Ελευθερία Κουλουριώτου: Τι είναι οφσάιντ;

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 10:00

Ελευθερία Κουλουριώτου: Τι είναι οφσάιντ;

«Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις ποιον δρόμο πρέπει να πάρω από εδώ;», ρώτησε η Αλίκη.
«Αυτό εξαρτάται από το πού θέλεις να πας», απάντησε ο Γάτος.
«Δεν μ’ ενδιαφέρει και τόσο που», είπε η Αλίκη.
«Τότε δεν έχει σημασία από πού θα πας», αποκρίθηκε ο Γάτος.
«αρκεί να φτάσω ΚΑΠΟΥ», προσέθεσε η Αλίκη επεξηγηματικά.
«Α, σίγουρα αυτό θα κάνεις,» είπε ο Γάτος, «αρκεί μόνο να περπατήσεις αρκετά μακριά».

Διδακτικός  ο χαρακτήρας των παραμυθιών .

Προσφέρουν πολύτιμα μαθήματα.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα από τις Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, ο συγγραφέας Lewis Carroll μας λέει το αυτονόητο: αν δεν γνωρίζεις πού θέλεις να πας, δεν ξέρεις πού τελικά θα φτάσεις.

Ας πάρουμε λοιπόν μια καλή δόση πολιτικής τρυφερότητας ,με τη μορφή του απλού”υπέροχου χαδιού” για να είμαστε γεροί και ισοροπημένοι,μέχρι να αρχίσουν τα βάρβαρα μαστιγώματα.

20 Οκτωβρίου, η Κεφαλονιά κινείται σε ρυθμούς θρησκευτικής μέθεξης(του Αγίου Γερασίμου)

και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συν πανηγυρίζει με τους Κεφαλλήνες.

Κόκκινο χαλί για την υποδοχή του,του έστρωσε ο Βασίλης Ρουχωτάς με την ανοιχτή επιστολή  του.

Σας παραθέτω μερικά αποσπάσματα:

“Κύριε Πρόεδρε.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2018 συνεδρίασε στο Ληξούρι η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ....

Σε αυτήν την συνεδρίαση η  πρόταση την οποία κατέθεσα και έγινε ομόφωνα αποδεκτή, ήταν (λόγω του περιορισμένου χρόνου της επίσκεψης) η εξής :

Μετά τον εορτασμό ο πρόεδρος να επισκεφτεί οδικά την σεισμόπληκτη και πλήρως εγκαταλελειμμένη Παλική  με στάσεις:------------(

-----Δυστυχώς το περιβάλλον σου φρόντισε η επικοινωνία σου με τον λαό της Κεφαλονιάς, από ότι φαίνεται, να περιοριστεί σε μερικές φωτογραφίες στο Δημαρχείο της Κεφαλονιάς.....

Στο Βυζάντιο οι σφουγγοκωλάριοι είχαν συγκεκριμένο ρόλο και υψηλή θέση στην ιεραρχία του παλατιού.

Στον εικοστό πρώτο αιώνα  πρόσεχε τους.

Και άχρηστοι είναι και ο ρόλος τους μυρίζει.

Ληξούρι 19 Οκτωβρίου 2018

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

τεως Δήμαρχος Παλικής

Σκληρό και αγέρωχο πρότυπο ο Βασίλης.Δεν παρέστη πουθενά.

¨Οσον αφορά  την επίσκεψη της χειραψίας, κάποιοι κατά πως φαίνεται,διακατέχονται από επικοινωνιακή ¨στείρωση¨.

Οι εδώ και οι εκεί που φρόντισαν να καλουπώσουν το πρόγραμμα του,απέδειξαν ότι τα κατασκευασμένα αδιέξοδα τους,είναι τα θεμέλια της επικοινωνίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης ,ανακοίνωσε και την υποψηφιότητα της κας Ρόδη Κράτσα επισκεπτόμενος το Δημαρχείο και ενώ απέφυγε να αναφερθεί στην στήριξη του κου Παρίση, κάποιοι ερμήνευσαν την επίσκεψη του ως έμμεση στήριξη...

Τα συμπεράσματα δεν ωφελούν πάντα..εξάλλου το ατέλειωτο κυνήγι μαγγισών , είναι ατελείωτο..

Ο κος Σπύρος Σπύρου επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» και πρώην Περιφερειάρχης., έδωσε την δική του απάντηση μετά την ανακοίνωση στήριξης της κας Κράτσα.

Σας μεταφέρω ένα απόσπασμα:

“Ποιο αλήθεια αόρατο χέρι ή νοσηρό μυαλό μπορεί να επηρεάζει τόσο πολύ τις αποφάσεις του Προέδρου; ............Και θεωρώ καθήκον, τόσο δικό μου όσο και των συνεργατών μου, να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις,  την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας, την εργατικότητά μας, την κοινωνική μας ευαισθησία και την δημοκρατική μας διαδρομή στην υπηρεσία των κατοίκων της Επτανήσου.”

Σίγουρα υπάρχει κι άλλος δρόμος αλλά δεν τον ξέρω...όμως εδώ εφαρμόζει απόλυτα το:αν δεν γνωρίζεις πού θέλεις να πας, δεν ξέρεις πού τελικά θα φτάσεις.

ΗΑΝ.Α.Σ.Α. για την υποψήφια της ΝΔ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

πριν ο αλέκτωρ λαλήσει σχολίασε μεταξύ των άλλων:

 “Η κα. Κράτσα προστίθεται κι αυτή στην χορεία εκείνων των στελεχών που έρχονται ουρανοκατέβατοι και διορισμένοι για να μας «σώσουν» . Δυστυχώς γι αυτήν οι πολίτες των Ιονίων Νήσων έχουν δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν την απέχθεια τους σε μια τέτοια υποτιμητική πράξη, πράξη που είναι απαράδεκτη με οριζόντιο τρόπο μέσα στην κοινωνία και ανεξάρτητα από κόμματα.

Αλήθεια ποιο είναι το προσόν μιας υποψηφιότητας για την θέση του Περιφερειάρχη Ι.Ν , όταν έχει πλήρη άγνοια του γίγνεσθαι αυτού του τόπου, όταν δεν έχει ούτε ένα λεπτό θητεία σε κοινοτικό, δημοτικόν,ομαρχιακό,ηπεριφερειακόσυμβούλιο;
Είναι άραγε προσόν ότι ως παιδί του κομματικού σωλήνα της ΝΔ διορίζονταν από τον εκάστοτε αρχηγό-στην-ευρωβουλή;
Η ΠΙΝ έχει Περιφερειάρχη, τον Θ. Γαλιατσάτο, ένα καταξιωμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος με τεράστια εμπειρία πολιτική και διοικητική, γνήσιο τέκνο της τοπικής κοινωνίας που οδηγεί το όχημα της Περιφέρειας στον δρόμο της καταξίωσης και της επιτυχίας.
Δεν χρειάζονται πειράματα.”

Την καλεί δε να ενημερώσει εάν θα βρεθεί στην αντιπολύτευση μετεκλογιά, εάν θα παραμείνει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η θα επιστρέψει στο κλεινόν άστυ.”

Ξαφνιάστηκα...Τι αντίδραση ήταν αυτή;

Το επικοινωνιακό τρίπτυχο:Λήψη – Επεξεργασία – Απόφαση το κατανοώ, όμως αυτό το απλό τίπτυχο  χωλαίνει σημαντικά στα πρώτα δύο στάδια και ουσιαστικά δημιουργεί πρόβλημα στο τρίτο. . “Κρεμάω / απλώνω / έχω λυμένο το ζωνάρι μου για πολιτικό καυγά: ζητώ αφορμές να ανοίξω καυγά, είμαι φίλερις, προκαλώ·

Είναι φυσικό να υπάρχουν κάποια πολιτικά όντα που χρησιμοποιούν τη γνώση που αποκομίζουν για τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για να στείλουν μηνύματα σ αυτούς στους οποίους βλέπουν ότι μπορούν να απευθυνθούν.

Η πρακτική αυτή είναι πιθανώς συζητήσιμη ως ηθική επιλογή. Ακόμα χειρότερα, ως στρατηγική επιλογή μπορεί συχνά να αποδειχθεί καταστροφική.

Ελοχεύει ο κίνδυνος, με τη χρήση κάποιων μηνυμάτων που είναι “ραμμένα” στο σκεπτικό του κάθε πολιτικού, η κομματικού στελέχους  , να κατακερματισθεί η επικοινωνία και να χαθεί συνολικά η αξιοπιστία και των μηνυμάτων και του αποστολέα.

Η πραγματικότητα λοιπόν , είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει ένας υποψήφιος, αν δε κάνει σωστή ανάλυση του λόγου του (γραπτού η προφορικού) και αν δεν δημιουργήσει το σωστό ανά περίπτωση αφήγημα ώστε να μεταδώσει ελκυστικά ένα – και μόνο – κεντρικό μήνυμα.

Και επειδή η πολιτική αρέσκεται στο να σκαρώνει περίεργα παιχνίδια,

 πολιτικές αντιπαλότητες και φιλίες θα δούμε και πάλι να δημιουργούνται και να διαλύονται σε μια  βραδιά…

Μπρος στην καρέκλα , όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες…

 Δεν ξέρω ποιος ζει τις τελευταίες μέρες της Πομπηΐας, θα δείξει..

Όμως λίγη ακόμη καρεκλίτσα, κι ας έχει διαλυθεί το σύμπαν…

 Ελευθερία Κουλουριώτου