Λευτέρης Κρητικός: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα της Πανδημίας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 11:54

Λευτέρης Κρητικός: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα της Πανδημίας!

Απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων από 15 έως 18 Νοεμβρίου, για να αποφευχθεί ο εορτασμός του Πολυτεχνείου. Θα μπορούσα να δεχθώ άκριτα, το μέτρο αυτό πρόληψης της διάδοσης του ιού, εάν όλο το προηγούμενο διάστημα η Κυβέρνηση είχε φροντίσει:

1) Να προσλάβει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να αυξήσει τις κλίνες ΜΕΘ, να θωρακίσει τα δημόσια νοσοκομεία.

2) Να προσλάβει οδηγούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε οι εργαζόμενοι (ή οι εξαρτώμενοι από το μισθό τους ως απαξιωτικά χαρακτηρίστηκαν από τον κ. Πρωθυπουργό) να πηγαίνουν δίχως συνωστισμό στις δουλειές τους.

3) Να προμηθευτεί laptop και να τα προσφέρει με δωρεάν internet σε οικογένειες μαθητών ώστε να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από την τηλεκπαίδευση.

4) Να επανέλθει το καθεστώς προστασίας της κύριας κατοικίας για τους δανειολήπτες που πλήττονται από την υγειονομική και οικονομική κρίση.

5) Να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό αντί να μεταθέτει τις ευθύνες. Επειδή όμως τίποτε από τα ανωτέρω δεν έχει συμβεί, δεν θα πάψω να μιλώ για την ανάγκη προστασίας της Δημοκρατίας, ακόμα και σε εποχή πανδημίας, όταν οι πολίτες δέχονται το μερικό περιορισμό των δικαιωμάτων τους μπροστά στο αγαθό της δημόσιας υγείας. Αυτό διδάχθηκα στα αμφιθέατρα της Νομικής, αυτό με διδάσκει η ίδια η ζωή…

Από την σελίδα στο Facebook του Γραμματέα της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ

Λευτέρης Γ. Κρητικός