Τα πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις στην σχέση σου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016 22:07

Τα πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις στην σχέση σου

Κάθε μέρα ακούμε και διαβάζουμε συμβουλές για σχέσεις, και μερικές από αυτές είναι τόσο κακές και λάθος, που δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε. Κάθε φορά, ας πούμε, που βλέπουμε κάποιο άρθρο που προτείνει στην γυναίκα να φέρεται στον σύντροφό της λες και είναι η δεύτερη μαμά του, ανατριχιάζουμε λίγο. Οι σχέσεις δεν έχουν να κάνουν μ’ αυτό. 

Ένα ακόμα πράγμα με το οποίο δεν έχουν να κάνουν οι σχέσεις είναι ο έλεγχος. Το να προσπαθείς γενικά να “ελέγχεις” την σχέση σου είναι αρκετά άσχημο, αλλά τα παρακάτω είναι ίσως τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις. Δεν μπορείς να ελέγξεις, λοιπόν…

…αν ο σύντροφός σου κοιτάει άλλες
Το ότι κάποιος είναι τρελά ερωτευμένος δεν σημαίνει πως χάνει ξαφνικά την ικανότητα να δει κάτι ωραίο και να το κοιτάξει. Και, επίσης, αν θες να πιστέψουμε ότι δεν το κάνεις κι εσύ, δεν πείθεις κανέναν.

…αν θα απιστήσει
Άσχημο, αλλά αλήθεια. Το μόνο που μπορείς να κάνεις – και πρέπει, όχι μόνο εσύ αλλά όλοι μας – στην σχέση σου είναι να φέρεσαι ανθρώπινα στον σύντροφό σου. Αυτό, θεωρητικά, εξαλείφει την ανάγκη για απιστία. Αλλά μερικοί άνθρωποι είναι απλά άπιστοι.

…το τι συμβαίνει στα social media
Ναι, κάποια που πιστεύεις ότι είναι πιο ωραία από εσένα τον έχει πεθάνει στα likes. Ναι, ακολουθεί στο Instagram την Μαίρη Συνατσάκη και της αφήνει καρδούλες. Μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό; Όχι. Θα ‘πρεπε να σε απειλεί; ΟΧΙ. Πίστεψέ μας, η Μαίρη Συνατσάκη έχει πιο σημαντικές δουλειές απ’ το να τρυπώσει στα εισερχόμενα του γκόμενού σου.

…το πόσο ανοιχτά εκφράζει τα αισθήματά του
Ναι, το ξέρουμε. Είναι ενοχλητικό. Σε κάνει να νιώθεις πως πρέπει να τον αποκρυπτογραφείς όλη την ώρα. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό… εκτός από το να δείχνεις πως είσαι δίπλα του, και να μην τον κρίνεις. Και κάποια στιγμή θα νιώσει πως ο ανδρικός του εγωισμός δεν απειλείται, εν τέλει, και θα ανοίξει το κουτί της κλαμένης Πανδώρας. (Και ίσως μετά να εύχεσαι να το βουλώσει ξανά.)

…το πώς ντύνεται
Ναι, μπορεί να μην εγκρίνεις την γκαρνταρόμπα του, ή το πώς κάνει τα μαλλιά του, αλλά μάντεψε: είναι επιλογή του. Και όσοι κρίνουν τις στιλιστικές επιλογές των άλλων είναι απαίσιοι άνθρωποι.




00 inkefalonia general ad 300X250