Αλεξάκης: 18 Οκτωβρίου 1981 - Ημέρα νίκης του λαού»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 17:20

Αλεξάκης: 18 Οκτωβρίου 1981 - Ημέρα νίκης του λαού»

«18 Οκτωβρίου 1981 - Ημέρα νίκης του λαού»

(γράφει ο Αλέξανδρος Αλεξάκης)

Κέρκυρα 18.10.2022

Ημερομηνία ορόσημο για την αναπτυξιακή πορεία, η οποία έπειτα από την σαρωτική νίκη του ΠΑΣΟΚ, σηματοδότησε την μεγάλη "Αλλαγή", ως όραμα και πολιτικό στόχο του Ανδρέα Παπανδρέου και των συνεργατών του εκείνης της περιόδου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου προσπάθησε να κάνει τον λαό συμμέτοχο σε κάθε βήμα που θα έφερνε την χώρα πιο κοντά στον εκσυγχρονισμό, στην διόρθωση των δημοσιονομικών μεγεθών, στην σταθεροποίηση της οικονομίας, στην εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού και τελικά στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κάθε πολίτη. Ο λόγος του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν πάντα μεστός, ενώ έστελνε το μήνυμα της ενότητας και σύμπνοιας του λαού, προκειμένου να εκπληρωθεί το όραμα για μια Ελλάδα δυνατή, με έμφαση στις αξίες της δημοκρατίας, με εθνική υπερηφάνεια και συμφιλίωση.

Ο θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται ανεξίτηλα, όχι στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, αλλά στην ψυχή και στην συνείδηση όλων των φίλων του κινήματος.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός στην μεταπολιτευτική περίοδο, ο οποίος όχι απλώς ενίσχυσε, ουσιαστικά δημιούργησε την μεσαία τάξη, βασιζόμενος στην ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας, που είναι η ανάδειξη της εξουσίας από την λαϊκή βάση. Έτρεφε πάντα μεγάλη ευαισθησία για κάθε εργαζόμενο βιοπαλαιστή και μέσω του μεταρρυθμιστικού του έργου κατάφερε να δώσει φωνή σε όλους τους πολίτες.

Η 18η Οκτωβρίου του 1981 δεν ήταν απλώς ημέρα νίκης του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ημέρα νίκης του λαού.

Η ημέρα που η ιδέα της Αλλαγής ενέπνευσε χιλιάδες κόσμου και ένιωσαν πιο ελεύθεροι από ποτέ.