Φορέας Αίνου: Συνάντηση εργασίας με Γερμανούς δημοσιογράφους

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 11:27

Επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Αίνου - Στην θέση «Χιονίστρα» στο βιότοπο του στενότοπου ενδημικού είδους της Viola cephalonica

Επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Αίνου - Στην θέση «Χιονίστρα» στο βιότοπο του στενότοπου ενδημικού είδους της Viola cephalonica

Στα πλαίσια της προβολής του Εθνικού Δρυμού Αίνου

Στα πλαίσια της προβολής του Εθνικού Δρυμού Αίνου, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, υποδέχθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, την Τρίτη 23 Απριλίου 2019, διμελή δημοσιογραφική αποστολή από την Γερμανία. Οι δημοσιογράφοι προέρχονται από την περιοχή Rhein Neckar-Kreis και βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Κεφαλονιά, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογράψει η περιοχή αυτή της Γερμανίας με το Δήμο Κεφαλονιάς.

Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε συμμετείχαν ο Δρ. Μιχάλης Ξανθάκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Φορέα, η κ. Σοφία Μοσχοπούλου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Ενημέρωσης, και ο κ. Γεώργιος Ισμαήλος, Επιμελητής/Ξεναγός του Φορέα.
Κατά την επίσκεψη στην έδρα του Φορέα, αρχικά, έγινε εκτενής παρουσίαση του Εθνικού Δρυμού Αίνου, της οργάνωσης και λειτουργίας του, της χλωρίδας, πανίδας, ορνιθοπανίδας που απαντά σε αυτόν, καθώς και των απειλών που εμφανίζονται. Ταυτόχρονα, διατέθηκε στους επισκέπτες πληροφοριακό υλικό για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου. Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που ξεκίνησε ο Φορέας Διαχείρισης, ζητήθηκε η μεσολάβηση των δημοσιογράφων στην ανάπτυξη δικτύωσης με άλλα Εθνικά Πάρκα από την περιοχή Rhein Neckar-Kreis της Γερμανίας, με σκοπό τη μεταφορά τεχνογνωσίας και το σχεδιασμό κοινών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Εθνικό Δρυμό, καθώς και μετάβαση σε σημαντικά σημεία του, όπου ήταν δυνατή η παρατήρηση συγκεκριμένων μέτρων και δράσεων σχετικών με τη διαχείριση, την προστασία και την τουριστική ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε: επίσκεψή στο βιότοπο του στενότοπου ενδημικού είδους της κεφαλληνιακής Βιολέτας (Viola cephalonica), επίσκεψη στην θέση “Θέας” και στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου. Επίσης, έγινε εκτενής ενημέρωση από το προσωπικό του Φορέα για τη διακίνηση των επισκεπτών εντός των πέντε περιπατητικών διαδρομών του Δρυμού, και των δράσεων διαχείρισης και ανάδειξης σημαντικών ειδών χλωρίδας και πανίδας, με την ελάχιστη δυνατή διατάραξη του οικοσυστήματος.

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το Δήμο Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα προς τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο και προς την κ. Alexandra Kullack (Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού) για τη διαμεσολάβηση στη διοργάνωση της επίσκεψης των Γερμανών Δημοσιογράφων στον Εθνικό Δρυμό Αίνου. Η συμβολή τους ήταν καταλυτική στην πραγματοποίηση της επίσκεψης με στόχο την προβολή του Εθνικού Δρυμού Αίνου στην Γερμανία.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεώργιος Δρακάτος


DSCN9907Ενημέρωση των δημοσιογράφων στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης.

DSCN9934Επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Αίνου – Στο μπαλκόνι του κτηρίου του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αίνου.

 




00 inkefalonia general ad 300X250