«Μπρα ντε φερ» μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιριών για την επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη- Πάτρα -Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 16:56

«Μπρα ντε φερ» μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιριών για την επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη- Πάτρα -Ιθάκη

Δεν βγήκε "λευκός καπνός" από την σημερινή σύσκεψη των ακτοπλοικών εταιριών (Kefalonian Lines και Ionian Group)  στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

 Νεότερη Ενημέρωση 

Δεν βγήκε "λευκός καπνός" από την σημερινή σύσκεψη των ακτοπλοικών εταιριών (Kefalonian Lines και Ionian Group), που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ναυτιλίας. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ώστε να βρεθεί μία κοινή συνισταμένη όσον αφορά τα δρομολόγια Κυλλήνη – Πόρος και να καταφέρει το ΣΑΣ να βγάλει την απόφασή του.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρία του κ. Λυκούδη θέτει ως προϋπόθεση για να βάλει καράβι στην γραμμή Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη, την απόσταση 2 ωρών μεταξύ των δρομολογίων των εταιριών στην γραμμή Πόρος – Κυλλήνη. 

Φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ένα δυνατό «Μπρα ντε φερ» μεταξύ των εταιριών με άγνωστη εξέλιξη.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η μοναδική διαφορά που υπάρχει βρίσκεται στο πρωινό δρομολόγιο, με την Kefalonian Lines να προτείνει να ξεκινάει στις 5.45 π.μ. απο Κυλλήνη (έτσι ώστε να αναχωρεί από Κεφαλονιά (Σάμη) για Πάτρα στις 8.30 π.μ. και η Ionian Group να ξεκινάει στις 10 π.μ. από Πόρο για Κυλλήνη) και την Ionian Group να αντιπροτείνει να ξεκινάει στις 4.45 π.μ.

Ευχή πάντως είναι να πρυτανεύσει η λογική και να βοηθήσει και το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να βρεθεί η λύση που θα δώσει και πάλι ζωή στην Σάμη και την Ιθάκη και να μην εξαρτάται η τύχη των νησιών μας από απόσταση μίας ώρας…

Πλέον ορίστηκε να γίνει νέα σύσκεψη την Τρίτη το απόγευμα, πριν την οριστική απόφαση του ΣΑΣ την Τετάρτη το πρωί.

 

Αρχική Ενημέρωση 

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όσον αφορά την επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτή την σύσκεψη λαμβάνουν μέρος μόνο οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, ώστε να μπορέσουν να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις ώστε να καταφέρει το ΣΑΣ να βγάλει την απόφασή του.

Μια απόφαση που αναμένεται με μεγάλη αγωνία.

Γιώργος Χαλαβαζής 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250