέτυχαν γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έφτασαν στο 3-1 που μοιάζει να είναι ένα πολύ καλό σκορ.

Ο Κώστας Μήτρογλου συνέχισε τις καταπληκτικές επιδόσεις στο σκοράρισμα. Εβαλε δύο γκολ και οδήγησε την εθνική μας ομάδα στη νίκη. Δύο στιγμές έμεινε μόνος, ισάριθμα γκολ σημείωσε αυτός ο τόσο χαρισματικός γκολτζής.

Στο 14' ο Σαλπιγγίδης άνοιξε στον Μήτρογλου που έφυγε από κανονική θέση, απ' ευθείας πλασέ και 1-0.

Οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν στο 19' με κεφαλιά του Στάνκου ύστερα από φάουλ του Τόρχε. Κι ενώ το γήπεδο πάγωσε (στις εξέδρες βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας), στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το 2-1 για την ελληνική εθνική ομάδα. Ο Τοροσίδης έβγαλε την πάσα στον Σαλπιγγίδη, σουτ από κοντά και γκολ-ανάσα.

Στο 66' διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 ξανά από τον Μήτρογλου, μετά φάουλ του Σαμαρά και πρώτη κεφαλιά του Σιόβα.

Στη συνέχεια οι Ρουμάνοι κατέρρευσαν, οι παίκτες της εθνικής έφτιαξαν ευκαιρίες αλλά ο Κατσουράνης και ο Μήτρογλου δεν κατάφεραν να σημειώσουν ένα ακόμη γκολ. Στο 90' πέτυχε γκολ ο Γκέκας που ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ.

Τώρα, όλα είναι στα πόδια των παικτών του Σάντος. Είναι ανώτεροι, μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα που ζητούν στο Βουκουρέστι και να πάνε ξανά στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης. Αυτή η εθνική ομάδα έχει συνέχεια και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Διαιτητής: Προένσα(Πορτογαλία).

Κόκκινη: Λάζαρ(στις καθυστερήσεις με δύο κίτρινες).

Κίτρινες: Ρατ, Μπουρτσεάνου, Κότσιτς, Σιόβας, Γκόιαν, Κατσουράνης.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης(85' Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης(77' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου(80' Γκέκας).

Ρουμανία: Λόμποντ, Ματέλ, Γκοϊάν, Γκάρκος, Ρατς, Μπουρτσεάνου(74' Λάζαρ), Στάνκου, Τανάσε, Μαρικά, Κότσιτς, Τόρχε(74' Γκρόζαν).

ΤΑ ΝΕΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250