Αδέσμευτη πρωτοβουλία ΔΕ : Κεφαλονια 2014: Τραγελαφικες καταστασεις μεγεθους 6 ριχτερ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 13:07

Αδέσμευτη πρωτοβουλία ΔΕ : Κεφαλονια 2014: Τραγελαφικες καταστασεις μεγεθους 6 ριχτερ

Απέραντο θέατρο ιλαροκομικών καταστάσεων η Κεφαλονιά τις τελευταίες ώρες. Μια Δημοτική Αρχή, που σύρεται και φέρεται από τα γεγονότα. Έχει απολέσει τον έλεγχο της κατάστασης μέσα στο χάος της κακοδιοίκησης και της ασυνεννοησίας.

Με το Δήμαρχο και τους εξ απορρήτων του να συμμετέχουν και να φωτογραφίζονται σε άθλιες παρελάσεις κομματικών στελεχών. Σε δεξιώσεις εν πλω, την ώρα που οι κάτοικοι της Παλικής έχουν ξεσπιτωθεί και οι επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς έχουν καταστραφεί. Με στελέχη της Δημοτικής Αρχής να στέλνουν ελαφρόμυαλες προσκλήσεις σε σταρ του Χόλυγουντ, στην Πηνελόπη Κρούζ, στο Μαγκάιβερ, στο Ντάνι ντε Βίτο!

Μια Δημοτική Αρχή που γίνεται αντικείμενο χλευασμού από το «Φώτη και τη Μαρία»! Που γίνεται αντικείμενο γέλωτα από τους σεισμολόγους γιατί … «μετέτρεψε την Κεφαλονιά σε Περοκέ».

Καταστάσεις απείρους κάλλους στα πλοία για τους πληγέντες.

Τραγελαφικές καταστάσεις στο γήπεδο του Αγίου Αντωνίου με τις σκηνές των σεισμοπαθών.

Πλιατσικολόγοι και μαυραγορίτες που αμαυρώνουν την εικόνα της Κεφαλονιάς.

Τα Αθηναϊκά κανάλια των εθνικών μας εργολάβων να διασύρουν το νησί.

Όρθιοι, στο ύψος των περιστάσεων, οι συνάδελφοι Δημοτικοί υπάλληλοι που από τις πρώτες στιγμές δίνουν τη μάχη με τις καταστρεπτικές συνέπειες του σεισμού. Επιθεωρούν νυχθημερόν τα κτίρια και τις υποδομές χωρίς εφόδια και στήριξη από τη Δημοτική Αρχή. Εισέρχονται σε ετοιμόρροπες οικοδομές χωρίς κράνη και εξοπλισμό. Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά που προβλέπονται από τα σχέδια φυσικών καταστροφών. Μέγα σκάνδαλο.

Έχει η Δημοτική Αρχή τον απαραίτητο εξοπλισμό πολιτικής προστασίας; Έχει υλικά για τη σήμανση και τον αποκλεισμό του επικίνδυνου οδικού δικτύου. Αληθεύει ότι έγινε παραγγελία υλικών από τα Γιάννενα μόλις πριν από μερικές μέρες; Κράνη, γιλέκα και εξοπλισμός προσωπικού υπάρχουν; Τι υλικά πολιτικής προστασίας υπάρχουν στην Κεφαλονιά; Που πήγαν τα λεφτά από την ετήσια επιχορήγηση της πολιτικής προστασίας; Ποιοι τα διαχειρίστηκαν και τι υλικά αγόρασαν; Θέλουμε απαντήσεις τώρα.

Πέραν 12 ολόκληρες μέρες μετά τον πρώτο σεισμό, για να βγει Απόφαση Δημάρχου για τη διάθεση των υπαλλήλων στην Πολιτική Προστασία. Τόσο άμεσα κινήθηκε η Δημοτική Αρχή.

Καλούμε τους συναδέλφους Δημοτικούς Υπαλλήλους να συνεχίσουν το έργο τους με αυταπάρνηση για την ανακούφιση των συμπατριωτών μας. Αυτοί που τους στέλνουν στη μάχη χωρίς όπλα και σφαίρες, σύντομα θα απολογηθούν.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ