Χρόνης Πολίτσης – Γιάννης Δήμας: «Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση για το Πινγκ Πονγκ στην Κεφαλονιά – Ο κόσμος αγκαλιάζει το άθλημα»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 13:52

Χρόνης Πολίτσης – Γιάννης Δήμας: «Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση για το Πινγκ Πονγκ στην Κεφαλονιά – Ο κόσμος αγκαλιάζει το άθλημα»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησαν ο Πολυχρόνης Πολίτσης Προπονητής ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και ο Κεφαλονίτης Γιάννης Δήμας  αθλητής του Άρη Βούλας την δεκαετία του 80 και την δεκαετία του 2000 και ως προπονητής στην ομάδα του Άρη Βούλας και της ομάδας του Άρη. Εδώ και δέκα χρόνια ο Γιάννης Δήμας διαμένει στο Κονγκό.

«Ο Ιωάννης είναι ο μεγαλύτερος αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης που έχει βγάλει η Κεφαλονιά, αλλά τότε δεν υπήρχε εδώ σωματείο. Έχει παίξει Α1, Α2 με τον Άρη βούλας. Ο Ιωάννης συμμετείχε στο τουρνουά «Τόπος και Άθληση», και τερμάτισε τρίτος. Ο Ιωάννης μας βοηθά πάρα πολύ. Με βρήκε εδώ τυχαία πριν δύο χρόνια και όταν του είπα τι κάνω, μου είπε προχώρα και εγώ θα είμαι δίπλα σου» Έτσι παρουσίασε τον Γιάννη Δήμα ο Χρόνης Πολίτσης, δηλώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο που συμπορεύεται μαζί του όταν βρίσκεται στην Κεφαλονιά».

Η απόσταση ανάμεσα στο εδώ και στο αλλού μικραίνει και τα «σημεία» ενώνουν Χρόνη και Γιάννη:

«Την Κυριακή ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Το να έρχεται κανείς στο νησί που ποτέ δεν είχε το άθλημα μας και να βλέπει όλο αυτό τον κόσμο να αγκαλιάζει με τόση αγάπη και τόση ζέση το άθλημα και να υπάρχει μια τόσο όμορφη και γαλήνια ατμόσφαιρα, πραγματικά θα τη ζήλευε ο καθένας. Η λέξη συγκίνηση αποτυπώνει το πώς βλέπω να εξελίσσεται το άθλημα τοπικά και υπάρχει σε μένα η ευθύνη να βοηθήσω όπως μπορώ, για να μπορέσει ο Χρόνης να προχωρήσει, γιατί αυτό που κάνει μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ το νησί. Ο αθλητισμός είναι ένα δώρο για τα παιδιά, τα οποία όταν ασχοληθούνε με το ιδεώδες του αθλητισμού γλυτώνουν από πάρα πολλά πράγματα. Όλες οι κοινωνίες έχουν ανάγκη απ αυτό. Ζω στην Αφρική τα τελευταία δέκα χρόνια και τα παιδιά που φέρνουμε κοντά στον αθλητισμό, γιατί κι εγώ ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι, πραγματικά τα σώζουμε από πολλά άλλα πράγματα. Τα παιδιά για να παίζουν και να είναι και οι οικογένειες τους ευχαριστημένες , τους δίνουμε ένα σακί αλεύρι το μήνα. Αυτό το σακί αλεύρι τα κάνει περήφανα. Τα κάνει περήφανα που πάνε στην οικογένεια τους ένα σακί αλεύρι. Όταν έχεις μάθει στον αθλητισμό, όπου και να βρεθείς θα συνεισφέρεις. Είμαι στον ιδιωτικό τομέα, όμως μου δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσω στον αθλητισμό η με τα παιδιά με κινητικές δυσκολίες , γι αυτό και έχουμε κάνει εκεί μια ομοσπονδία για τα παιδιά που παίζουν τένις-δεν υπάρχει τόσο το πινγκ πονγκ- με αναπηρικό καροτσάκι. Παιδιά στην Αφρική με αναπηρικό καροτσάκι που δεν τους δίνει κανείς σημασία, καταλαβαίνετε την χαρά που παίρνουν να παίζουν και να υπάρχει κόσμος να τα παρακολουθεί. Η χαρά που βλέπεις στα πρόσωπα αυτών των παιδιών στην Αφρική, είναι η ίδια χαρά που υπάρχει και εδώ. Απλά εδώ υπάρχουν κάποια ταμπού που κρατάνε τον κόσμο να μην παραδεχτεί ότι είναι πραγματικά ευτυχισμένος κάνοντας αθλητισμό. Υποχρέωση μας όμως είναι να τα φέρουμε κοντά τα παιδιά, να φέρουμε μια αλλαγή στο mentalité, έτσι ώστε πολλά παιδιά από την Κεφαλονιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον αθλητισμό. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος γι αυτό που προσπαθεί να κάνει ο φίλος μου και θα είμαι πραγματικά από κοντά, έστω κι αν είμαι δώδεκα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά».

Το καλοκαίρι αυτό όλα βρίσκουν την θέση τους για τον Χρόνη Πολίτση: «Πήγε πάρα πολύ καλά  το τουρνουά «Τόπος και Άθληση» και στην Ιθάκη και στο Αργοστόλι. Την Τρίτη 9 Αυγούστου το βράδυ μπροστά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα συμπληρώσουμε την εκδήλωση μας με τις απονομές και δύο event. Από κει και ύστερα ξεκινά το παγκόσμιο τουρνουά των ΑμεΑ , έχουμε ξεπεράσει τον στόχο, έχουμε 160 συμμετοχές από 29 χώρες, 82 αμαξίδια τρείς ήπειροι. Είναι ένα καλό τσεκ και για την προσβασιμότητα, μιλάμε και με τον Δήμο για καινούργια πράγματα, η πόλη βοηθά, απλά πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Είναι κάτι που θέλουμε να γίνει θεσμός, γιατί όχι να επιστρέψει και ο Γιάννης και να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι πιο αξιόλογοι να το πάνε και πιο πέρα, αυτός είναι και ο σκοπός μου».

Ο Δήμας είναι «ποτισμένος» από την Κεφαλονιά και τον αθλητισμό: « Η Κεφαλονιά είναι ένας παράδεισος και για ανθρώπους που κάνουν τέτοια πράγματα, όπως ο Χρόνης, πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο στήριξης. Να τον αγκαλιάσουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να δουν το όφελος , όχι για κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά για τα παιδιά μας και για το πόσο μπορεί να βοηθήσει και να αλλάξει το mentalité. Για μένα αυτό είναι κέρδος που μπορεί να αφήσει μια προίκα για τα επόμενα εκατό χρόνια. Όσο για μένα, στόχος και σκοπός είναι η επιστροφή στην πατρίδα».

Όλα θα είναι εδώ τέλος Σεπτέμβρη και ο Χρόνης Πολίτσης τους ανοίγει την πόρτα: «Το Παγκόσμιο Τουρνουά ΑμεΑ θα γίνει τέλος Σεπτέμβρη αρχές Οκτωβρίου. Ήταν ένας στόχος και με τον πρόεδρο των ξενοδόχων τον κ. Τιμοθεάτο να επεκτείνουμε τον τουρισμό στην Κεφαλονιά. Πάντα υπάρχει και ένα business plan πίσω από αυτές τις διοργανώσεις, γιατί θέλουμε το νησί να το πάμε μπροστά. Ανακοίνωσε τον δρόμο ο Πρωθυπουργός, να δικτυώσουμε και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί, να ρθουν και ιδιώτες να επενδύσουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις».

Οι συνυπάρξεις «παίζουν» δυνατά στον ΑΣΕΑ: «Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς- Ιθάκης πρόεδρος παραμένει ο Αλέκος Αποστολάτος, νέος αντιπρόεδρος εξελέγη ο πρόξενος της Σερβίας Βίκτωρας Ρουχωτάς ο οποίος έχει βοηθήσει τα μέγιστα, ταμίας ο Σάββας Κυπριώτης, μέλος ο Μάκης Μολφέσης από την Ιθάκη και γραμματέας ο Ιορδάνης Γερμενατζής. Ευχαριστώ όσους ήταν στην προηγούμενη διοίκηση και από κει και πέρα προχωράμε όλοι μαζί».  

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-121243576?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250