Στην οδό Παναγή Βαλλιάνου θα στηθεί ο ανδριάντας του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 15:54

Στην οδό Παναγή Βαλλιάνου θα στηθεί ο ανδριάντας του αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη

Πέρασε το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο - Η απόφαση για τα Τραπεζοκαθίσματα και τις παραλίες

H Κεφαλονιά θα τιμήσει τον αείμνηστο Γεράσιμο Αρσένη, καθώς κατά πλειοψηφία πέρασε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο η «χωροθέτηση τοποθέτησης ανδριάντα αείμνηστου Γεράσιμου Αρσένη» στην οδό Παναγή Βαλλιάνου, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.

Την εισήγηση επί του θέματος έκανε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος, ενώ στις τοποθετήσεις πρώτος τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος τόνισε : «Ο Γεράσιμος Αρσένης είναι πολύ περισσότερο από αυτό που λέει η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής. Πρέπει να βγάλει ένα πρόγραμμα ο Δήμος πως θα τιμήσει ακόμα περισσότερο με εκδηλώσεις τον Γεράσιμο Αρσένη. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε έναν ανδριάντα ή σε ένα δρόμο. Θα υιοθετήσουμε την πρόταση που έρχεται στο Δημοτικό συμβούλιο, γιατί έχει αφήσει έργο στην Κεφαλονιά. Θα μπορούσε να επιλεγεί χώρος ακόμα και στην κεντρική πλατεία για να στηθεί ο ανδριάντας. Θα ψηφίσουμε και εύχομαι να είναι ομόφωνα από όλους».

Ο Νίκος Ανουσάκης, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, τόνισε : «Εύχομαι και εγώ να υπάρχει ομόφωνη απόφαση σε αυτό το θέμα για τον Γεράσιμο Αρσένη. Η θέση που πρόκειται να τοποθετηθεί είναι σωστή και θα τον βλέπουμε όλοι και θα τον θυμόμαστε».

Ο Σπύρος Σαμούρης, από την παράταξη «Ενωμένη Τετράπολη» δήλωσε : « Ήταν ένας υπουργός που υπηρέτησε με συνέπεια και ηθική. Θα συμφωνήσουμε με την τοποθέτηση της προτομής του εκεί που προτείνει η Δημοτική Αρχή».

Ο Διονύσης Αραβαντινός από την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» δήλωσε : «Ο Γεράσιμος Αρσένης ήταν μία επιφανής και στιβαρή προσωπικότητα, αδιαμφισβήτητου κύρους. Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να βρούμε πολιτικούς ανάλογου μεγέθους με τον Γεράσιμο Αρσένη. Ο Γεράσιμος Αρσένης απ’ όπου πέρασε έδωσε ένα στίγμα ήθους και πραγματικής αξίας και έβαλε την δική του υπογραφή. Όσο απόθεμα μικροψυχίας και αν δείχνουν κάποιοι δεν μπορούν να ακυρώσουν την τεράστια προσφορά στην πατρίδα του και την Κεφαλονιά του. Συμφωνούμε για την τοποθέτηση του ανδριάντα στον συγκεκριμένο χώρο».

Παραλληλα, αποφασίστηκε και η ονοματοδοσία οδού, και συγκεκριμένα του Περιφερειακού δρόμου Αργοστολίου, ενός δρόμου που ξεκινά από το νέο συγκρότημα Λυκείων στην περιοχή του Φαραώ και καταλήγει στο ΤΕΙ με το ονομά του. 

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

«Παρών» ψήφισε ο επικεφαλής των ΦΙ.Κ.Ο. Ηλίας Παρίσης, ο οποίος ανέφερε το περιστατικό στα Ίμια, όπου ο Γεράσιμος Αρσένης διετέλεσε εκείνη την περίοδο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αποφασίστηκε ο χώρος για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε και αποφασίστηκε το συνολικό εμβαδόν που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, μετά την ανάπλασή της.
Το συνολικό εμβαδόν που προτάθηκε, από τον αναπληρωτή δήμαρχο Διονύση Λυκούδη ήταν 1910 τ.μ. , από τα οποία τα περίπου 700 τ.μ. δεν θα χρησιμοποιηθούν λόγω των κλειστών καταστημάτων γύρω από την πλατεία, που σημαίνει ότι πρακτικά για χρήση τραπεζοκαθισμάτων θα παραχωρηθούν περίπου 1.200 τ.μ.
Συνολικά η πλατεία έχει έκταση 8.500 τ.μ. και όπως δήλωσε ο αναπληρωτής δήμαρχος κάθε κατάστημα θα πάρει το 100% της πρόσοψής του.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Όσον αφορά το θέμα με τον καθορισμό τμημάτων αιγιαλών-παραλιών Δήμου Κεφ/νιάς για παραχώρηση με δημοπρασία, που ήρθε με εισήγηση του Νικόλα Παπαδάτου, αποφασίστηκε να δοθούν για παραχώρηση για 2 χρόνια και όχι 3ετής που δίνει πλέον την δυνατότητα ο νόμος μέσω της ΚΥΑ.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της πρότεινε να παραχωρηθούν οι παραλίες για 3 χρόνια.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία. 




00 inkefalonia general ad 300X250