Γιάννης Διγαλέτος: ''Όπου αργούν οι αιρετοί...''

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 08:57

Γιάννης Διγαλέτος: ''Όπου αργούν οι αιρετοί...''

Από το 2022 είχα επισημάνει σε σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο ότι τα δημοτικά ακίνητα, που θα έπρεπε να είναι μέλημα της πρώτης στιγμής της διοίκησης του νέου δήμου Σάμης, θα μετατρέπονταν σε βραδυφλεγή βόμβα όσο δεν καταγράφονταν και δεν αποκτούσαν σχέδιο αξιοποίησης.

Η κίνηση αυτή, ο καθένας καταλαβαίνει ότι, θα είχε καταλυτική επίδραση στη χρηματοδοτική προοπτική του δήμου, στην ανάπλαση των χώρων και αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών και δημοτισσών, αλλά και το σημαντικότερο που προέκυψε τελευταία, θα κατοχύρωνε το δημόσιο χαρακτήρα και την κοινή χρήση από τους πολίτες, αποφεύγοντας ΤΑΥΠΕΔ και ιδιώτες επενδυτές ….

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν σε πρόσφατο προηγούμενο χρόνο είχα αναφερθεί δημόσια στην κοινότητά μου, την κοινότητα Γριζάτων δ.ε.Σάμης, με έντονο προβληματισμό για τις επιλογές χωροθέτησης έργων αναβάθμισης από τη Νέα Δημοτική αρχή παρακάμπτοντας την άποψη των κατοίκων και παραβλέποντας προτάσεις που θα έδιναν ενδεχομένως ικανότερες λύσεις.

Φτάνοντας στο τέλος της διοικητικής περιόδου στην οποία οι συγχωριανοί μου με τίμησαν εκλέγοντάς με πρώτο μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στην κοινότητα Γριζάτων, απευθύνω σήμερα προς το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σάμης τις ερωτήσεις ·

Γιατί… για τα έργα αναβάθμισης δεν έγινε ανοιχτή ενημέρωση και συζήτηση με τους κατοίκους της κοινότητας ;                         

Από προσωπική έρευνα φαίνεται να μην έχουν ενημερωθεί τα περισσότερα μέλη του δημοτικού συμβουλίου 

Γιατί…. δεν αναφέρεται πουθενά στα πλάνα αξιοποίησης δημόσιων χώρων της κοινότητας….. ο κοινόχρηστος χώρος πρασίνου Τζανετάτων ;

Γιατί…. παραμένει ερμητικά περιφραγμένος χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες ;

Έχει αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που επηρέασε το χαρακτήρα του ακινήτου;

Οι ερωτήσεις αυτές ζητώ να αποτελέσουν κύριο θέμα στον πίνακα ημερήσιας διάταξης της άμεσα επόμενης συνεδρίασης, δια ζώσης ασφαλώς, καθώς είναι καθήκον και υποχρέωση αυτής της δημοτικής αρχής να δώσει δημόσιες απαντήσεις ώστε οι συζητήσεις των κατοίκων με την νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή να εκκινήσουν σε «καθαρό τραπέζι» τη νέα διοικητική περίοδο.

Επισημαίνω καταλήγοντας ότι τα στοιχεία που παραθέτω για ενημέρωση των συμπολιτών αποτελούν με πρωτοβουλία μου γνώση των αρχηγών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου που αναμένω αντιδράσεις τους…..

Όντας ακόλουθος των λόγων μου παραθέτω την απόφαση του ΣτΕ το 1997 που αφορά το συγκεκριμένο ακίνητο…. και φωτογραφία από δορυφόρο που αποτυπώνεται ακριβώς για να υπάρχει σωστή αντίληψη του χώρου….

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ                

   9/11/2023

fff


Ετικέτες: