Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος για την βία στα γήπεδα: "Δυστυχώς έχουμε αποτύχει..."

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 19:39

Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος για την βία στα γήπεδα: "Δυστυχώς έχουμε αποτύχει..."

 Εδώ και δεκαετίες βλέπουμε σαν σε ταινία από τον καναπέ μας στις τηλεοράσεις μας, να μεγεθύνεται η βία στα γήπεδα. Έχουμε δει προέδρους με όπλα στο γήπεδο να απειλούν διαιτητές, άλλους να χτυπούν διαιτητές, κόσμο να μπαίνει στο γήπεδο επειδή απλά η ομάδα τους έχασε. Αυτά όλα μπροστά στις κάμερες.

Πίσω από αυτές έχουμε δει σε επαρχιακές πόλεις που φιλοξενούν τελικούς κυπέλλου, οπαδούς να σκοτώνονται λες και ο νικητής θα αλώσει την Τριπολιτσά και θα ελευθερώσουν το υποδουλωμένο έθνος. Έχουμε δει σε στενά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων να στήνονται ενέδρες σε οπαδούς απλά επειδή κάποιος υποστηρίζει άλλη ομάδα.

Έτσι και την Τρίτη τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη δεχθήκαμε ένα ακόμα πλήγμα ως κοινωνία. Ένα 19 χρονών παιδί, δολοφονήθηκε, επειδή απλά οι δολοφόνοι του ήθελαν να ρίξουν μερικές ψηλές, επειδή απλά το παιδί ήταν Άρης, επειδή τελικά έτσι μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Σε μία κοινωνία μίσους, διπολισμού χωρίς ηθικές αξίες με μόνο κανόνα ¨όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας¨.

Δυστυχώς έχουμε αποτύχει. Εάν δεν γίνει άμεσα μία εκ βάθρων αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, με βασικό μέλημα του συστήματος να είναι τα παιδιά να μάθουν να σέβονται το ένα το άλλο, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να μάθουν να συζητούν και να διαφωνούν, να καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη, τότε δυστυχώς θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές.

Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος, Αν. Γραμματέας -

Υπεύθυνος Τομέα Αθλητισμού Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς & Ιθάκης


Ετικέτες: