Διονύσης Γαρμπής: "Ανοιχτή επιστολή στον Σπύρο Αλεβιζόπουλο..."

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 16:57

Διονύσης Γαρμπής: "Ανοιχτή επιστολή στον Σπύρο Αλεβιζόπουλο..."

  Μετά το πέρας της 21ης Συνόδου της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας, θα ήθελα και προσωπικά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Τοπικό Τύπο για την προβολή της συλλογικής αυτής εκδήλωσης, που είχε χαρακτήρα επιστημονικό και πολιτιστικό.

Απ’ όσο γνωρίζω, ο Τύπος στην Κεφαλονιά λειτουργεί χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χωρίς άδηλη σκοπιμότητα, μέσα πάντα στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και μιας παράδοσης ελευθεροτυπίας, που εκκινά από τα μέσα του 19ου αιώνα, αν όχι και από παλαιότερα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Τοπικός Τύπος απηχεί το ήθος της κοινωνίας μας και το ανατροφοδοτεί, ενισχύοντάς το σε μια πορεία ανύψωσης, καθώς παρέχει το βήμα για τη δημοσιοποίηση των ζητημάτων και των απόψεων, προβάλει το έργο, επιβραβεύει, παρακινεί εποικοδομητικά τη σκέψη, διαμορφώνει αισθητική...

    Θα ήθελα με αυτό το σημείωμα να ευχαριστήσω και προσωπικά τον επί μακρά σειρά ετών λειτουργό του Τοπικού Τύπου Σπύρο Αλεβιζόπουλο, αποτολμώντας μια διάκριση που σε καμιά περίπτωση δεν παραγνωρίζει την στάση και την συμβολή του συνόλου των ασκούντων στον τόπο μας το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Γνωρίζω τον Σπύρο από παλιά. Από τότε που είχε το Βιβλιοπωλείο στη Σιτεμπόρων. Φτιάχναμε τότε στο Σύλλογο Γονέων του 4ου Δημοτικού το Ενημερωτικό Δελτίο και έγραφε γι’ αυτό, ενθαρρύνοντάς μας, στην εφημερίδα Ενημέρωση, που εκδιδόταν στην Κέρκυρα. Ένα σχόλιο σχεδόν για το κάθε τεύχος!

Χωρίς να του το ζητήσουμε, χωρίς να παραγγείλουμε ποτέ κάτι!  Και ήταν το έντυπο εκείνο κατάθεση της ψυχής μας, ήταν το εργαλείο για να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο με τα παιδιά μας…

    Στην πρόσφατη Επτανησιακή Σύνοδο ο Σπύρος Αλεβιζόπουλος ήταν παρών. Πέρασαν πολλοί και κατέγραψαν στιγμιότυπα, γράφτηκαν πράγματα, που δεν είμαι βέβαιος ότι τα έχω δει όλα. Ο Σπύρος Αλεβιζόπουλος δημιούργησε ένα εξαιρετικό βίντεο από την έκθεση αρχειακού υλικού υγειονομικού ενδιαφέροντος, με ολόκληρη την ξενάγηση που μας έκανε η προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Κεφαλληνίας, η κ. Θεοδώρα Ζαφειράτου. Χωρίς να του ζητήσουμε εμείς το βίντεο, χωρίς να του παραγγείλουμε ποτέ κάτι. Δημοσίευσε ακόμη φωτογραφίες, όμορφες ατμοσφαιρικές φωτογραφίες, από τη συνδικαλιστική συνεδρία της Συνόδου μας.

   Αγαπητέ Σπύρο. Ίσως το ότι δεν βλέπουμε συμπολίτες να πετάνε σκουπίδια στους δρόμους μας, οφείλεται και στη δικά μας μικρή συμβολή. Ίσως το ότι δεν έχουμε δει ακόμη επεισόδια ντροπής και φρίκης στον τόπο μας να οφείλεται και στη δική σου σταθερή και δοτική παρουσία. Είσαι από τους ανθρώπους που αισθανόμουν κοντά μου, χωρίς να μου έχεις πει και χωρίς να σου έχω ζητήσει ποτέ τίποτε. Σε ευχαριστώ!

- Διονύσης Γ. Γαρμπής –

    Στη συνημμένη εικόνα: Ο Σπύρος Αλεβιζόπουλος με φωτογραφική μηχανή και βιντεοκάμερα στην έκθεση αρχειακού υλικού υγειονομικού ενδιαφέροντος των Γ.Α.Κ. Κεφαλληνίας, στα πλαίσια της 21ης Συνόδου της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας, 18/6/2022.