Ο Γιάννης Μπαλάφας στον Inkefalonia 103.9: «Η Κυβέρνηση στο προσφυγικό έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 11:36

Ο Γιάννης Μπαλάφας στον Inkefalonia 103.9: «Η Κυβέρνηση στο προσφυγικό έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» (Ηχητικό)

 Συνέντευξη του πρ. υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

 Στο στούντιο του Inkefalonia 103,9 και στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, βρέθηκε ο πρ. υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας, αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα, όπως το προσφυγικό για το οποίο τόνισε πως: «Η Κυβέρνηση στο προσφυγικό έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Ενώ είχαν όλη την δυνατότητα αξιοποιώντας και την εμπειρία και της δικής μας δράσης, κάνανε πράγματα λανθασμένα. Καταργήσανε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ήρθαν μετά από έξι μήνες να το επαναφέρουν. Με πλωτά φράγματα δεν λύνονται τα ζητήματα, ούτε μπορούν να φτιάξεις φυλακές με πέντε χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να γινεί αποσυμφόρηση προς την ενδοχώρα. Το πρόβλημα μετατοπίζεται, αλλά δεν μπορεί να κρατήσουν τα νησιά τέτοιους πληθυσμούς. Υπάρχει μια στάση από την μεριά της Ευρώπης μία στάση βαθιά λαθεμένη. Μπορεί και πρέπει να αλλάξει αυτό, αλλά πρέπει να γίνουν προσπάθειες από την ελληνική κυβέρνηση για να αλλάξει αυτό. Υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας και έχουν αποδεχθεί μετανάστες και ενισχύουν και την τοπική οικονομία με βάση τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς στην Μόρια παραδώσαμε 5.000 ανθρώπους και τώρα είναι 25.000. Η κατάσταση πλέον είναι μη διαχειρήσιμη. Εμείς διαχειριστήκαμε μία κατάσταση ενός εκατομμυρίου προσφύγων που περάσαν από την Ελλάδα ειδικά την περίοδο 2015 -2016» ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά και αναφέρθηκε στην διάσπαση του δήμου, σε τρεις δήμους και τα όποια προβλήματα προέκυψαν από αυτή: «Ήταν ανιστόρητο και γεωγραφικά και χωροταξικά να είναι ένας δήμος. Και συνέβαλα και εγώ όσο μπορούσα να γίνει αυτή η διάσπαση. Η κατάσταση με τους τρεις δήμους είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Ανταποκρίνονται πολύ περισσότερο στα πραγματικά δεδομένα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι ήταν αναμενόμενα και ήταν προβλήματα της διοίκησης και του προσωπικού. Είχα συναντήσεις και στους τρεις Δήμους της Κεφαλονιάς. Αποφασίσαμε κάτι πολύ σημαντικό να δούμε μια ευρύτερη διακομματική πρωτοβουλία των δήμων που διαιρέθηκαν στα νησιά».

Αναφέρθηκε επίσης α ναφέρθηκε επίσης στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα λάθη, παραλείψεις σε αυτούς τους 7 μήνες διακυβέρνησης, επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, και στην περίοδο ανασυγκρότησης στην οποία βρίσκεται, εκδηλώνοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι το κόμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

 Παρακάτω ακούστε ολόκληρη την συνεντεύξη του κ. Μπαλάφα 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA

 




00 inkefalonia general ad 300X250